Personeel blijven boeien

Tentoo helpt je om:

 • Werknemers langer voor je bedrijf te behouden
 • Te voorkomen dat personeel wil jobhoppen
 • Personeel al vóór te eerste werkdag te binden
 • Het juiste personeel te vinden

Bel direct naar 020 - 524 60 51 voor meer informatie!

De groeiende krapte op de arbeidsmarkt maakt het belangrijker dan ooit om je goede medewerkers (langer) te behouden. Maar hoe doe je dat? Wij leggen uit hoe je zorgt dat personeel niet meer bij je weg wil.

Werknemers die hun hele leven voor één werkgever werken. Vroeger was het doodnormaal, tegenwoordig is het een zeldzaamheid. Zelfs een carrière van 10 jaar bij dezelfde organisatie komt steeds minder voor. Er zijn manieren om bij je werknemers de behoefte te verminderen om te gaan jobhoppen. Hoe? Zorg dat je je werknemers blijft uitdagen en bied ze doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Tips van Tim

In ons webinar ‘Personeel vinden, binden en boeien in 5 stappen’ geeft HR-adviseur Tim van ’t Hoff tips over het blijven boeien van je medewerkers. Bekijk hier het fragment:

Wil je het hele webinar terugzien? Dat kan hier. Lees hieronder verder hoe je personeel langere tijd voor je organisatie behoudt.

Beoordelings- en beloningsbeleid

Een goed beoordelings- en beloningsbeleid zijn essentieel om personeel langer te behouden. Zet beoordelingsgesprekken niet puur in om medewerkers te beoordelen, maar ook om ze te vragen naar hun mening. Maak er een krachtig middel van om te weten wat er speelt bij jouw medewerkers; dan weet je ook hoe je ze tevreden kunt houden. Koppel dit aan een doordacht beloningsbeleid, waarmee je medewerkers bedankt en enthousiasmeert. Denk hierbij verder dan alleen financiële beloningen. In onze whitepapers lees je meer over het beoordelingsbeleid en over het beloningsbeleid.

Functieprofielen en salarishuis

Het is raadzaam om te werken met functieprofielen. Dit is een overzicht van alle functies binnen jouw bedrijf, inclusief bijbehorende taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Hiermee schep je duidelijkheid over wat iedereen doet en het helpt om medewerkers een loopbaanperspectief te schetsen. Koppel de functieprofielen aan een salarishuis en je kunt meteen laten zien wat ze gaan verdienen als ze doorgroeien. Als je een mooi carrièrepad – inclusief persoonlijke ontwikkelmogelijkheden - biedt, zijn medewerkers meer gemotiveerd om bij je te blijven werken. Lees ook ons whitepaper over functieprofielen.

Het juiste personeel vinden en al vóór de eerste werkdag binden

Hoe goed jij je personeel ook weet te boeien, je hebt tóch af en toe nieuwe medewerkers nodig. Daarom adviseren wij bedrijven ook hoe ze hun vacatures in deze krappe arbeidsmarkt met de juiste kandidaten kunnen vullen. Ook geven we tips hoe je ze op (en zelfs voor) hun eerste werkdag kunt binden.

Contact

Wil je advies-op-maat over hoe jij personeel langer voor jouw bedrijf kunt behouden? Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Bel ons via 020 - 524 60 51 of vul het onderstaande formulier in.

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Vul hier uw volledige naam in

Invalid Input

Vul hier uw geldig telefoonnummer in

U heeft een ongeldig e-mailadres ingevoerd

De informatie wordt niet opgeslagen en alleen gebruikt voor het eerste contact.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »