Voornemens van werkend Nederland in 2019

29 januari 2019

Voornemens van werkend Nederland in 2019

De arbeidsmarkt is in beweging, blijkt uit onderzoek naar trends op de arbeidsmarkt. Werkend Nederland zet in 2019 niet enkel in op een salarisverhoging, maar ook op het volgen van een cursus, training of opleiding. Ook groeit de interesse in combi-banen. Ben jij als werkgever van alle trends op de hoogte?

Salarisverhoging voor mannen en millennials

Millennials spreken een duidelijke wens voor salarisverhoging uit. Ongeveer 40% van de medewerkers tot 30 jaar geeft aan hier in 2019 om te vragen. In de overige leeftijdsgroepen valt het op dat ongeveer 30% van de mannen werk wil maken van salarisverhoging. Dit tegenover 13% van de vrouwen.

Verbeteren werk/privé-balans

Een betere werk/privé-balans is al langer een voornemen van werkend Nederland. Deze trend zet dit jaar door met een aanvulling van minder overwerken, een nieuwe baan vinden en/of gezonder leven op het werk.

Flexibilisering

Verder vindt een groot deel van de werkenden een werkweek van 40 uur achterhaald. Daarbij groeit ook de afkeur van werkdagen van 9 tot 5 uur. Maar liefst 57% keurt deze traditionele werkdagtijden af.

Een oplossing ziet deze groep in de combi-baan, waarbij een werkende meerdere banen met elkaar combineert. Momenteel heeft 8% van de werkenden een combi-baan; 11% is van plan komend jaar banen met elkaar te combineren.

Bron: BeFrank

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »