Sociale zekerheid voor zelfstandigen - Tentoo
Payroll 2021

Sociale zekerheid voor zelfstandigen

Heerlijk die vrijheid als zzp’er, maar daar staat wel het risico tegenover op minder inkomsten als je (tijdelijk) minder opdrachten hebt. En tegen lagere inkomsten kun je je als zelfstandigen lastig verzekeren…toch? Nee hoor, dit kan eenvoudiger dan je denkt. Tentoo legt uit hoe.

Persoonlijk advies

Vrijheid én sociale zekerheid

Nederland telt ongeveer 1,1 miljoen zzp’ers. Grote kans dat jij een van hen bent of binnenkort gaat starten. Als zelfstandige geniet je van de vrijheid om te doen waar je goed in bent. Maar daar staat wel het risico tegenover dat je misschien een tijdje geen opdrachten hebt. Toch is het mogelijk om als zzp’er of freelancer te ondernemen met sociale zekerheid, zonder torenhoge premiekosten en zelfs als het werk even uitblijft.

Extra zekerheid

Bescherm jezelf tegen inkomstendaling door:

  • Minder opdrachten
  • Ziekte en arbeidsongeschiktheid
  • Zwangerschap
Direct contact

Doen waar je van droomt

Eerst maar eens de feiten en cijfers. Nederland telt momenteel rond de 1,1 miljoen zelfstandigen. Dappere ondernemers die zelf aan het roer staan, die zelf hun opdrachtgevers kiezen en doen waar ze altijd al van droomden. In het beste geval is dat ook echt wat het zelfstandig ondernemerschap inhoudt. Maar als je onverhoopt in zwaar weer terechtkomt, kan het zzp-schap plots een stuk minder leuk zijn. Wat als betalingen uitblijven maar de kosten doorlopen? Of het werk opdroogt? Je hebt nu misschien wel een mooie opdracht, maar hoe is dat over een halfjaar? Tegen het wegblijven van opdrachtgevers kun je je helaas niet verzekeren. Toch?

Zzper

Geen opdrachten? Geen nood!

Als je opziet tegen de perioden met minder (of geen) opdrachten, kun je altijd terecht bij Tentoo. Niet dat we een geheime voorraad werk hebben waaruit we je een klus kunnen toeschuiven, je zult zelf je opdrachten moeten vinden. En dat is maar goed ook, want jij bent de expert op jouw vakgebied en je wil juist de vrijheid om te kunnen kiezen voor wie je werkt. Wél bieden wij je een WW-vangnet. Als zelfstandig ondernemer heb je geen recht op een WW-uitkering op het moment dat je geen werk meer hebt. Als je werkt via Tentoo Freelance, dan kom je bij ons op de loonlijst en bouw je wél rechten op voor de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). Dus ook als je start vanuit de WW, blijft je via Tentoo verzekerd van een financieel vangnet.

Geen geldnood bij ziekte

Flinke griep te pakken of geveld door het coronavirus? Geen geldzorgen: via Tentoo bouw je rechten op voor een ziektewetuitkering. Hierdoor heb je ook bij ziekte recht op een gedeelte (70%) van je dagloon. Ook als je zwanger bent heb je recht op een uitkering. En in tegenstelling tot andere zzp’ers kom je via Tentoo ook in aanmerking voor een WIA-uitkering wanneer je langer dan 2 jaar ziekt bent.

Work-3

Tentoo beweegt met je mee

Wij geloven in jou en gunnen je onbekommerd ondernemerschap. Wij vinden dat je moet kunnen doen waar je goed in bent, zonder te worden belemmerd door financiële risico’s. Daarom maken wij het mogelijk dat je zelfstandig kunt ondernemen met vrijheid én zekerheid. En we verzorgen ook meteen je administratie, boekhouding en belastingzaken. Met Tentoo kun je starten en stoppen wanneer je wilt, wij bewegen met je mee.

Meer weten?

Bel ons via 020-238 6936 voor een persoonlijk advies of laat hieronder je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Hey freelancer! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • (bv. mijn tarief is €50,00 per uur)
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.