Paul den Ronden reageert op onrust rondom payrolling

21 januari 2019

Paul den Ronden reageert op onrust rondom payrolling

Een groeiend percentage werknemers werkt met een flexibel arbeidscontract. De Tweede Kamer ziet deze ontwikkeling als zorgwekkend. Daarom is er een reactie op deze ontwikkeling gekomen in de vorm van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (Wab). Hoewel de Wab mogelijke gevolgen heeft voor de toekomst van payrolling, verwacht Brisker-directeur Paul den Ronden dat payroll voor veel ondernemers een interessante optie blijft.

In FleXmarkt bespreken diverse partijen de mogelijke gevolgen van de Wab op payrolling. Enerzijds is de verwachting een soort waterbed-effect, een effect dat zich kenmerkt doordat een opgelost probleem een ander probleem veroorzaakt. Anderzijds stipt Brisker-directeur Paul den Ronden aan dat payrolling interessant blijft voor verschillende partijen. Dit komt volgens Paul doordat “veel mensen willen starten met ondernemen, maar tegen het opgeven van veel sociale zekerheid aanhikken. (…) Wanneer je als zzp’er gaat freelancen in loondienst (= payrolling), hoef je die keuze niet te maken. Dan kun je ondernemen, maar blijf je recht houden op het vangnet van de sociale zekerheid”.

Lees meer over onze verwachtingen van de Wab en de gevolgen voor de arbeidsmarkt in FleXmarkt nummer 6, 2018 op pagina 20 t/m 22.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »