Werk jij al met een Persoonlijk Opleidingsbudget?

27 maart 2019

Werk jij al met een Persoonlijk Opleidingsbudget?

De opleidingsbudgetten voor bij- en omscholing zijn de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Een logisch gevolg van het feit dat persoonlijke ontwikkeling van werknemers steeds belangrijker wordt gevonden. In 2013 hadden 1 miljoen werknemers een persoonlijk opleidingsbudget. In 2018 hadden 2,3 miljoen mensen dat al. Werk jij al met een Persoonlijk Opleidingsbudget voor je medewerkers?

Het onderzoek naar persoonlijke opleidingsbudgetten is uitgevoerd door werkgeversorganisatie AWVN. Zij constateerde bovendien dat werkgevers gemiddeld 706 euro per jaar per werknemer beschikbaar stellen als het een persoonlijk opleidingsbudget betreft. De aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en scholing is volgens AWVN niet los te zien van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. "Door onder meer digitalisering verdwijnen functies en komen er weer andere bij. Sommige banen veranderen inhoudelijk. Met dezelfde functietitel voer je heel andere taken uit. Werknemers moeten met die ontwikkelingen mee kunnen gaan."

Toekomstperspectief is ook een reden voor omscholing. Functies veranderen én verdwijnen door de robotisering. AWVN: "Als functies overbodig worden, is omscholing de enige optie."

Wil je graag weten hoe je als werkgever om dient te gaan met persoonlijke opleidingsbudgetten? De HR-adviseurs van Tentoo komen graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Onze adviseurs zijn te bereiken via hradvies@tentoo.nl en 020 524 60 51.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »