Pieken in het werk opvangen

Payroll-voordelen:

 • Medewerkers alleen inzetten wanneer je ze nodig hebt
 • Betaal alleen voor gewerkte uren
 • Geen verplichtingen
 • 5,5 jaar flexibel personeel inzetten

Vragen? Bel 020 - 723 09 53!

Een paar keer per jaar heb je veel extra werknemers nodig. Bijvoorbeeld voor een evenement, of als je een grote klus aanneemt. De overige maanden heb je genoeg aan je vaste kern van personeel. Hoe los je dat op, zonder dat je in no-time vastzit aan je tijdelijke krachten? Op deze pagina gaan we in op de mogelijkheden die je hebt om pieken in het werk op te vangen. Payroll is een van de meestgebruikte opties.

Het is mooi als je organisatie groeit, bijvoorbeeld doordat je veel nieuwe opdrachten aanneemt. Maar wat doe je als het een tijdelijke klus is? In onderstaande video zie je een voorbeeld van een organisatie die te maken krijgt met tijdelijke pieken in het werk: AFAS Live.

Zoals je in de video hebt kunnen zien, is payrolling voor AFAS Live de manier om in te spelen op drukke periodes. Maar, hoe werkt payroll precies? Hieronder lees je meer informatie over payroll en hoe dit er bij Tentoo aan toe gaat.

Flexibiliteit door payroll

Payrolling is een alternatief voor zelf personeel aannemen. Het aannemen van eigen personeel heeft nadelen. Werknemers hebben bijvoorbeeld al na anderhalf jaar recht op een vast contract. Als je tijdelijk een piek in het werk wil opvangen, is dat een groot risico. Een ander nadeel is dat er veel administratie komt kijken bij het aannemen van personeel. Bij payrolling worden zowel de risico’s als veel werkzaamheden overgenomen door het payroll bedrijf, waardoor het veel flexibiliteit oplevert.

Pieken en dalen opvangen

Payrolling is dus uitermate geschikt om pieken en dalen in het werk op te vangen. Bedrijven in de horeca- en evenementenbranche maken al veel gebruik van deze oplossing. Ook steeds meer werkgevers in onder meer de security, vrijetijdssector en seizoengebonden sectoren ontdekken de voordelen. Ze hebben allemaal één doel: optimaal profiteren van flexibel inzetbare arbeidskrachten.

Risico’s verleggen

Via payrolling verleg je alle werkgeversrisico’s en administratieve verplichtingen naar Tentoo. Wij worden juridisch werkgever van jouw flexibele medewerkers en verzorgen onder meer:

 • de salarisadministratie
 • het contractbeheer
 • de verwerking van ziek- en betermeldingen
 • de doorbetaling bij ziekte
 • alle afdrachten aan de belastingdienst

En jij als werkgever? Jij:

 • werft en selecteert de medewerkers
 • bepaalt het werk, de werktijden en het loon
 • zet je werknemers in wanneer je ze nodig hebt
 • betaalt alleen voor gewerkte uren
 • hoeft pas na 5,5 jaar te beslissen over een vaste aanstelling

Wij de lasten, jij de lusten

Kortom: wij de lasten, jij de lusten. Extra lusten zelfs, want via payrolling kun je 5,5 jaar met je werknemers samenwerken zonder dat je een vast hoeft contract te geven. Een payroll-samenwerking bestaat uit vier fases:

Fase 1 en 2
Duur: 1,5 jaar
Vergelijkbaar met een 0-urencontract of oproepcontract. Je betaalt alleen voor het geleverde werk, hebt geen doorbetalingsrisico bij geen werk of ziekte en kan de samenwerking op elk moment beëindigen.

Fase 3
Duur: 4 jaar
In deze periode mag je de werknemer zesmaal een contract voor bepaalde tijd geven.

Fase 4
Duur: onbepaald
De werknemer krijgt een vaste aanstelling.

Wat kost payrolling?

Payrolling is dus ideaal om risicoloos op en af te schalen met je personeelsbestand. Maar wat kost dat? Daar besteedden we onlangs aandacht aan in een van onze webinars. Bekijk hier het fragment (3:34 minuten):

Wil je het hele webinar ‘Personeel aannemen: vast of flexibel?’ terugzien? Dat kan!

Contact

Wil je weten wat Tentoo kan doen om jou onbekommerd te laten ondernemen? Neem contact met ons op via 020 - 723 09 53 of vraag hieronder vrijblijvend een offerte of adviesgesprek aan.

 • Gegevens medewerker

  Welke functie heeft de medewerker?

  Welke vergoeding heeft u met de medewerker afgesproken?

  Invalid Input

  Jouw gegevens

  Vul hier alstublieft uw bedrijfsnaam in.

  Vermeld hier alstublieft uw naam.

  Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in (zonder tekens).

  We sturen de offerte per mail naar u toe. Vul daarom alstublieft uw mailadres in.

  Invalid Input

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

Veelgestelde vragen:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »