Verloningsbedrijf | Mogelijkheden Verloningsbureau | Tentoo
Payroll via Tentoo als verloningsbedrijf

Verloningsbedrijf

Veel ondernemers vinden de salarisadministratie maar gedoe. Gelukkig kun je de verloning van je werknemers ook uitbesteden aan een verloningsbedrijf. Die zorgt dan dat je medewerkers op tijd hun salaris krijgen uitbetaald. Ook regelt het verloningsbedrijf alle andere zaken die met de verloning van werknemers te maken heeft. Tentoo is het eerste verloningsbedrijf van Nederland. Onze experts staan voor je klaar om ook jou te helpen met het verlonen van al jouw personeel!

Laat ons jou helpen

Wat is een verloningsbedrijf?

Een verloningsbedrijf of verloningsbureau is eigenlijk hetzelfde als een payrollbedrijf. Je doet zelf de werving en selectie van je nieuwe werknemer. Vervolgens neem je contact op met het verloningsbedrijf en zij regelen alle administratieve zaken met betrekking tot de salarisuitbetaling. Ook neemt het verloningsbedrijf het juridisch werkgeverschap op zich en doen de afdracht van sociale premies. Je hebt dus geen omkijken naar de verloning van je medewerker. Maar je kunt hem of haar wel gewoon zelf aansturen op de werkvloer. Én je nieuwe medewerker werkt alleen voor jou. Je hoeft niet bang te zijn dat het verloningsbedrijf jouw medewerker ook nog bij een ander bedrijf plaatst. Het is jouw medewerker, maar je hebt niet de administratieve lasten.

Verlonen via Tentoo

Verloningssoftware

Tentoo heeft een eigen verloningssysteem ontwikkeld. Deze verloningssoftware is helemaal afgestemd op de wensen van de gebruikers. En dat zijn er elke dag honderden! Dagelijks werken er ook een aantal ontwikkelaars aan het optimaliseren en verbeteren van het verloningssysteem. Regelmatig worden er nieuwe functionaliteiten aan het systeem toegevoegd. De software is op elk moment van de dag te gebruiken zodat je op elk gewenst moment inzicht hebt in je personeelsadministratie.

Voor werkgevers
In de verloningssoftware kunnen de uren van je medewerkers heel makkelijk bijgehouden worden. Dit kan middels een import, maar ook per plaatsing of per maand. Bij het invoeren van de uren is ook een mogelijkheid om andere uursoorten te selecteren zoals overuren of vakantie-uren.

Voor werknemers
Ook werknemers kunnen op elk moment van de dag inloggen in het verloningssysteem. Zo kunnen ze na het (digitaal) ondertekenen van het contract ook een bruto/netto berekening maken. Op die manier kunnen ze bij benadering vaststellen wat er netto van het bruto afgesproken salaris overblijft.
In sommige gevallen kunnen werknemers ook zelf hun uren in te voeren. Ook de salarisstroken en jaaropgaven zijn 24/7 in te zien.

Freelance verloning

Ook freelancers hebben de mogelijkheid om hun administratie aan een verloningsbureau over te laten. Zij combineren op die manier de vrijheid van het ondernemerschap met de voordelen en zekerheden van een loondienstverband. Als zij kiezen voor Tentoo als verloningsbedrijf zijn ze verzekerd van snelle verloning. Hierdoor hebben ze geen gedoe met voorfinanciering van hun inkomen en kunnen ze zelfs gebruikmaken van het sociale vangnet op het moment dat ze door ziekte (tijdelijk) niet kunnen werken. Meer informatie over freelance verloning vind je bij Tentoo Freelance.

Voordelen van een verloningsbedrijf

Payroll of zelf verlonen?

Je bent natuurlijk vrij om ervoor te kiezen om je werknemers zelf te verlonen of dat je dat wilt laten doen. Veel ondernemers kiezen voor het uitbesteden van de personeelsadministratie aan een verloningsbedrijf omdat ze het gemakkelijk vinden. Ze hebben er eigenlijk geen omkijken naar want het verloningsbureau regelt alle administratieve en juridische zaken. Zo kunnen ondernemers zich focussen op dat waar ze goed in zijn: ondernemen!

Waarom laten verlonen door Tentoo?

Tentoo is al ruim 30 jaar een begrip als het gaat om verlonen van (flexibele) werknemers. Sterker nog in 1992 waren zij de bedenker van payroll en daarmee het eerste verloningsbedrijf in Nederland. Inmiddels weten duizenden ondernemers Tentoo te vinden als verloningsbedrijf met eigen verloningssoftware. Voor alle verloningsvragen hebben we een antwoord. Daarom zeggen we altijd: “ondernemers kunnen doen waar ze goed in zijn, wij doen de rest. En wat er ook is, Tentoo beweegt met je mee!”

Voordelen van verloning via Tentoo:

  • Werkgever zijn zonder risico’s
  • Personeel flexibel inzetten
  • Salarisadministratie en uitbetaling wordt verzorgd
  • Loonkosten worden voorgefinancierd
  • Jij stuurt aan op de werkvloer en maakt zelf werkafspraken
Verloningsbedrijf - medewerkers verlonen via Tentoo payroll

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.