young-mechanic-attentively-working-in-workshop-3846390

WAZO met terugwerkende kracht aangepast

Gepubliceerd door: Niels Hoorn
Geplaatst op 22 mei 2013
Leestijd

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de Wet Arbeid en Zorg (WAZO) met terugwerkende kracht zal worden aangepast. Door een technische fout in de wet is een nieuwe berekening van het dagloon in de Wet Arbeid en Zorg (WAZO) met ingang van 1 januari 2013 in werking getreden in plaats van 1 juni 2013.

De situatie

Per 1 juni 2013 wordt de zwangerschapsuitkering niet meer berekend op basis van het laatste maandloon, maar op basis van het gemiddelde jaarloon bij de laatste werkgever. Door een technische fout is deze regeling al sinds 1 januari 2013 (een half jaar te vroeg) van kracht. Deze fout heeft er mogelijk voor gezorgd dat in sommige situaties te veel of te weinig is uitgekeerd.

Met terugwerkende kracht rechtgezet

De wet wordt nu met terugwerkende kracht aangepast. Dit betekent dat alle  zwangerschapsuitkeringen uit de periode 1 januari 2013 tot 1 juni 2013 wel worden berekend op basis van de oude regeling. Zwangerschapsuiterkingen worden na 1 juni 2013 berekend conform de nieuwe wet (op basis van het gemiddelde jaarloon bij de laatste werkgever).

Jouw situatie

De foutieve invoering van de wet is ook van toepassing op zwangerschapsuiterkingen die aan werknemers van Tentoo zijn uitgekeerd. Het UWV zal contact opnemen met personen wie dit betreft en dit verder afhandelen. Mocht je vragen hebben over deze regeling, dan staan wij je natuurlijk graag te woord. Wij zijn maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur bereikbaar op 020 420 20 70.

Geef me nog meer informatie!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.