Voor niets gaat de zon op dus ook payrolling kost geld. Je betaalt het payroll bedrijf of payroll factoring companies voor de diensten die zij leveren. Dit kost jou geld, maar bespaart je een hoop tijd en gedoe. Veel ondernemers besteden hun tijd en energie liever aan hun eigen bedrijf en besteden de personeelsadministratie daarom voor een deel uit.
Als je kiest voor payroll, dan betaal je natuurlijk allereerst het uurloon van de medewerker. Daarnaast zitten de werkgeverskosten in het tarief. Hiermee worden de verplichte inhoudingen zoals werkgeverspremies (WAO, WW en ZVW) bedoelt, maar daarnaast ook de reserveringen voor vakantiedagen, vakantiegeld en ziekte. Tot slot zijn er nog administratiekosten. Tentoo heeft bijvoorbeeld een eigen systeem waarin zowel opdrachtgevers als medewerkers op kunnen inloggen. Hierin zijn onder andere loonstroken, urenstaten, facturen en managementrapportages te vinden. Daarnaast hebben we payroll experts in dienst die opdrachtgevers te woord staan bij vragen. Dit alles bij elkaar zijn de payrolling factor kosten.
Wat kost payroll per uur?
Een vraag die we vaak van ondernemers krijgen: Is payroll duur? Dat hangt er natuurlijk ten eerste vanaf wat je duur vindt. Naast het uurloon van je medewerker, zijn er werkgeverslasten. Deze zou je ook moeten betalen als je de medewerker zelf in dienst neemt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog administratiekosten voor het payroll bedrijf.
Met het factor payroll rekenvoorbeeld heb je kunnen zien hoe je berekent hoeveel je per uur betaalt voor een payroll-oplossing. Vraag gerust eens een offerte bij ons op. Dat weet je precies waar je aan toe bent. En we adviseren je graag!