Wat is Payroll Factor? | Payrolling factor & Kosten | Tentoo
payroll tarieven vergeljken

Payroll factor berekenen

Als je wilt weten wat je gaat betalen voor payrolling, dan is het goed om de omrekenfactor payroll op te vragen. Dit is eigenlijk het payroll tarief. Op deze pagina leggen we je uit hoe de omrekenfactor tot stand komt. Ook gaan we in op vragen die veel ondernemers stellen over payrolling en geven we je een payroll rekenvoorbeeld.

Ik wil vrijblijvend advies!

Wat is een factor payroll?

We krijgen regelmatig de vraag: Wat is een payroll factor? Wat een payroll factor is, wat payrolling factor kosten zijn en hoe payroll factor berekenen precies werkt, leggen we graag hieronder aan je uit.
Wil je liever de vraag: ‘Wat is payroll factor?’ persoonlijk aan ons stellen? Neem gerust contact met ons op!

Hoe bereken je een payroll factor?

De kosten voor payrolling worden doorgaans berekend met een omrekenfactor payroll, ook wel payroll tarief factor genoemd. Door deze factor te vermenigvuldigen met het uurloon van je (nieuwe) medewerker kun je heel makkelijk de kosten voor payroll berekenen. De omrekenfactor payroll is dus eigenlijk een rekenhulp voor het berekenen van het payroll tarief. Bekijk hieronder ook het factor payroll rekenvoorbeeld.

Rekenvoorbeeld

Met de omrekenfactor payroll bereken je de totale loonkosten. In dit payroll rekenvoorbeeld zie je hoe je dit kunt berekenen:
Als je een medewerker aanneemt voor een uurloon van € 11,20 en het payroll bedrijf heeft een payroll factor van 1,70 dan is het payroll rekenvoorbeeld als volgt:
€11,20 x 1,70 = €18,70. Dit betekent dat deze medewerker jou €18,70 per uur kost. Stel dat deze medewerker 20 uur per week werkt, dan kost dit jou dus €374,- per week.

NB: aan dit payroll rekenvoorbeeld over payroll factor berekenen kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is payroll?

Payroll is een manier om medewerkers te verlonen. Als je om wat voor reden dan ook je medewerker(s) niet zelf in dienst wilt nemen, dan is payroll een mooie oplossing. Hierbij sluit je een overeenkomst met een payrollbedrijf en de medewerker.

Het payrollbedrijf (Tentoo) treedt op als juridisch werkgever en stuurt jou maandelijks een factuur voor de door de medewerker gewerkte uren. Op deze manier heb je de zekerheid dat je medewerker goed verloont wordt, maar heb je daar zelf geen omkijken naar. En de dagelijkse aansturing van de medewerker, doe je natuurlijk gewoon zelf. Wel zo makkelijk!

Wat betekent payroll voor de werknemer?

De medewerker wordt aangenomen door het bedrijf waar hij/zij gaat werken. De administratie is in handen van het payroll bedrijf. De medewerkers weten hierdoor dat ze het salaris netjes op tijd ontvangen. De medewerker heeft ook gewoon recht op doorbetaling bij ziekte en vakantie. Ook ontvangen ze over het algemeen hetzelfde loon als de medewerkers die in vaste dienst zijn.

Payrolling heeft dus ook voor de medewerkers veel voordelen. Zijn er dan ook nadelen? In sommige gevallen zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden anders voor payroll medewerkers. Maar dit is echt niet altijd zo. Over het algemeen gelden de meeste regelingen die voor vaste medewerkers gelden, ook voor de payrollmedewerkers. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over wat verlonen via payroll betekent voor jouw medewerkers.

Payroll medewerker

Wat zijn de kosten van payroll?

Voor niets gaat de zon op dus ook payrolling kost geld. Je betaalt het payroll bedrijf voor de diensten die zij leveren. Dit kost jou geld, maar bespaart je een hoop tijd en gedoe. Veel ondernemers besteden hun tijd en energie liever aan hun eigen bedrijf en besteden de personeelsadministratie daarom voor een deel uit.

Als je kiest voor payroll, dan betaal je natuurlijk allereerst het uurloon van de medewerker. Daarnaast zitten de werkgeverskosten in het tarief. Hiermee worden de verplichte inhoudingen zoals werkgeverspremies (WAO, WW en ZVW) bedoelt, maar daarnaast ook de reserveringen voor vakantiedagen, vakantiegeld en ziekte. Tot slot zijn er nog administratiekosten. Tentoo heeft bijvoorbeeld een eigen systeem waarin zowel opdrachtgevers als medewerkers op kunnen inloggen. Hierin zijn onder andere loonstroken, urenstaten, facturen en managementrapportages te vinden. Daarnaast hebben we payroll experts in dienst die opdrachtgevers te woord staan bij vragen. Dit alles bij elkaar zijn de payrolling factor kosten.

Wat kost payroll per uur?

Een vraag die we vaak van ondernemers krijgen: Is payroll duur? Dat hangt er natuurlijk ten eerste vanaf wat je duur vindt. Naast het uurloon van je medewerker, zijn er werkgeverslasten. Deze zou je ook moeten betalen als je de medewerker zelf in dienst neemt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog administratiekosten voor het payroll bedrijf.

Met het factor payroll rekenvoorbeeld heb je kunnen zien hoe je berekent hoeveel je per uur betaalt voor een payroll-oplossing. Vraag gerust eens een offerte bij ons op. Dat weet je precies waar je aan toe bent. En we adviseren je graag!

Waarom kiezen voor Tentoo?

Er zijn verschillende payrollaanbieders in Nederland. Hierdoor is het misschien lastig om een goede keuze te maken. Vaak wordt de keuze bepaalt door een payroll laagste factor en het uiteindelijke tarief. Maar het is verstandig om ook te kijken naar de service die het payrollbedrijf biedt.

Tentoo was in 1992 de bedenker van payrolling in Nederland. De afgelopen 30 jaar hebben we met bijna 100 medewerkers gewerkt aan de professionalisering van de dienstverlening. Zo hebben we bijvoorbeeld in eigen beheer software ontwikkeld.

Payroll software Pay4me

Pay4me is ontwikkeld op basis van de wensen van onze klanten. En doordat we het ‘in huis’ beheren kunnen we dit ook continue optimaliseren. Zo zijn er inmiddels verschillende taalversies beschikbaar zodat ook buitenlandse werkgevers makkelijker gebruik kunnen maken van deze software.

Pay4me is 24 uur per dag beschikbaar voor opdrachtgevers en medewerkers. Opdrachtgevers kunnen zo op elk gewenst tijdstip inzicht krijgen in de personeelsadministratie. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld loonstrookjes inzien of een jaaropgave downloaden. Ook arbeidsovereenkomsten kunnen hierin digitaal ondertekent worden. Dankzij Pay4me is de verloning en facturatie van je medewerkers altijd in orde.

Tentoo

Onze kennisspecialisten staan voor je klaar.

De vraag ‘Wat is payroll factor?’ is als het goed is beantwoord. Wil je weten wat Tentoo voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Onze kennisspecialisten helpen je graag. Ook kunnen ze je helpen met een payroll rekenvoorbeeld voor jouw medewerkers.

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.