Tweede Kamer ziet niets in snelle reparatie Wet DBA

14 december 2016

Tweede Kamer ziet niets in snelle reparatie Wet DBA

Zzp’ers en opdrachtgevers hoeven voorlopig geen helderheid te verwachten rondom de Wet DBA. Dit blijkt uit het Kamerdebat van afgelopen donderdag. Moties met verschillende suggesties voor een snelle reparatie van de wet werden weggestemd. Een eventuele aanzet tot helderheid rondom de wet komt nu op zijn vroegst in het voorjaar. Een definitieve regeling moet dan wachten tot na de verkiezingen van 15 maart.

Negen moties waarmee de oppositie op korte termijn helderheid voor opdrachtgevers en opdrachtnemers trachtte te verkrijgen, werden door staatssecretaris Wiebes en minister Asscher ontraden. Drie moties werden wel aangenomen:

Geen snelle reparatie mogelijk

Hoogleraar Arbeidsrecht Gerrard Boot, die met zijn commissie de Wet DBA doorlichtte, zag wel voldoende ruimte om de wet op korte termijn te repareren. Volgens Boot kunnen met het introduceren van een aantal criteria rond duur van de opdracht, hoogte tarief en aard van de werkzaamheden duidelijk gemaakt worden welke opdracht zeker niet ‘gedwongen schijnconstructies’ zijn. Volgens Boot kan dat prima zonder dat daar het arbeidsrecht voor aangepast hoeft te worden. De Tweede Kamer tilt de reparatie van de Wet DBA echter liever over de verkiezingen van 15 maart heen.

Meer informatie?

Wil jij meer weten over de Wet DBA en de modelovereenkomsten? Bekijk dan onze informatiepagina.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Ga vooral zo door!"

  Mike Strik - Digitale duizendpoot
 • "Ik ben erg tevreden over de serviceverlening. Ik heb Tentoo al aan vele kennissen aanbevolen die de tijd - net als ik - nog niet rijp achten om zzp’er te worden. Payrolling is een goede tussenoplossing!"

  J. Kooman - Marketing & Communicatieprofessional
 • "Niets op aan te merken. Ik ben wel eens vaker uitbetaald door payroll bedrijven. Ik vind Tentoo tot nu toe het meest professioneel. Super!"

  Philip Korff de Gidts - Logistiek en traffic medewerker
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Ik ben al jaren super tevreden met Tentoo!"

  Corinne van der Heiden - Visagiste
 • "Gewoon geen gezeur, alles online invullen. En alles is lekker gemakkelijk digitaal terug te zien op my.tentoo. En gelukkig geen papieren post."

  Elmer Kloppenburg - Sportinstructeur
 • "Na 27 jaar trouwe dienst verloor ik mijn baan. Als 45 plusser is het lastig solliciteren. Gelukkig kon ik via payroll van Tentoo snel als freelancer aan de slag, zonder mijn sociale zekerheid te verliezen. Een ideale uitkomst!"

  Henri Janssen - Technisch Schrijver
 • "De medewerkers zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam."

  David Sinner - Lichttechnicus

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »