D66 wil zzp’ers motiveren personeel in dienst te nemen

11 februari 2015

D66 wil zzp’ers motiveren personeel in dienst te nemen

Zzp’ers die een werknemer aannemen, moeten volgens D66 de eerste twee jaar vrijgesteld worden van werkgeverspremies. Deze korting krijgt een werkgever alleen bij de eerste werknemer. Volgens D66 levert dit plan duizenden banen op.

Er zijn ruim één miljoen zelfstandigen en dga’s zonder personeel. De drempel om personeel aan te nemen is voor hen erg hoog, vanwege de hoge kosten. Gemiddeld komt er bovenop het brutoloon voor een werknemer 27,5% aan kosten bij.

D66 kamerlid Van Weyenberg: ‘Je ziet dat maar weinig zelfstandigen in dit land doorgroeien. Dat ze heel terughoudend zijn om een werknemer aan te nemen’. Door de vrijstelling van werkgeverspremies wagen ondernemers volgens Van Weyenberg eerder de stap om iemand in dienst te nemen.

Risicoloos mensen aannemen?

Zzp'ers kunnen momenteel al zonder veel risico en gedoe medewerkers inzetten. Namelijk met payrolling van Tentoo. De medewerkers zijn zo flexibel in te zetten, en de ondernemer zit aan het begin niet vast aan vaste contracturen. Lees hier meer over de voordelen van payrolling.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »