Verzekerd freelancen | Tentoo Freelance

Voordelen Tentoo Freelance:

 • Verzekerd voor WW, ZW en WIA
 • Vrijheid van een zzp'er
 • Diverse collectieve premies

Verzekerd freelancen? Bel naar 020-238 6936 voor meer informatie!

Verzekerd freelancen | Tentoo Freelance

Als freelancer geniet je volop van de vrijheid en onafhankelijkheid van het zelfstandig ondernemerschap. Toch staan veel zelfstandigen pas écht stil bij de ondernemersrisico’s, als het eigenlijk al te laat is. Wat doe jij bijvoorbeeld bij werkloosheid, ziekte of arbeidsongeschiktheid? Op deze pagina lees je alles over verzekerd ondernemen.

Tentoo Freelance helpt zzp'ers door de ondernemersrisico’s te beperken. Doordat je bij ons op de loonlijst komt te staan, bouw je – net als iemand in loondienst- rechten op voor de WW en ZW, WIA. Wanneer je tijdelijk geen opdrachten hebt, of niet in staat bent om te werken, kun je daardoor altijd op een uitkering terugvallen. Dat noemen wij onbekommerd ondernemen!

Tijdelijk geen opdrachten

Als je via Tentoo freelancet, bouw je – in tegenstelling tot zzp’ers - rechten voor de WW (Werkloosheidwet) op. Sociale premies worden namelijk ingehouden wanneer je via ons verloond wordt. Voor ieder jaar arbeidsverleden heb je recht op één maand WW. Mocht je dus tijdelijk zonder opdrachten zitten (bijvoorbeeld als het in de zomerperiode rustiger is), kun je terugvallen op een WW-uitkering. Wanneer jij weer via ons aan de slag gaat, vult het UWV jouw inkomen aan met een WW-uitkering. Zo ben je altijd verzekerd van een inkomen. Lees meer in het gratis whitepaper: Ondernemen vanuit de WW.

Doorbetaling bij ziekte

Flinke griep te pakken? Geen zorgen: zzp'ers bouwen via Tentoo ook rechten voor de ZW (Ziektewetuitkering) op. Hierdoor heb je ook bij ziekte recht op een gedeelte (70%) van je dagloon. De eerste twee dagen zijn wachtdagen. Je ontvangt dan geen inkomen. Het UWV gaat bij het berekenen van het dagloon meestal uit van het sociale verzekeringsloon (SV-loon) dat je verdiende in het jaar voordat je ziek werd. Meer informatie vind je hier: wat gebeurt er al ik ziek ben?

Langer dan twee jaar ziek

Natuurlijk hopen wij dat je zo snel mogelijk weer opknapt en aan de slag kan. Mocht dit helaas niet het geval zijn, dan kom je na twee jaar in aanmerking voor een WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Raadpleeg voor meer informatie over de WIA de website van het UWV.

Pensioen opbouwen

Als je werkt, denk je misschien nog niet aan later. Aan je pensioen bijvoorbeeld. Toch is het goed om daar nu al bij stil te staan. Tentoo biedt jou persoonlijk advies. 

Doorbetaling van loon bij zwangerschap

Als je zwanger bent, dan heb je recht op zwangerschapsverlof van ten minste zestien weken. Het zwangerschapsverlof is flexibel op te nemen: medewerkers kunnen elk moment kiezen tussen zes en vier weken voor de uitgerekende datum.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Voor iedereen die bij Tentoo staat ingeschreven zijn er aantrekkelijke premiemogelijkheden voor bijvoorbeeld:

 • Ziektekostenverzekeringen
 • Scholing
 • Hypotheken
 • Secundaire aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Daarnaast kun je als Tentoo-freelancer ook nog gebruikmaken van een aantal aantrekkelijke collectieve premies op diverse verzekeringen, zoals een (basis) ziektekosten-, opstal-, inboedel-, aansprakelijkheids-, doorlopende reis-, auto- en caravanverzekering.

Verzekerd freelancen doe je bij Tentoo!

Als je als zzp'er verzekerd wil ondernemen, dan is het dus slim te starten als freelancer via Tentoo Freelance. Benieuwd wat wij voor jou kan betekenen? Vraag een berekening aan via het onderstaande formulier. Wil je liever telefonisch informatie? Bel ons gerust via 020-238 6936. We helpen je graag verder.

 • Ja, ik ontvang graag een persoonlijke berekening!

  Vul hier alsjeblieft je naam in.

  Vul hier de naam van je mogelijke opdrachtgever in waarvoor je wilt freelancen?

  We sturen de offerte per mail toe. Vul daarom alsjeblieft het mailadres in.

  Op welk telefoonnummer kunnen we je bereiken?

  Invalid Input

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »