Personeel aannemen in crisistijd

Wij zorgen dat jij:

 • Volop profiteert van groei
 • Direct meeveert bij krimp
 • Medewerkers altijd aan je kunt binden
 • Minimale risico's loopt

Bel direct naar 020 - 723 09 53 voor meer informatie!

Personeel aannemen in crisistijd

Met een ongekend harde klap kwamen grote delen van onze economie eind maart tot stilstand. De uitbraak van het coronavirus zette een economische crisis in gang en het is onduidelijk hoe de economie zich dit jaar en volgend jaar ontwikkelt. Hoe speel je met je personeelsbeleid in op zo'n onzekere markt? Als je vaste en flexibele contracten slim combineert, ben je klaar voor elk vervolgscenario van deze crisis.

In het eerste kwartaal van 2020 kromp onze economie met 1,5 procent. In april, mei en juni volgde de grootste kwartaalkrimp ooit: 8,5 procent. Voor heel 2020 wordt de economische krimp op 5 procent geschat. Veel bedrijven vielen om, nog meer banen gingen verloren. We zijn weliswaar weer uit de 'intelligente lockdown', maar zolang het virus nog in ons land rondwaart, blijven ondernemers in onzekerheid. Wanneer gaat de economie weer draaien? Na de economische crisis in 2008 duurde het 8 jaar voor de economie weer op het oude niveau was. Het CPB (Centraal Planbureau) houdt er rekening mee dat de coronacrisis onze economie nog harder treft.

Kans op terugval

Eén van de grootste onzekerheden van de coronacrisis vormt de verdere verspreiding van het virus (COVID-19). Het virus is inmiddels bezig aan een comeback en de overheid heeft enkele maatregelen verscherpt. Wat betekent dat voor de markt waarin jij actief bent? En welke kant gaat dit op? Vragen die lastig te beantwoorden zijn, maar waar je als ondernemer wél rekening mee moet houden.

Combineer vast met flexibel

Het liefst neem je zodra het kan weer personeel zelf in dienst. Maar wat als je iemand aanneemt met een contract van 8 maanden en de economie krijgt na 3 maanden een terugval? Je personeelskosten lopen dan nog maanden op volle toeren door. Zonder nieuwe noodregeling van de overheid, is dat een zware last voor je bedrijf. Als je (een deel) van de medewerkers op flexibele basis inzet, loop je dat risico niet.

Vijf voordelen van medewerkers op flexibele basis inzetten

 1. Je kunt continu meeveren met het werkaanbod. Heb je extra werk? Dan roep je de medewerker die week extra uren op. Valt het werk terug? Dan roep je hem minder of niet meer op. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren.
 2. Risico's uitbesteden. Wordt de medewerker ziek? De kosten van doorbetalen bij ziekte heb je er in moeilijke tijden liever even niet bij. Dat risico heb je niet als je werkt met een flexkracht.
 3. Veel gemak. De salarisadministratie, de loonuitbetaling, de afdrachten aan de belastingdienst, de verwerking van ziek- en betermeldingen: alles wordt verzorgd.
 4. De medewerkers profiteren van extra secundaire arbeidsvoorwaarden. Ze maken komen via ons in aanmerking voor diverse collectiviteitskortingen en kunnen onbeperkt gebruikmaken van onze Academy for Flex.
 5. Je kunt jouw flexkrachten op elk gewenst moment (kosteloos) zelf in dienst nemen. Weet je zeker dat jouw bedrijf stabiel blijft draaien? Dan kun je ze direct volledig aan je binden. Wij verzorgen een risicoloze start van een langdurige samenwerking.

Whitepaper

Wil je meer weten over de gevaren en kansen als je zelf personeel in dienst neemt? Of over de valkuilen en mogelijkheden bij het inzetten van flexkrachten? Lees dan ons whitepaper 'Personeel aannemen in crisistijd: zo moet het (niet)'.

Vrijblijvend advies

De ideale combinatie flex-vast verschilt per bedrijf en per branche. Tentoo is al 27 jaar actief in de wereld van flexibele arbeid en verloont tienduizenden medewerkers bij ruim 10.000 bedrijven. Dit deden we óók tijdens eerdere crisissen. Wij weten hoe jouw bedrijf kan meeveren met de markt en daar helpen we jou graag bij.

Benieuwd hoe jij vast en flexibel het beste kunt combineren? Laat je gegevens achter in het formulier hieronder en wij nemen contact met je op. Je kunt ons ook direct bellen via 020 - 723 09 53. We helpen je graag!

Ja, neem contact met mij op!

Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »