Bijzondere verhoging wettelijk minimumloon - Tentoo
Dancer Performing Ballet

Bijzondere verhoging wettelijk minimumloon

Voor het eerst sinds de invoering van het wettelijk minimumloon in 1969, komt het kabinet met een bijzondere verhoging. De verhoging van in totaal 7,5 procent wordt stapsgewijs ingevoerd en dient als compensatie voor de hoge inflatie.

 

 

Gepubliceerd door: Tentoo
Geplaatst op 27 juni 2022
Leestijd

Werken lonender maken

De verhoging van in totaal 7,5 procent wordt stapsgewijs ingevoerd. Volgens de huidige verwachtingen zal het minimumloon daarmee uitkomen op €13,18 per uur. De extra verhoging dient als compensatie voor de hoge inflatie en moet werken lonender maken. De eerste stijging van 2,5 procent gaat in op 1 januari 2023, waarmee het minimumloon dan uitkomt op €11,94 bij een 36-urige werkweek.

Per 1 januari 2024 minimumuurloon 

Het minimumloon wordt momenteel per maand vastgesteld. Dit resulteert erin dat een werknemer die 40 uur per week werkt een lager minimumuurloon heeft dan iemand die 36 uur per week werkt.  De PvdA en GroenLinks kwamen onlangs met een initiatiefwetsvoorstel voor een minimumuurloon in plaats van een  minimummaandloon. De Tweede Kamer heeft dit voorstel aangenomen en per 1 januari 2024 wordt het minimumuurloon ingevoerd. Vanaf die datum is het minimumuurloon hetzelfde, ongeacht de duur van de werkweek. Meer uren werken leidt voortaan altijd tot een hoger inkomen.

Bron: Rijksoverheid.nl

Mogelijk ook interessant voor jou