Verlonen met een uitzendovereenkomst | Optimale flexibiliteit I Tentoo
Uitzenden met Tentoo. Maximale flexibiliteit en ontzorging.

Verlonen met een uitzendovereenkomst

De meeste ondernemers die medewerkers verlonen, doen dat met de uitzendovereenkomst. Op deze manier kunnen medewerkers tot 4 jaar op flexibele basis voor jouw bedrijf werken. Extra voordeel: jij bent als ondernemer vrij van werkgeversrisico’s en -plichten. Kortom, maximale flexibiliteit en optimale ontzorging.

Ik wil meer weten!

Wat is een uitzendovereenkomst?

Een uitzendovereenkomst is een arbeidsovereenkomst tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (Tentoo). De medewerker werkt voor jouw organisatie, maar staat bij ons op de loonlijst. Wij zijn als juridisch werkgever onder meer verantwoordelijk voor:

 • Salaris uitbetalen
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonkosten voorfinancieren
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken
 • Doorbetalen bij ziekte
Tentoo verlonen met uitzendovereenkomst personeel flexibel

Tot 4 jaar flexibiliteit

Als aanbieder van flexibele arbeid mogen wij de ‘CAO voor uitzendkrachten’ hanteren. Onderdeel van deze cao is dat werknemers tot 4 jaar lang flexibel mogen worden ingezet. En daar profiteer jij als opdrachtgever van. Medewerkers worden ingedeeld in het fasensysteem van branchevereniging NBBU, waarbij de indeling afhankelijk is van het werkverleden van de medewerker. Dit is de fase-opbouw:

Fase 1 – 2 Duur: 52 gewerkte weken In deze fase mag een onbeperkt aantal uitzendovereenkomsten worden aangegaan.
Fase 3 – Duur: 3 jaar In deze periode mag je de medewerker zesmaal een contract voor bepaalde tijd geven.
Fase 4 – Duur: onbepaald In deze periode wordt een uitzendovereenkomst voor onbepaalde tijd aangegaan.

Exclusiviteit, allocatie en nieuwe medewerkers

Als je een medewerker inzet met een uitzendovereenkomst mag hij niet exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. De uitzendkracht moet de mogelijkheid hebben om ook (parttime) voor een andere opdrachtgever te werken. Jij profiteert van flexibiliteit, maar jouw medewerker ook.

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) verplicht ons ook om bij het werken met een uitzendovereenkomst een rol te spelen bij het ‘bij elkaar brengen van vraag en aanbod’. De zogeheten allocatiefunctie. Dit doen wij met ons matchingsplatform. Dit betekent ook dat we personeel dat al voor jou werkt vaak niet op uitzendbasis kunnen verlonen. Al zijn hier wel uitzonderingen én andere verloningsoplossingen voor.

Tentoo medewerkers inzetten met een uitzendovereenkomst.

Werken met het matchingsplatform

Je mag werken met ons matchingsplatform. Dit online platform helpt jou om snel de beste kandidaat te vinden voor je vacature of opdracht. Je plaatst eenvoudig je vacature(s) en iedereen op het matchingsplatform kan hierop solliciteren. Ons platform bevat ruim 20.000 flexwerkers. Wij helpen met het opstellen van vacatures en het screenen van kandidaten. Is er een match en wil jij de kandidaat graag inzetten? Dankzij de naadloze integratie met ons backoffice systeem Pay4me kan jouw ‘match’ binnen een dag op flexibele basis voor je werken.

Jouw voordelen

 • Gratis vacaturetool
 • Je vacature in beeld bij ruim 20.000 flexwerkers
 • Match met jou bekende en onbekende kandidaten
 • Screening van profielen van geschikte kandidaten
 • Hulp bij opstellen van vacatures

Zo eenvoudig start je

Personeel verlonen via Tentoo gaat snel en eenvoudig. In drie stappen kan een medewerker binnen een dag voor jou aan de slag.

Stap 1 Match met een geschikte kandidaat via ons matchingsplatform.
Stap 2 Maak werkafspraken met de medewerker en geef ze digitaal door.
Stap 3 Wij regelen de administratie en de medewerker kan dezelfde dag al voor je werken.
Alle dienstverleningen op een rij

Dienstenoverzicht werkgevers

We snappen dat het moeilijk kan zijn om de juiste dienstverlening te kiezen. Want ga je nu voor verlonen per opdracht, op payrollbasis of voor uitzenden? Of heb je liever toch HR-advies? Wij staan klaar om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze. Ontdek nu welke diensten het beste bij jou passen en vereenvoudig alles met één enkele factuur via Tentoo.

Bekijk alle diensten voor werkgevers
Direct contact

Persoonlijk advies

Als je wilt dat een van onze adviseurs met je meedenkt over de beste oplossing voor jouw bedrijf, hoef je alleen maar contact met ons op te nemen! Je kunt ons telefonisch bereiken op 020-723 09 53 of het contactformulier hieronder invullen. Laat ons weten hoe we je kunnen helpen!

Ik wil persoonlijk advies

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.