Uitspraak van de rechter raakt payrollorganisaties niet

11 april 2013

Uitspraak van de rechter raakt payrollorganisaties niet

Commotie deze week om een uitspraak die een kantonrechter in Enschede vorige maand deed over de rechten van payrollers. In deze zaak bepaalde de rechter dat de payrollers, die werk verrichtten voor de Gemeente Enschede, feitelijk bij de gemeente in dienst waren. De uitspraak heeft geen enkele consequentie voor professionele payroll bedrijven.

 

Het gaat in dit geval om een zeer specifieke situatie waarbij de werknemers onvoldoende wisten dat ze niet in dienst waren bij de gemeente, maar bij een stichting. Er was ook geen sprake van een commercieel payrollbedrijf. In overeenstemming met de Gemeente Enschede is bepaald dat deze stichting op geen enkele manier verantwoordelijk was voor de werknemers.Voor werknemers moet duidelijkheid bestaan wie de werkgever is en onder welke voorwaarden de arbeidsovereenkomst tot stand komt. Dat was in deze zaak niet eenduidig overeengekomen. De rechter deed op basis hiervan de uitspraak dat de payrollers niet zomaar ontslagen kunnen worden.

Naar verwachting komt de zaak voor bij de Hoge Raad. De uitspraak van rechter is hier terug te vinden. 

Reactie op de uitspraak

BNR nieuwsradio vroeg Paul den Ronden, directeur van Tentoo, om zijn reactie op de uitspraak. Het fragment is hier te beluisteren. Paul den Ronden; "Er wordt hier een interessante juridische vraag opgeworpen en ik volg de zaak ook zeker, maar we zien de toekomst van payrolling vol vertrouwen tegemoet."

 

 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »