Verzekerd freelancen - Tentoo
shutterstock_293580959

Verzekerd freelancen

Bij Tentoo Freelance

Als freelancer geniet je volop van de vrijheid en onafhankelijkheid van het zelfstandig ondernemerschap. Toch staan veel zelfstandigen pas écht stil bij de ondernemersrisico’s, als het eigenlijk al te laat is. Wat doe jij bijvoorbeeld bij werkloosheid, ziekte of arbeidsongeschiktheid? Op deze pagina lees je alles over verzekerd ondernemen.

Persoonlijk advies

Extra zekerheid

Tentoo Freelance helpt freelancers door de ondernemersrisico’s te beperken. Doordat je bij ons op de loonlijst komt te staan, bouw je – net als iemand in loondienst- rechten op voor de WW en ZW, WIA. Wanneer je tijdelijk geen opdrachten hebt, of niet in staat bent om te werken, kun je daardoor altijd op een uitkering terugvallen. Dat noemen wij onbekommerd ondernemen!

Freelancen met recht op:

 • Uitkering bij werkloosheid (WW)
 • Uitkering bij ziekte (ZW)
 • Uitkering bij arbeidsongeschiktheid (WIA)
 • Pensioen

Tijdelijk geen opdrachten?

Als je via Tentoo werkt, bouw je – in tegenstelling tot zzp’ers en freelancers die dat niet doen – rechten op voor de WW (Werkloosheidwet). Sociale premies worden namelijk ingehouden wanneer je via ons wordt verloond. Voor ieder jaar arbeidsverleden heb je recht op één maand WW. Mocht je dus tijdelijk zonder opdrachten zitten (bijvoorbeeld als het in de zomerperiode rustiger is), kun je terugvallen op een WW-uitkering. Wanneer jij weer via ons aan de slag gaat, vult het UWV jouw inkomen aan met een WW-uitkering. Zo ben je altijd verzekerd van een inkomen. Lees meer in het gratis whitepaper: Ondernemen vanuit de WW.

Doorbetaling bij ziekte

Flinke griep te pakken? Geen zorgen: freelancers bouwen via Tentoo ook rechten voor de ZW (Ziektewetuitkering) op. Hierdoor heb je ook bij ziekte recht op een gedeelte (70%) van je dagloon. De eerste twee dagen zijn wachtdagen. Je ontvangt dan geen inkomen. Het UWV gaat bij het berekenen van het dagloon meestal uit van het sociale verzekeringsloon (SV-loon) dat je verdiende in het jaar voordat je ziek werd. Meer informatie vind je hier: wat gebeurt er al ik ziek ben?

Langer dan 2 jaar ziek

Natuurlijk hopen wij dat je zo snel mogelijk weer opknapt en aan de slag kan. Mocht dit helaas niet het geval zijn, dan kom je na 2 jaar in aanmerking voor een WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Raadpleeg voor meer informatie over de WIA  de website van het UWV.

Work-3

Pensioen opbouwen

Als je werkt, denk je misschien nog niet aan later. Aan je pensioen bijvoorbeeld. Toch is het goed om daar nu al bij stil te staan. Tentoo biedt jou persoonlijk advies.

Doorbetaling van loon bij zwangerschap

Als je zwanger bent, dan heb je recht op zwangerschapsverlof van ten minste zestien weken. Het zwangerschapsverlof is flexibel op te nemen: medewerkers kunnen elk moment kiezen tussen zes en vier weken voor de uitgerekende datum.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Voor iedereen die bij Tentoo staat ingeschreven zijn er aantrekkelijke premiemogelijkheden voor bijvoorbeeld:

 • Ziektekostenverzekeringen
 • Scholing
 • Hypotheken
 • Secundaire aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Daarnaast kun je als Tentoo-freelancer gebruikmaken van een aantal aantrekkelijke collectieve premies op diverse verzekeringen, zoals een (basis) ziektekostenverzekering.

Freelance Tentoo flexibiliteit zekerheid

In de praktijk

“Ik kan terugvallen op een sociaal vangnet en heb zekerheden.”

Linda Dijkman-Van Ark is freelance visagiste. Ze werkt via Tentoo en voelt zich ‘gewoon’ een zelfstandig ondernemer.

“Ik zoek mijn eigen opdrachtgevers en bepaal alles zelf. Het verschil met zelfstandigen die niet via Tentoo werken zit hem vooral in de risico’s. Ik kan terugvallen op een sociaal vangnet en heb zekerheden. Daar voel ik me erg prettig bij.”

Linda Dijkman-Van Ark Freelance visagist

Verzekerd freelancen doe je bij Tentoo!

Als je als zelfstandige verzekerd wilt ondernemen, dan is het slim om te starten als zzp’er/freelancer via Tentoo Freelance. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag een berekening of vrijblijvend advies aan via onderstaand formulier. Liever direct bellen? Bel ons gerust via 020-238 6936. We helpen je graag!

Hey freelancer! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 • Hidden
 • (bv. mijn tarief is €50,00 per uur)
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.