Medewerkers verlonen met een payrollovereenkomst

Voordelen:

 • Flexibel inzetbare medewerkers
 • Zelf personeel werven en selecteren
 • Medewerker werkt exclusief voor jou
 • Geen werkgeversplichten en -risico's

Bel direct naar 020 - 723 09 53 voor meer informatie!

Medewerkers verlonen met een payrollovereenkomst

Eén van de mogelijkheden om medewerkers flexibel in te zetten is verlonen via de payrollovereenkomst. Hiermee kun jij medewerkers zelf werven en selecteren en exclusief voor jou laten werken. Jij bent vrij van de werkgeversrisico’s en -plichten en kunt onbekommerd ondernemen.

Wat is een payrollovereenkomst?

Een payrollovereenkomst is een overeenkomst van opdracht tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (Tentoo). Jij werft deze medewerker volledig zelf en laat hem vervolgens exclusief voor jouw bedrijf werken via Tentoo. De medewerker werkt voor jouw organisatie, maar staat bij ons op de loonlijst. Wij nemen het juridisch werkgeverschap van jou over en zijn onder meer verantwoordelijk voor:

 • Nettolonen uitbetalen
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonkosten voorfinancieren
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken
 • Doorbetaling bij ziekte

Exclusiviteit en zelf werven

Medewerkers die je inzet via een payrollovereenkomst mogen exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. Als de payrollmedewerker via ons ook parttime ergens anders wil worden geplaatst dan kan dat, maar alleen met jouw toestemming. Uniek aan de payrollovereenkomst is ook dat jij als werkgever je eigen personeel mag werven, selecteren en aannemen, zonder dat Tentoo hierbij een rol hoeft te vervullen. Zo heb je volledige grip op de personele invulling van je team.

Ook de payrollkracht profiteert

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zorgt ervoor dat de medewerker ook profiteert van het werken via een payrollovereenkomst. Een payrollmedewerker heeft namelijk exact dezelfde rechtspositie als de medewerkers die jij zelf in dienst hebt. Hij heeft onder meer recht op dezelfde contractvormen en arbeidsvoorwaarden. Dit betekent in de praktijk bijvoorbeeld dat je een payrollkracht maximaal 3 jaar mag inzetten zonder dat hij een vast dienstverband krijgt; net als bij je eigen medewerkers. Krijgen medewerkers die bij jou op de loonlijst staan bonussen of extra vakantiedagen? Dan moet de payrollkracht dat ook krijgen.

Tentoo, de bedenker van payroll

Tentoo was in 1992 de bedenker van de dienst payrolling. Wij namen de administratieve en financiële verplichtingen over van een groep freelancers en werden hun juridisch werkgever. Daarna ontdekten ook werkgevers de voordelen van personeel verlonen via payrolling. In de jaren die volgden kozen tienduizenden ondernemers - werkgevers en freelancers - voor verloning via Tentoo, zodat ze zich volledig kunnen richten op hun corebusiness. Anno 2020 verlonen we ruim 20.000 medewerkers bij meer dan 11.000 bedrijven.

Hoe werkt het in de praktijk?

 • Jij werft en selecteert een medewerker
 • Jij maakt werkafspraken met je medewerker (loon, werkuren, etcetera)
 • Tentoo wordt juridisch werkgever van de medewerker
 • De medewerker werkt exclusief voor jou en jij stuurt hem aan op de werkvloer
 • Jij geeft de gewerkte uren aan ons door
 • Tentoo financiert het loon voor, betaalt de medewerker uit en draagt de werkgeverslasten af
 • Tentoo draagt de arbeidsrechtelijke risico's (doorbetaling bij ziekte, naheffingen, etc.)

Zó eenvoudig start je

Personeel verlonen via Tentoo gaat snel en eenvoudig. In drie stappen kan een medewerker binnen een dag voor jou aan de slag.

 1. Werf je eigen personeel en maak onderling de werkafspraken
 2. Geef de afspraken en gegevens van de medewerker digitaal aan ons door
 3. Wij regelen alle administratie en de medewerker kan dezelfde dag al voor je werken

Contact

Meer weten over verlonen met de payrollovereenkomst? Vraag hieronder vrijblijvend een adviesgesprek of offerte aan. Uiteraard kun je ons ook altijd bellen via 020 - 723 09 53. Wij helpen je graag verder!

 • Gegevens flexwerker

  Welke functie heeft de medewerker?

  Welke vergoeding heeft u met de medewerker afgesproken?

  Invalid Input

  Jouw gegevens

  Vul hier alstublieft uw bedrijfsnaam in.

  Vermeld hier alstublieft uw naam.

  Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in (zonder tekens).

  We sturen de offerte per mail naar u toe. Vul daarom alstublieft uw mailadres in.

  Invalid Input

 • Ik wil advies over verlonen met een payrollovereenkomst

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

Verlonen met een uitzendovereenkomst

Werken met de payrollovereenkomst is niet in iedere situatie de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op basis van een uitzendovereenkomst. Dit geeft je meer flexibiliteit (medewerkers zijn tot 5,5 jaar flexibel inzetbaar), maar medewerkers werken hiermee niet exclusief voor jou. Lees meer over verlonen met een uitzendovereenkomst.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »