Payroll voor horecabedrijven - Tentoo
Excited Diverse Colleagues Working In Bar

Payroll voor horecabedrijven

Jij runt je horecabedrijf. En daar heb je je handen vol aan. Het liefst stop je meer tijd in de commerciële activiteiten van je bedrijf, maar de groeiende werkgeverstaken en -plichten laten dat niet altijd toe. Daarom zijn wij er. Tentoo neemt alle taken, plichten én risico’s op werkgeversgebied van je over. Zo heb jij je handen vrij om te groeien.

Offerte aanvragen

Horeca payrolling: Wat is het en hoe werkt het?

Bij payrolling is sprake van een arbeidsovereenkomst tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (Tentoo). Jij mag de medewerker zelf werven en laat hem vervolgens exclusief voor jouw bedrijf werken via Tentoo. Hij werkt voor jouw organisatie, maar staat bij ons op de loonlijst. Wij zijn de juridisch werkgever, jij bent de baas en bepaalt wat er gebeurt. Hiernaast bind je personeel aan jouw bedrijf met urengarantie en vaste contracten. Handig, want zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt is het vinden en binden van personeel lastig. Pensioen? Dat regelen wij ook voor je. Zo kan jij doen waar je goed in bent en onbekommerd ondernemen.

Ondernemen zonder zorgen

Nog altijd is er een hoog personeelsverloop in de horeca. Het vinden, binden en blijven boeien van personeel is dan ook belangrijk. Hiernaast wil jij ook met je bedrijf blijven meegroeien. Daar helpen wij je graag bij. Hoe? Als payrollpartner en HR-afdeling op afstand nemen wij je werkgeverstaken en -risico’s over. Wij:

  • Dragen het risico op doorbetaling van (langdurig) zieke medewerkers
  • Financieren het loon voor, zodat jij geen kopzorgen hebt om laat betalende klanten
  • Voeren de salarisadministratie uit
  • Dragen alle premies en loonbelastingen af
  • Betalen je personeel op tijd uit en verstrekken de loonstroken
  • Verwerken ziek- en betermeldingen

 

Horeca-header

Veel vakgenoten gingen je voor…

Veel horecaondernemers gingen jou al voor en verlonen hun medewerkers via Tentoo. In nauw overleg met deze horecazaken stemmen wij onze dienstverlening regelmatig af op de veranderende wensen, eisen en ontwikkelingen in de branche. We werken bovendien volledig conform de horeca-cao van de Koninklijke Horeca Nederland (pdf).

Voordelen van payroll

Meer gemak

Je wilt nieuwe opdrachten binnenhalen. Kansen pakken en je volledig kunnen focussen op je opdracht. Dan is het fijn als je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan randzaken. Veel nieuwe klussen binnenhalen, betekent mogelijk ook dat je extra medewerkers nodig hebt. Maar je wilt wel op verantwoorde wijze groeien, zonder dat je te grote risico’s neemt. Horeca payrolling van Tentoo helpt je op alle vlakken: het geeft je meer tijd en gemak en minimale (groei) risico’s.

Tijd over

Met Tentoo als partner heb jij geen omkijken naar het tijdig en juist uitbetalen van je horecamedewerkers. Ook niet naar de salarisadministratie en de loonstroken. Bovendien weet je zeker dat de juiste afdrachten naar de belastingdienst gaan. Heb je een opdrachtgever die (te) laat betaald? Geen stress, je medewerkers worden sowieso uitbetaald. Het ziek en beter melden van medewerkers nemen wij ook uit handen. Contractbeheer? Niet jouw taak. Heerlijk toch?

Groeien zonder risico’s

Veel klanten noemen ons ook wel hun ‘HR-afdeling op afstand’. Een mooi compliment, maar eigenlijk zijn we zelfs meer dan dat. We nemen bijvoorbeeld ook veel arbeidsrechtelijke risico’s van je over. Het doorbetalen van personeel bij ziekte is voor (met name kleinere) bedrijven het grootste kostenrisico. Zekere bij langdurige absentie, kunnen die kosten flink oplopen. Niet voor onze klanten, want wij nemen via Payroll Horeca het ziekterisico over. En doordat jij dit soort risico’s niet loopt, kun je op verantwoorde wijze snel groeien.

louis-hansel-lFaVk8fStks-unsplash

Bonussen en onbepaalde tijd

De payroll-horecamedewerker heeft dezelfde rechtspositie als medewerkers bij jou in loondienst. Hij wordt beloond volgens jouw beloningsregeling of jouw cao. Hij heeft ook recht op exact dezelfde arbeidsvoorwaarden, inclusief vakantiedagen en bonussen. Er is één belangrijk verschil: je hoeft de horecamedewerker niet na maximaal 3 jaar zelf in dienst te nemen; wij kunnen dan juridisch werkgever blijven. Ook medewerkers die je al in dienst hebt met een contract voor onbepaalde tijd, kun je bij ons onderbrengen. Dit is payrolling in vier stappen:

1 Jij hebt een medewerker (zelf geworven via of via ons).
2 Jij maakt de werkafspraken (salaris, werkzaamheden, arbeidsomvang).
3 Wij regelen alle (administratieve) werkgeverstaken.
4 Jij verzorgt de aansturing op de werkvloer.

Tentoo: eerste payroller van Nederland

Tentoo is de grondlegger van payrolling in Nederland. Twee bandleden zetten ons bedrijf in 1992 op om de administratieve en financiële verplichtingen van hun band over te nemen en te zorgen voor een snelle en eerlijke uitbetaling voor alle bandleden. Tentoo werd de juridisch werkgever van de bandleden en ‘payrolling’ was geboren.

Duizenden werkgevers ontdekten daarna de voordelen van payroll. Payrolling groeide sinds 1992 steeds verder door en inmiddels helpt Tentoo tienduizenden ondernemers – bedrijven en zelfstandigen – met uitbetalingen en administratieve verplichtingen.

Payroll in 2024

De rol van payrolling is door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) behoorlijk veranderd. Ondernemers zetten het niet meer in voor de flexibiliteit, maar om de inhuur van personeel in eigen hand te houden en de werkzaamheden en risico’s van het werkgeverschap uit te besteden.

In dit whitepaper lees je wat payroll anno 2024 inhoudt en wat je ermee kunt.

Whitepaper lezen

Horeca-medewerkers onboarden

Vakmensen in de horeca zijn schaars. Zodra je ze vindt, wil je ze zo lang mogelijk behouden. Een goede ‘onboarding’ is hierbij essentieel. Maar hoe verzorg je als horecaondernemer zo’n kickstart? Samen met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) maakten wij dit whitepaper vol concrete tips en praktijkvoorbeelden voor jouw horecazaak.

Whitepaper lezen

Maak je handen vrij om te ondernemen

Benieuwd hoeveel payroll voor horecabedrijven via Tentoo kost? Je kunt bij ons betalen voor de uren die je medewerker de afgelopen maand daadwerkelijk heeft gewerkt óf op basis van een vast maandbedrag. We rekenen alles graag voor je uit.

Wil jij met jouw onderneming ook je handen vrij hebben om te ondernemen? Vul dan dit formulier in en we nemen contact met je op. Direct bellen kan natuurlijk ook! Via 020 – 723 09 53 zitten we voor je klaar. Jij de baas, wij de rest.

payroll

Hey horeca-ondernemer!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.