Wat kost personeel?

Dat personeel geld kost, is natuurlijk geen verrassing. Als je iemand in dienst neemt, verdient hij of zij salaris. Maar dat is niet het enige dat je kwijt bent. Bovenop het brutoloon dat je afspreekt komen zo'n 25 á 30 procent aan andere personeelskosten. Je personeelskosten bestaan uit:

 • Directe loonkosten. Dit zijn de salaris, de vakantietoeslag provisies en winstuitkeringen. Let op: je moet je houden aan het wettelijk minimumloon. Bovendien zijn de directe loonkosten in veel sectoren cao-afhankelijk. Verder is het aan te raden marktconform te belonen. De vakantietoeslag bedraagt tenminste 8 procent van het brutoloon.
 • Indirecte loonkosten. Denk hierbij aan pensioenopbouw, reiskosten en andere onkosten, en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Verplichte premies en bijdragen, zoals loonbelasting, premie volksverzekeringen en premies werknemersverzekeringen. Dit zijn de loonheffingen die je moet afdragen.

Het hangt van de afspraken met je medewerkers af hoeveel je daadwerkelijk kwijt bent aan personeelskosten. Je kunt bijvoorbeeld een 13e maand, een opleidingsvergoeding of aanvullend pensioen afspreken. Daarnaast kun je natuurlijk geld kwijt zijn aan facilitaire zaken. De medewerkers kunnen bepaalde spullen nodig om te kunnen werken, zoals een bureau, een computer en/of koffie.

Wat kost personeel met een minimumloon?

Vanaf 1 januari 2016 bedraagt het minimumloon voor een medewerker van 23 jaar of ouder die fulltime werkt ten minste € 1.524,60 bruto per maand. Als je iemand in dienst neemt ben je dus verplicht minimaal dit te betalen. Het minimumloon is gekoppeld aan de gemiddelde ontwikkeling van de contractlonen en wordt elk jaar op 1 januari en 1 juli aangepast.

Zoals gezegd, komt er ongeveer voor 30 procent aan extra personeelskosten bovenop het brutoloon. Dat betekent dat je zo'n € 1.950,- per maand kwijt bent aan personeelskosten. Zoals gezegd: afspraken die je met je werknemer hebt kunnen van invloed zijn op de kosten.

Wat kost personeel dat via payrolling wordt ingehuurd?

Als je een medewerker via payrolling van Tentoo inhuurt, dan hoef jij je niet te bekommeren om verplichte premies en bijdragen die moeten worden afgedragen. Ook heb je geen zorgen om de pensioenopbouw, de reiskosten en andere onkosten van je medewerker. Dit alles wordt verzorgt door Tentoo. Je krijgt van Tentoo enkel een factuur waarin dit alles verwerkt is. Dat scheelt een hoop administratief gedoe!

De medewerkers die je via payrolling inhuurt, staan op de loonlijst van Tentoo. Daardoor heeft payrolling nog meer voordelen:

 • Je hebt geen arbeidsrechtelijke risico's;
 • Je betaalt niet door bij ziekte, dat doen wij;
 • Je geeft salarisadministratie uit handen;
 • Uitbetaling van loon wordt voor je verzorgd;
 • Loonkosten worden voorgefinancierd;
 • Je blijft zelf je medewerkers werven en aansturen!

Meer informatie over payrolling?

Wil je precies weten hoeveel je personeel kost als ze via payrolling van Tentoo worden uitbetaald? Vul dan het formulier in op deze site, en ontvang een berekening op maat.

Wil je eerst meer informatie over payrolling?

koffiemeisje

Berekening personeelskosten

Welke functie heeft de medewerker?

Welke vergoeding heeft u met de medewerker afgesproken?

Is het genoemde bedrag per uur, dag, maand of project?

Vul hier alstublieft uw bedrijfsnaam in.

Vermeld hier alstublieft uw naam.

Mogen we u aanspreken met meneer of mevrouw?

Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in (zonder tekens).

We sturen de offerte per mail naar u toe. Vul daarom alstublieft uw mailadres in.

Invalid Input

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »