Personeel binden óp en vóór de eerste werkdag

Tentoo helpt je om:

 • Personeel al vóór de eerste werkdag te binden
 • Medewerkers goed te 'onboarden'
 • Werknemers langer voor je bedrijf te behouden
 • Het juiste personeel te vinden

Bel direct naar 020 - 524 60 51 voor meer informatie!

De groeiende krapte op de arbeidsmarkt maakt het belangrijker dan ooit om je goede medewerkers (langer) te behouden. Maar hoe doe je dat? Je kunt al kunt starten met het binden van nieuwe medewerkers op en zelfs vóór hun eerste werkdag.

Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van de nieuwe medewerkers die niet op een fijne manier start, na 6 maanden alweer een nieuwe baan zoekt. Extra belangrijk dus om direct te starten met het binden van nieuw personeel. Dit kan vaak al op eenvoudige wijze, maar dan moet je wel weten hoe je te werk moet gaan.

Tips van Tim

In ons webinar ‘Personeel vinden, binden en boeien in 5 stappen’ geeft HR-adviseur Tim van ’t Hoff tips over het vroeg binden van je personeel. Bekijk hier het fragment:

Wil je het hele webinar terugzien? Dat kan hier. Lees hieronder verder voor meer tips over het vinden van personeel.

Geef aandacht

Hoe kun je nieuwe medewerkers al binden aan jouw organisatie voordat ze starten met werken? Vooral door contact te houden nadat een kandidaat jouw aanbod accepteert. Dit hoeft geen intens contact te zijn, maar laat weten dat je ernaar uitkijkt dat hij of zij gaat starten. Maak alvast een connectie via LinkedIn. Of stuur een welkomstkaartje vanuit het bedrijf. Die aandacht zorgt voor extra binding met je organisatie en laat de medewerker met een fijner gevoel binnenstappen op de eerste werkdag.

Goed personeelshandboek

Wat je ook vooraf kunt toesturen, is een personeelshandboek. Doe dit alleen als het een goed personeelshandboek is. Zet het personeelshandboek niet vol met dingen die niét mogen, maar steek de ‘bedrijfsregels’ positief in door te omschrijven wat je allemaal mag en kunt. Zo kun je in het personeelshandboek laten zien wie je bent als werkgever. Ideaal om informatie te delen op een toon die bij jouw organisatie past. Het personeelshandboek is sowieso een praktisch en onmisbaar naslagwerk voor het vastleggen van afspraken met jouw werknemers. In ons whitepaper lees je hoe je dit opstelt.

Onboarding

Zorg dat de werknemer ook op de eerste werkdag goed van start kan. Regel een werkplek (met werkende apparatuur of bedrijfskleding), een e-mailadres, maak een welkomstrondje door het bedrijf en zorg dat iemand tijd heeft om de nieuwe collega in te werken. Een goede onboarding geeft een nieuwe medewerker niet alleen een goed gevoel, het zorgt meestal ook dat de medewerker sneller ingewerkt en productief is. Oftewel: een zeer waardevol proces voor de hele organisatie!

Personeel vinden en boeien

Tijdig starten met het binden van je medewerkers is goed, maar het is zonde als je het daarna geen goed vervolg geeft. Gelukkig hebben wij ook tips over het boeien van je personeel ná hun beginperiode. Ben je meer benieuwd naar hoe je in deze krappe arbeidsmarkt de juiste kandidaten op je vacatures laat reageren? We kunnen je ook helpen bij het vinden van personeel.

Contact

Wil je advies-op-maat over hoe jij personeel langer voor jouw bedrijf kunt behouden? Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Bel ons via 020 - 524 60 51 of vul het onderstaande formulier in.

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Vul hier uw volledige naam in

Invalid Input

Vul hier uw geldig telefoonnummer in

U heeft een ongeldig e-mailadres ingevoerd

De informatie wordt niet opgeslagen en alleen gebruikt voor het eerste contact.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »