- Je kunt continu meeveren met het werkaanbod. Heb je extra werk? Dan roep je de medewerker die week extra uren op. Valt het werk terug? Dan roep je hem minder of niet meer op. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren.
- Risico’s uitbesteden. Wordt de medewerker ziek? De kosten van doorbetalen bij ziekte heb je er in moeilijke tijden liever even niet bij. Dat risico heb je niet als je werkt met een flexkracht.
- Veel gemak. De salarisadministratie, de loonuitbetaling, de afdrachten aan de belastingdienst, de verwerking van ziek- en betermeldingen: alles wordt verzorgd.
- De medewerkers profiteren van extra secundaire arbeidsvoorwaarden. Ze maken komen via ons in aanmerking voor diverse collectiviteitskortingen en kunnen onbeperkt gebruikmaken van onze Academy for Flex.
- Je kunt jouw flexkrachten op elk gewenst moment (kosteloos) zelf in dienst nemen. Weet je zeker dat jouw bedrijf stabiel blijft draaien? Dan kun je ze direct volledig aan je binden. Wij verzorgen een risicoloze start van een langdurige samenwerking.
Personeel aannemen in crisistijd
Met een ongekend harde klap kwam onze economie eind maart 2020 vrijwel tot stilstand. En nét toen we na de zomer economisch weer opkrabbelden, volgde een nieuwe lockdown-klap. De economische vooruitzichten blijven ook in 2022 nog onzeker. Hoe speel je daar met je personeelsbeleid op in? Als je vaste en flexibele contracten slim combineert, ben je klaar voor elk vervolgscenario van deze crisis.
Aanhoudende onzekerheid
In het eerste kwartaal van 2020 kromp onze economie met 1,5 procent. In april, mei en juni volgde de grootste kwartaalkrimp ooit: 8,5 procent. Veel bedrijven vielen om, nog meer banen gingen verloren. In kwartaal 3 herstelde de economie met maar liefst 7,7 procent groei, maar in oktober moesten we weer een flinke stap terug zetten. In heel 2020 kromp de economie 3,8 procent en voor 2021 wordt slechts een kleine groei verwacht.
Wanneer gaat de economie weer op volle toeren draaien? Na de economische crisis in 2008 duurde het 8 jaar voor de economie weer op het oude niveau was. Het CPB (Centraal Planbureau) houdt er rekening mee dat de coronacrisis onze economie nog harder treft. Zolang het coronavirus in ons land rondwaart, blijven ondernemers in onzekerheid.
Terugval ligt continu op de loer
Eén van de grootste onzekerheden van de coronacrisis vormt de verdere verspreiding van het virus (COVID-19). Het virus keerde na de zomer al keihard terug en zorgde voor een nieuwe (gedeeltelijke) lockdown. Wat betekent dat op korte en lange termijn voor de markt waarin jij actief bent? Een vraag die lastig te beantwoorden is, maar waar je als ondernemer wél op moet inspelen.
Combineer vast met flexibel
Zodra de economie aantrekt, wil je daarvan profiteren. Daar heb je personeel voor nodig. En het liefst neem je zodra het kan weer medewerkers zelf in dienst. Maar wat als je iemand aanneemt met een contract van 8 maanden en de economie krijgt na 3 maanden opnieuw een terugval? Je personeelskosten lopen dan nog maanden op volle toeren door. Zonder financiële steun van de overheid, is dat een zware last voor je bedrijf. Als je (een deel) van de medewerkers op flexibele basis inzet, loop je dat risico niet.
Vijf voordelen van medewerkers op flexibele basis inzetten
Vrijblijvend advies
De ideale combinatie flex-vast verschilt per bedrijf en per branche. Tentoo is al sinds 1992 actief in de wereld van flexibele arbeid en verloont tienduizenden medewerkers bij ruim 10.000 bedrijven. Dit deden we óók tijdens eerdere crisissen. Wij weten hoe jouw bedrijf kan meeveren met de markt en daar helpen we jou graag bij.
Benieuwd hoe jij vast en flexibel het beste kunt combineren? Laat je gegevens achter in het formulier hieronder en wij nemen contact met je op. Je kunt ons ook direct bellen via 020 – 723 09 53. We helpen je graag!