Waarom Payrolling? Voordelen Payroll op een rijtje | Tentoo
Boks

Voordelen payroll

Nieuwe werknemers verlonen op basis van een payrollovereenkomst heeft veel voordelen. Maar naast de payroll voordelen zijn er ook payroll nadelen. Op deze pagina vind je ze beiden. Benieuwd wat dit voor jou betekent? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over payroll

Waarom Payrolling?

Werkgevers kiezen vaak voor payrolling door het gemak dat het met zich meebrengt. De medewerker werkt exclusief voor deze werkgever, maar het juridisch werkgeverschap wordt door een payrollbedrijf overgenomen. Hierdoor heeft de werkgever geen omkijken naar de salarisadministratie, verloning, verzuimregistratie etc.. Geen gedoe en wel de zekerheid dat je medewerkers op tijd hun salaris ontvangen. Dat klinkt goed! Bedrijven kunnen zich daardoor richten op hun core-business. Of zoals we bij Tentoo vaak tegen bedrijven zeggen: “jij doet waar je goed in bent, wij doen de rest!”

Voordelen payrolling

Payrolling levert dus veel gemak op. Maar er zijn nog meer payroll voordelen.

 • Jouw werknemer werkt exclusief voor jouw bedrijf. Je kiest zelf wie je aanneemt, wanneer en hoe vaak hij/zij voor je gaat werken en kunt hem of haar zelf aansturen op de werkvloer.
  Je geeft het juridisch werkgeverschap uit handen. Hierdoor besteed je ook de volgende zaken uit: salarisadministratie, loonuitbetaling en het verstrekken van loonstroken, premieafdracht voor sociale verzekeringen en loonbelasting, registratie van ziekteverzuim inclusief loondoorbetaling bij ziekte.
 • De loonkosten worden voorgefinancierd.
 • Je kunt gebruikmaken van HR advies op afstand.
 • Kortom: veel gemak en weinig risico’s.

Nadelen payrolling

Naast al deze voordelen zijn er ook een paar payroll nadelen, maar in de praktijk valt dit erg mee.

 • Werknemers kunnen het idee hebben dat ze niet écht onderdeel zijn van jouw organisatie omdat ze niet in vaste dienst zijn. Sommige medewerkers voelen zich daardoor minder betrokken of vragen zich af hoe zeker ze kunnen zijn van hun baan.
 • Werknemers hebben niet altijd dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden als vaste medewerkers. Gelukkig is dit door de WAB een stuk minder geworden. In deze wet is namelijk vastgelegd dat payrollwerknemers recht hebben op dezelfde arbeidsvoorwaarden als vaste medewerkers.
 • Voor niets gaat de zon op dus er zijn kosten verbonden aan payrolling. Je betaalt een vergoeding voor de payroll dienstverlening, maar dit is meestal wel minder dan dat je aan een uitzendbureau zou betalen.

Waarom kiezen voor Tentoo?

Tentoo is de uitvinder van payrolling in Nederland. In 1992 bedachten 2 bandleden een manier om sneller uitbetaald te krijgen. In een voetbalkantine in Spaarnwoude werd het businessplan genoteerd op een bierviltje. Daarna zetten ze het bedrijf Payrolling Services (kort daarna Tentoo) op. Dit bedrijv nam de financiële verplichtingen van de band over en zorgde ervoor dat alle bandleden hun deel eerlijk en snel kregen uitbetaald. Op die manier ontstond het eerste payrollbedrijf van Nederland.

Inmiddels is Tentoo een toonaangevend bedrijf in payrolling. Daarnaast hebben we onze dienstverlening uitgebreid met onder andere HR advies en salarisadministratie. Voor alle uitdagingen op het gebied van verloning hebben we een antwoord. Ook hebben we een eigen verloningssysteem ontwikkeld waar al onze klanten gebruik van maken. In dit systeem kunnen zij 24/7 inzicht in de administratie van hun flexkrachten. Medewerkers kunnen op hun beurt hierin contracten, uren, salarisstroken en jaaropgaven inzien of downloaden.

Wil je weten welke voordelen payrolling voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Tentoo

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.