Dog-2

Zeven opmerkelijke banen in 2019

Gepubliceerd door: Niels Hoorn
Geplaatst op 11 september 2019
Leestijd

Zo nu en dan verschijnen ze in de media: droombanen! Leuke, verrassende of opmerkelijke beroepen waarmee je vaak ook nog bijzonder goed kunt verdienen. Ben jij nog op zoek naar iets nieuws? Of wil je gewoon wat inspiratie opdoen? Tentoo zet zeven opvallende banen uit 2019 voor je op een rij.

Hoewel we bij Tentoo zeker weten dat wij droombanen bieden, beseffen we dat we niet de enige zijn. Dit jaar verschenen onder meer deze opmerkelijke jobs in de spotlights:

1 – Wereldvoedselproever

Het veganistische, Britse bedrijf ‘Vibrant Vegan’ zocht dit jaar een wereldvoedselproever, meldde RTL Nieuws. De officiële functietitel: Director of Taste. Wat dit inhoudt? Je gaat 4 maanden per jaar op reis om in India, China, Turkije, Chili, Mexico en Japan nieuwe veganistische ingrediënten te zoeken en te proeven. Het gaat om een contract van 35 uur per week voor 60.000 euro per jaar. Oja, je krijgt ook nog 28 vakantiedagen per jaar.

2 – Hoteltester met hond

De website Hotels.com zocht in augustus iemand die hotels wil testen…met zijn of haar hond! De website was op zoek naar de meest huisdiervriendelijke hotels ter wereld, meldde het Vlaamse Zita.be. Omdat een huisdier zelf geen recensie kan achterlaten, mag het baasje ook mee. Samen mogen jullie tien nachten lang de voorzieningen en catering testen.

3 – Prinses

Bij Disneyland Parijs stond in maart een vacature uit voor prinses, aldus Metronieuws. Er waren maar liefst vijftig fulltime- en seizoenscontracten te vergeven. De eisen: je moet minimaal 18 jaar oud zijn, Frans of Engels spreken en een beetje soepel in de heupen zijn.

4 – Dronepiloot

Drones worden in toenemende mate ingezet voor speelfilms, videoclips, promotiefilmpjes, thermische foto’s of 3D-modellen van gebouwen. Maar er zijn ook ‘piloten’ nodig om deze drones te besturen en de opnames te maken. Als je het juiste toestel hebt, met de juiste diploma’s en certificaten, strijk je zo’n 87.500 euro per jaar op (RTLZ). Er is volop werk voor (freelance) dronepiloten.

5 – Golfballenduiker

In hetzelfde overzicht bij RTLZ staat een baan die misschien niet direct een droombaan is, maar wél een bijzondere baan. Voor een jaarsalaris van gemiddeld 48.000 euro kun je aan de slag als golfballenduiker. Jouw taak: de golfballen uit meertjes en vijvers halen die golfers erin hebben geslagen. Hiervoor heb je alleen een duikcertificaat nodig. En een goed ‘gevoel’, want je ziet de ballen niet liggen en moet ze er op de tast uit halen. Met één duik kun je tussen de 200 en 250 euro verdienen, wat per maand kan oplopen tot 4.000 euro.

6 – Boekenverkoper

Boekenverkoper klinkt misschien ook niet direct als een droombaan, maar waarschijnlijk wél als je weet dat je boeken mag verkopen op een luxueus 5-sterren resort op de Malediven. Barefoot Booksellers zocht dit jaar iemand ‘met een passie voor boeken’ die vakantiegangers aan het perfecte boek kan helpen en hun vakantiebeleving kan verbeteren, meldde AD. Je krijgt hiervoor een cursus van een maand en mag 6 maanden lang op het resort verblijven. Wat je moet kunnen? Goed Engels schrijven en spreken en een blog bijhouden over je avonturen.

7 – Kasteelbeheerder

Slot Zuylen zocht in maart naar een nieuwe beheerder, die op het kasteelterrein mag komen wonen (AD). Als beheerder zorg je dat alles in en rond het museumkasteel op rolletjes loopt. Hiervoor moet je gastvrij, enthousiast en organisatorisch sterk zijn. In de zomermaanden werk je 6 dagen in de week, ’s winters is het kasteel alleen in de weekenden open. Het bijbehorende salaris is onbekend.

Geef me nog meer informatie!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.