Veelgestelde vragen KVK Startersdag

25 maart 2019

Veelgestelde vragen KVK Startersdag

De KVK Startersdag. Hét evenement voor ondernemers om informatie in te winnen over het starten van een bedrijf. Ook wij waren aanwezig om bezoekers te informeren en klaar te stomen voor een zorgeloze start. Veelgestelde vragen die langskwamen? Lees ze hier!

Want voor jezelf beginnen, dat roept veel vragen op. Speciaal voor startende ondernemers zijn daarom de KVK Startersdagen in het leven geroepen. Waaronder de editie op zaterdag 16 maart in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Ook wij waren aanwezig om starters te informeren over payroll en voor te bereiden op het ondernemerschap. Niet in gelegenheid geweest om langs te komen? Geen zorgen: de veelgestelde vragen hebben wij op een rij gezet!

Wat is payroll?

Met payroll combineer je de vrijheid van het zzp’en met het gemak en de zekerheden van werken in loondienstverband. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om administratieve en financiële verplichtingen. Wij nemen deze zorgen weg, zodat jij meer ruimte hebt voor je opdrachten én leuke dingen! Bekijk alle voordelen.

Ik sta al ingeschreven bij de KVK. Kan ik dan wel payrollen?

Je hebt geen KVK-inschrijving nodig om via Tentoo te freelancen. Je komt namelijk bij ons op de loonlijst te staan. Dit betekent echter niet dat je mét KVK-inschrijving niet kunt payrollen. Ook als zzp’er (ingeschreven bij de KVK) kun je opdrachten op payrollbasis doen.

Ik zit momenteel in de WW. Kan ik dan payrollen?

Zeker, juist! Doordat je bij ons op de loonlijst staat, ben je automatisch verzekerd voor de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). Het UWV vult jouw inkomen aan met een WW-uitkering. Hierdoor kun jij zelfstandig ondernemen, zonder de sociale zekerheid te verliezen. Lees ons gratis whitepaper over: Ondernemen vanuit de WW.

Hoeveel opdrachtgevers mag ik hebben?

Er geldt geen minimum of maximum voor het aantal opdrachtgevers via Tentoo.

Hanteren jullie een ureneis?

Nee, er is geen minimumaantal uren dat je via Tentoo moet freelancen. Veel freelancers denken dat wel, omdat zzp’ers aan een urencriterium van 1225 uren per kalenderjaar moeten voldoen. Weet je van tevoren dat je niet aan dit aantal uren komt, dan is payroll de ideale oplossing.

Ik heb al een baan in loondienst (dus sociale zekerheid), wat zijn voor mij dan de voordelen van payroll?

Als je gedeeltelijk als zzp’er gaat werken, betekent dit niet dat de administratieve last minder is. Je krijgt de volledige verantwoordelijkheid voor de administratie van je bedrijf, maar je kunt niet profiteren van de financiële voordelen die het zzp’en biedt. Bij payroll heb je geen extra administratie en daarom ook een stuk meer tijd over om nieuwe opdrachten te vinden en/of in andere zaken te steken.

Wanneer kan ik niet payrollen via Tentoo?

In een enkel geval is het niet mogelijk om te payrollen. Dit geldt voor freelancers in de bouwsector (cao-technisch). Ook is het voor freelancers in BTW-vrijgestelde functies niet altijd mogelijk om te payrollbasis te freelancen. Twijfel je hierover? Neem even contact met ons op. Dan zoeken we het voor je uit.

Wat kost payroll?

Natuurlijk is payroll niet gratis, maar duur is het zeker niet. Vooral niet wanneer je de kosten vergelijkt met die van de modale zzp’er. Denk hierbij aan het inhuren van een persoonlijke boekhouder of het afsluiten van zzp verzekeringen. Tentoo berekent een commissie van zes procent over het totale factuurbedrag van de opdracht (inclusief eventuele onkosten), exclusief BTW. Buiten de commissie hanteren wij geen kosten. Je zit dus niet aan een abonnement oid vast en hebt alleen kosten wanneer je daadwerkelijk van onze dienst gebruikmaakt.

Wat houd ik netto over?

Benieuwd wat jij netto overhoudt aan een freelanceklus? Vraag een (vrijblijvende) pro forma loonberekening aan. Zo weet jij precies wat je onderaan de streep overhoudt.

Contact

Vragen over zelfstandig ondernemen via Tentoo? Neem dan gerust contact met ons op via 020 238 69 36 of freelancers@tentoo.nl. We helpen je graag verder!

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »