Maandag 21 mei is Tentoo niet bereikbaar wegens pinkstermaandag. Dit is een nationale vrije dag. Wij staan je graag weer te woord op dinsdag 22 mei, vanaf 8.30 uur.

020 - 420 20 70

Tweede Kamer ziet niets in snelle reparatie Wet DBA

14 december 2016

Tweede Kamer ziet niets in snelle reparatie Wet DBA

Zzp’ers en opdrachtgevers hoeven voorlopig geen helderheid te verwachten rondom de Wet DBA. Dit blijkt uit het Kamerdebat van afgelopen donderdag. Moties met verschillende suggesties voor een snelle reparatie van de wet werden weggestemd. Een eventuele aanzet tot helderheid rondom de wet komt nu op zijn vroegst in het voorjaar. Een definitieve regeling moet dan wachten tot na de verkiezingen van 15 maart.

Negen moties waarmee de oppositie op korte termijn helderheid voor opdrachtgevers en opdrachtnemers trachtte te verkrijgen, werden door staatssecretaris Wiebes en minister Asscher ontraden. Drie moties werden wel aangenomen:

Geen snelle reparatie mogelijk

Hoogleraar Arbeidsrecht Gerrard Boot, die met zijn commissie de Wet DBA doorlichtte, zag wel voldoende ruimte om de wet op korte termijn te repareren. Volgens Boot kunnen met het introduceren van een aantal criteria rond duur van de opdracht, hoogte tarief en aard van de werkzaamheden duidelijk gemaakt worden welke opdracht zeker niet ‘gedwongen schijnconstructies’ zijn. Volgens Boot kan dat prima zonder dat daar het arbeidsrecht voor aangepast hoeft te worden. De Tweede Kamer tilt de reparatie van de Wet DBA echter liever over de verkiezingen van 15 maart heen.

Meer informatie?

Wil jij meer weten over de Wet DBA en de modelovereenkomsten? Bekijk dan onze informatiepagina.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »