Variatie in werk maakt zzp'er tevredener

23 oktober 2018

Variatie in werk maakt zzp'er tevredener

Zzp’ers hebben meer variatie in hun werkzaamheden dan werknemers en zijn daardoor ook tevredener over hun werk. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek en TNO.

Op de vraag of het werk gevarieerd is, antwoordt ruim 80 procent van de zelfstandig ondernemers zonder personeel ‘vaak’ of ‘altijd’. Van de vaste werknemers doet 70 procent dat en van de werknemers met een flexibele arbeidsrelatie iets meer dan de helft.

Zzp'er tevredener door variatie in werk

Het was al langer bekend dat zzp’ers iets tevredener zijn met hun werk dan werknemers. Dat is onder meer toe te schrijven aan verschillen in leeftijd en beroepsgroep. Maar de grotere taakvariatie van zelfstandig ondernemers speelt ook een rol. Hoe gevarieerder het werk, hoe tevredener degene is die dat werk doet.

Andere factoren

Variatie in het werk is dus één van de aspecten die de kwaliteit van het werk positief beïnvloedt. Andere factoren die meespelen zijn autonomie, werkdruk, lichamelijke belasting inkomen en werkzekerheid. Toch komt de zzp’er niet altijd als winnaar uit de bus. Onderzoek van CBS en TNO, waarover onlangs is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken, wijst uit dat zzp’ers over het algemeen positiever zijn over de variatie, autonomie en werkdruk, maar dat werknemers een hoger primair inkomen hebben en tevredener zijn over hun werkzekerheid. De waarde van deze factoren verschilt natuurlijk per individu.

Meer variatie met Tentoo

Toe aan meer variatie in jouw werk? Payroll maakt het mogelijk om gemakkelijk voor meerdere opdrachtgevers te werken. Zo kun je naast je vaste baan of studie ook prima die ene toffe freelanceklus erbij doen. Of ontdekken of het zelfstandig ondernemerschap misschien veel beter bij jou past. Jij bepaalt voor wie je werkt, wanneer en voor welk tarief. Wij zorgen voor de rest. Combineer de vrijheid van het zelfstandig ondernemen met de gemakken van loondienst. Met Tentoo!

Contact

Meer informatie vind je hier: payroll voor freelancers. Liever direct contact? Onze experts van Tentoo Freelancers zijn op werktijden te bereiken via 020 - 238 69 36 of freelancers@tentoo.nl. Zij helpen je graag op weg.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »