Start dit jaar als zelfstandig ondernemer!

Voordelen Tentoo Freelance:

 • Direct starten (geen KvK-inschrijving nodig)
 • Verzekerd voor WW, ZW en WIA
 • Binnen 7 dagen uitbetaald
 • Meer tijd voor je onderneming

Bel direct naar 020-238 6936 voor meer informatie

In 2018 begon het al te kriebelen, maar nu weet je het zeker: Jij gaat dit jaar aan de slag als zelfstandig ondernemer! Maar hoe begin je? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Wij zetten het voor je uiteen en helpen je op weg naar een succesvol jaar met je eigen bedrijf. 2019, bring it on!

De afgelopen jaren is het zelfstandig ondernemerschap in Nederland steeds populairder geworden. Het aantal zzp’ers steeg in 2018 met 6 procent tot ruim 983.000. De hoeveelheid parttime zzp’ers groeide met 8 procent nóg sterker; dit waren er op 31 december 2018 meer dan 254.000 (bron). Fulltime, naast de vaste baan of studie, vanuit een ww-uitkering, tijdens het pensioen: je hebt zelfstandig ondernemers in álle soorten en maten. 

Voordelen zelfstandig ondernemen

Niet zo gek: hoe fijn is het om zelf te bepalen voor wie, waar, wanneer en hoeveel je werkt? Steeds meer mensen durven de stap te wagen. En geef ze eens ongelijk. Enkele voordelen van zelfstandig ondernemen op een rij:

 • Flexibiliteit: je bepaalt zelf wanneer je werkt en wanneer niet. Daardoor kun je zorgen voor een perfecte balans tussen werk en privé.
 • Onafhankelijkheid: er is geen baas naar wie je verantwoording moet afleggen. Natuurlijk moeten je opdrachtgevers tevreden zijn, maar hoe jij je werk doet bepaal je helemaal zelf.
 • Veel verschillende opdrachtgevers: als freelancer heb je de kans om veel verschillende soorten opdrachten te doen voor uiteenlopende opdrachtgevers. Dat maakt het werk afwisselender en vaak ook uitdagender dan wanneer je in loondienst werkt. 
 • Tarieven: je bepaalt zelf je uurtarief. Bij succes kun je meer vragen voor je werk dan dat je in loondienst zou verdienen.

Nadelen zelfstandig ondernemen

Klinkt goed toch? Wij willen je echter aanraden niet ‘zo maar’ te starten met zelfstandig ondernemen. Want het is niet altijd feest. En dit zie je ook aan de cijfers in 2018. De dynamiek onder zzp’ers was nog nooit zo hoog. Het aantal zelfstandigen steeg aan de ene kant sterk (met 168.000), maar er stopten er ook veel (90.000). Reden? Het zelfstandig ondernemerschap brengt ook veel verplichtingen en verantwoordelijkheden met zich mee. Deze moet je wel in ogenschouw nemen. Bijvoorbeeld:

 • Onzeker van werk: je moet zelf aan opdrachten komen. Geen werk betekent geen inkomen.
 • Boekhouding: het is niet de meest favoriete bezigheid van freelancers, maar wel verplicht: boekhouding en belastingzaken bijhouden.
 • Geen collectieve verzekering: kun je niet werken door ziekte, zwangerschap, of arbeidsongeschiktheid, dan verdien je geen geld.
 • Wanbetalers: opdrachtgevers hebben nogal de neiging om te laat of zelfs niet te betalen. Dit is een grote ergernis voor freelancers.

Hebben deze factoren jou tot nu toe tegengehouden om te starten als zelfstandig ondernemer? Er zijn namelijk ook manieren om van het zelfstandig ondernemerschap te proeven. Tentoo Freelance is bijvoorbeeld een goede opstap naar het zelfstandig ondernemerschap. Zo combineer je de vrijheid van het zelfstandig ondernemen, met de zekerheden en het gemak van werken in loondienst.

Start met Tentoo Freelance

Als je gaat freelancen via Tentoo, werk je volledig zelfstandig: je bepaalt zelf voor wie je werkt en tegen welk tarief. Ook de werktijden bepaal je zelf. Maar, inderdaad: er is een verschil: Je komt namelijk bij Tentoo op de loonlijst te staan. Hierdoor worden wij juridisch gezien jouw werkgever en heb je dus officieel gezien geen eigen bedrijf. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Direct starten: met Tentoo Freelance kun je vandaag nog aan de slag. Je hebt geen KVK-inschrijving of BTW-nummer nodig. Je hoeft dus niet bij de KVK en Belastingdienst langs. Ook hanteren wij geen inschrijvings- of abonnementskosten. En of je nu één opdracht via Tentoo Freelance doet of meerdere: dit is helemaal aan jou.
 • Binnen 7 dagen uitbetaald: omdat je bij ons in loondienst bent, heb je geen omkijken naar facturatie of debiteurenbeheer. Wij verzenden namelijk de factuur naar jouw opdrachtgever. Jij ontvangt van ons altijd binnen zeven dagen je geld, ongeacht of de factuur door je opdrachtgever is betaald. Je administratie is daarnaast 24/7 online inzichtelijk.
 • Verzekerd bij geen opdrachten of ziekte: en heb je even geen opdrachten of de griep? Geen zorgen. Je bent bij ons automatisch verzekerd voor de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). Een zzp'er is dat niet. Zelfs pensioenopbouw is mogelijk.
 • Gratis advies: en zeker niet onbelangrijk: Je hebt er gelijk wat sparringpartners bij! Onze freelance experts zijn dagelijks via telefoon en mail te bereiken. Dus twijfel je over een opdracht, het bepalen van je uurtarief, wat te doen bij ziekte of wil je feedback op je ondernemingsplan? Geef ze gerust een belletje. TIP! Wil je als zzp’er aan de slag? Dan is een goede voorbereiding een must. Op het grootste online platform voor zzp’ers, ikwordzzper.nl vind je een handig stappenplan, een uitgebreide kennisbank, tientallen gratis downloads en tips en tricks voor startende zelfstandigen. Je vindt er blogs, nieuws en handige hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het starten als zzp’er.

Zorgeloos starten

Met Tentoo Freelance heb je dus meer financiële zekerheid en minder risico’s dan wanneer je een eigen bedrijf begint. Bovendien houd jij veel meer tijd over om je te focussen op jouw werk en acquisitie. Richt jij je maar op het binnenhalen van de eerste opdrachtgevers. Wij doen de rest. Zo vergroot jij jouw kans van slagen!

Dus, dit jaar aan de slag als zelfstandig ondernemer? Verzeker jezelf van een succesvolle start met Tentoo Freelance. Benieuwd wat jij netto overhoudt? Vraag hieronder een berekening aan. Vragen over onze dienstverlening? Bel ons gerust via 020-238 6936 of vul het onderstaande formulier in. We helpen je graag verder!

 • Ja, ik ontvang graag een persoonlijke berekening!

  Vul hier alsjeblieft je naam in.

  Vul hier de naam van je mogelijke opdrachtgever in waarvoor je wilt freelancen?

  We sturen de offerte per mail toe. Vul daarom alsjeblieft het mailadres in.

  Op welk telefoonnummer kunnen we je bereiken?

  Invalid Input

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »