Wegens onderhoud is my.tentoo het weekend van 6 en 7 juni niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Werkgevers betalen vaak onnodig zieke werknemer met beperking door

20 juli 2018

Werkgevers betalen vaak onnodig zieke werknemer met beperking door

Werkgevers betalen zieke werknemers met een beperking vaak zelf door, terwijl dat niet hoeft. Dat een speciale ‘no-risk-polis’ van de overheid deze situaties dekt, is bij veel werkgevers onbekend, meldt Trouw.

De plicht om 2 jaar lang loon door te betalen bij ziekte van een werknemer is veel bedrijven een doorn in het oog. Het is voor veel werkgevers zelfs reden om minder snel een vast contract aan te bieden aan werknemers. Extra zonde dus dat veel bedrijven onnodige kosten maken bij werknemers met een arbeidsbeperking.

Eigen portemonnee

Trouw baseert zich op onderzoek van het UWV. De uitkeringsorganisatie ontdekte dat meer dan de helft van de ondernemers ziektegevallen onder werknemers met een aandoening of handicap uit eigen portemonnee betalen. Dat kan natuurlijk komen doordat de werkgever niet weten dat een medewerker uit een ongeschiktheidsuitkering komt, maar het UWV vermoedt dat het vaak ook komt door onbekendheid met de regeling.

Over de streep trekken

Het UWV brengt deze no-risk-polis niet alleen extra onder de aandacht om werkgevers te wijzen op onnodige uitgaven, maar ook om het hoofddoel van de regeling te benadrukken. Het belangrijkste doel van de no-risk-polis was het over de streep trekken van werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

Meer bekendheid

De resultaten van het onderzoeken laten ook zien dat veel mensen met een arbeidsbeperking nu een dienstverband hebben. Dat noemt de uitkeringsorganisatie positief. Het UWV vermoedt echter dat het er nog veel meer kunnen zijn als meer werkgevers bekend zijn met de regeling.

Starten via payroll

Bedrijven kiezen ook regelmatig voor een payrollconstructie wanneer ze voor het eerst een medewerker inzetten die uit een ongeschiktheidsuitkering komt. Dit biedt beide partijen de mogelijkheid om zonder risico’s af te tasten of de samenwerking bevalt. Bij payrolling is sowieso geen sprake van een risico op doorbetalen bij ziekte, want dat risico ligt bij het payrollbedrijf.

Ik wil meer weten over payroll voor werkgevers >>

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »