‘Bonus dringt ziekteverzuim terug’

02 januari 2018

‘Bonus dringt ziekteverzuim terug’

Bijna tweederde van de werknemers denkt dat een financiële bonus helpt bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Dit blijkt uit onderzoek van Tentoo. Paul den Ronden, directeur van Tentoo, lichtte de resultaten op BNR toe.

Bang voor slecht imago

Griepepidemie of niet, bijna 75 procent van de Nederlanders blijkt zich niet ziek te melden als ze griep hebben. 'Nederlanders hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zetten door, ook wanneer de gezondheid op een laag pitje staat', zegt den Ronden. Aan de andere kant speelt vermoedelijk angst om een slecht imago te krijgen. Hoewel werknemers niet afgerekend mogen worden op het feit dat zij ziek zijn, heerst wellicht het gevoel minder gewaardeerd te worden. Niet alleen door de leidinggevende, maar ook door collega’s die werk moeten overnemen.'

Luister het radiofragment hier terug: Paul den Ronden: 'Zet in op oorzaken van verzuim'

Oorzaken aanpakken

Den Ronden vraagt zich af of het een goed idee is om mensen die zich niet ziek melden te belonen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een bonus voor een medewerker die zich een jaar lang niet heeft ziekgemeld. Mensen die vanwege hun gezondheid vatbaarder zijn voor griep worden in theorie oneerlijk behandeld. 'Het is in mijn optiek beter om je te richten op de oorzaken van verzuim. Een kwart van het verzuim is werkgerelateerd maar zorgt wel voor de helft van alle kosten van de doorbetaling bij ziekte.'

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »