Regeling voor contactberoepen - Tentoo
Kapper-2

Tentoo-regeling voor contactberoepen

Onder meer kapperszaken, rijscholen, massagesalons, tattooshops en schoonheids- en pedicuresalons waren in 2021 maandenlang noodgedwongen gesloten. De kosten liepen door, online ondernemen was onmogelijk en de overheidssteun beperkt. Een nieuwe sluiting is zeker niet uitgesloten. Tentoo heeft een regeling opgezet waarmee deze ondernemers zich kunnen richten op de toekomst, zonder kopzorgen over het aanhouden van personeel.

Direct adviesgesprek aanvragen

Geen financiële steun?

Ons land ging op 15 december 2020 op slot. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, mochten onder meer alle niet-medische contactberoepen tot 3 maart 2021 niet meer worden uitgevoerd. Digitaal werken dan? Onmogelijk. Deze niet-medische contactberoepen – denk aan kappers, rijinstructeurs, schoonheidsspecialisten, tattoo-artists, masseurs en pedicurespecialisten – zagen daarom hun inkomsten tot het absolute nulpunt kelderen. Een herhaling van dit scenario is zeker niet uitgesloten. Tentoo komt deze ondernemers tegemoet met een unieke eigen regeling.

Tentoo zorgt dat jij:

  • Vrijwel vrij bent van loonkosten wanneer je medewerkers niet mogen werken
  • Jouw personeel eenvoudig voor je zaak kunt behouden
  • Beter bestand bent tegen een eventuele volgende lockdown
  • Vrij bent van arbeidsrechtelijke risico’s
  • Minder stress hebt en je op de toekomst van je bedrijf kunt richten

Personeelskosten lopen door

De overheid heeft diverse steunpakketten opgetuigd voor bedrijven die omzetverlies derven door de coronamaatregelen. In januari is hier zelfs 7,6 miljard euro extra voor vrijgemaakt. Voor de niet-medische contactberoepen zetten deze regelingen echter weinig zoden aan de dijk. Ze draaien tijdens een sluiting 0,0 euro omzet, maken bijna dezelfde kosten en krijgen daarvan vaak slechts een klein deel vergoed. Ze ontvangen bovendien geen voorschot en het is onduidelijk hoeveel ze eventueel met terugwerkende kracht vergoed krijgen. Vooral de zaken met personeel komen hierdoor in grote problemen. Hoe betaal je de salarissen door als er vrijwel niéts binnenkomt? Hoe zorg je dat je kunt voortbestaan?

Tentoo-steunregeling

Tentoo heeft voor deze groep ondernemers een regeling opgezet. De regeling houdt in dat je als ondernemer je medewerkers kunt onderbrengen bij Tentoo. Wanneer je de medewerkers door corona-overheidsmaatregelen niet kunt inzetten, betalen wij het merendeel van de loonkosten door.

Als ondernemer in de ‘niet-medische contactbranche’ hoef je met de Tentoo-regeling dus niet meer te vrezen voor doorlopende, hoge personeelskosten terwijl je zaak gesloten is. Tegelijkertijd behoud je de medewerkers voor je bedrijf. Dankzij de minimale loonkosten kun je een nieuwe loodzware periode overleven en je richten op de toekomst. Onze regeling loopt in ieder geval tot en met 30 juni 2021.

Medical,Face,Mask,Holding,Money,Inside,Of,It,,On,A

Adviseer mij

Vrijblijvend en verhelderend

Benieuwd hoe de Tentoo-steunregeling precies werkt en hoe hij voor jou uitpakt? We leggen je graag uit hoe het exact in zijn werk gaat en wat het jou per maand aan risico- en kostenbesparing oplevert. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan via dit contactformulier of neem direct contact met ons op via 020 – 723 09 53. Wij helpen je graag!

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.