Study-2

Tentoo en DOORZAAM laten flexkrachten leren

Meerdere flexkrachten van Tentoo ontvangen de komende dagen een scholingsvoucher ter waarde van € 500,-. De vouchers worden door Tentoo aangevraagd en ter beschikking gesteld door DOORZAAM. Het doel is meer flexkrachten aan het leren krijgen. Samen met een aantal opdrachtgevers benadert Tentoo flexkrachten met dit extra scholingsbudget.

Gepubliceerd door: Tentoo
Geplaatst op 9 maart 2021
Leestijd

Michiel Poppelier, learning & development manager bij Brisker Group, moederbedrijf van Tentoo. “Als juridisch werkgever van tienduizenden flexkrachten is het onze plicht om onze flexkrachten te stimuleren zichzelf verder te ontwikkelen. Flexkrachten kunnen zelf een aanvraag bij ons doen, maar velen weten dit niet. Wij betrekken daarom nu opdrachtgevers om samen flexkrachten te benaderen, zodat we meer flexkrachten bereiken. De vouchers maken extra scholing mogelijk. Het voucher is echt een cadeautje voor onze flexkrachten.”

Vouchers verzilveren

Tentoo benadert opdrachtgevers om samen met de flexkrachten na te denken over een geschikte opleiding, training of cursus. Tentoo heeft vervolgens als juridisch werkgever van de flexkrachten de vouchers aangevraagd bij DOORZAAM. Vanaf 1 maart hebben de flexkrachten 4 maanden de tijd om online bij DOORZAAM de officiële aanvraag in te dienen en hun vouchers verzilveren.

“Zowel de opdrachtgevers als de flexkrachten profiteren hiermee van de opleidingsvouchers”, vertelt Poppelier. “De eerste aanvragen zijn gedaan door bedrijven in beveiliging, transport en maakindustrie. De flexkrachten kunnen ervoor kiezen om bijvoorbeeld hun vakbekwaamheid bij hun huidige baan te vergroten met een agressie-training, een verplicht chauffeurscertificaat of een veiligheidstraining. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om een opleiding te volgen die meer gericht is op de toekomst in eventueel een andere functie of beroep. Het is de keuze van de flexkracht. De voucher staat op naam van de flexkracht en de die bepaalt uiteindelijk zelf waaraan het geld wordt besteed. Zolang het geen hobbymatige training betreft, is eigenlijk alles goed.”

Bijdragen aan duurzame inzetbaarheid

“Wij bieden deze scholingsvouchers aan omdat het erg belangrijk is dat flexkrachten goed zijn in hun beroep, gericht op de toekomst”, zegt directeur Adriana Stel van DOORZAAM. “De scholingsvouchers dragen eraan bij dat iedereen met plezier aan het werk kan blijven. Flexkrachten kunnen met de scholingsvouchers zelf de regie in handen nemen en een cursus of opleiding naar eigen keuze kiezen. Zo kunnen ze iets kiezen wat ze echt leuk vinden en wat van belang is voor hun huidige of toekomstige baan. Zo dragen we graag bij aan duurzame inzetbaarheid.”

Bij succes breder uitrollen

In totaal gaat het nu om maximaal 50 scholingsvouchers à 500 euro. Bij een komende tranche van vouchers willen we meer vouchers aanvragen. Als het een succes is, wordt deze aanpak daarna breder uitgerold bij meer klanten. Poppelier: “En we hopen dat meer flexkrachten, opdrachtgevers en intermediairs zich bij ons melden om de opleidingsmogelijkheden te bekijken. Wij investeren graag in scholing en opleiding; daar wordt iedereen beter van.”

Over Stichting DOORZAAM

DOORZAAM heeft als missie om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren. Bij het stimuleren en bevorderen van duurzame inzetbaarheid gaat het om loopbaan, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiën.

DOORZAAM gelooft dat iedere uitzendkracht vitaal, veilig, vaardig en met plezier zijn/haar werk kan doen en kan blijven doen.

Geef me nog meer informatie!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.