Verzekerd zzp'en | Vrijheid én zekerheid I Tentoo Freelance
Umbrellas

Verzekerd zzp’en

Vrijheid en zekerheid

Heerlijk, die vrijheid en zelfstandigheid die je als zzp’er hebt. Maar in moeilijke tijden ervaren velen de keerzijde van het zelfstandig ondernemerschap. De opdrachten en inkomsten lopen keihard terug. En dan is het maar afwachten hoeveel je in deze crisistijd terugkrijgt via overheidsregelingen. Bij ons kun je verzekerd zzp’en. Dat betekent ondernemen met vrijheid én zekerheid.

Direct contact

Zekerheid, hoe dan?

Als je als zelfstandige werkt via Tentoo, worden bij elke klus die je doet premies afgedragen voor de WW (Werkloosheidswet), ZW (Ziektewet) en WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Zo kun jij net als iemand in loondienst terugvallen op ons nationale vangnet wanneer het tegenzit. Ben je ziek? Dan heb je recht op loondoorbetaling. Zit je zonder opdrachten? Dan kun je een WW-uitkering aanvragen. Tentoo draagt werkgeverslasten af namens jou waardoor jij recht hebt op een uitkering. Zo heb je ook als zzp’er een passende verzekering die je beschermt tegen onverwachte risico’s.

Jouw zekerheden:

 • Je bouwt rechten op voor de WW (werkloosheid)
 • Je bouwt rechten op voor de WIA (arbeidsongeschiktheid
 • Je bouwt rechten op voor de ZW (ziekte)
 • Je bouwt pensioen op

Tijdelijk geen opdrachten?

De WW-rechten die je via Tentoo opbouwt, kun je ook gebruiken wanneer je tijdelijk minder opdrachten hebt. Voor ieder jaar arbeidsverleden heb je recht op één maand WW. Mocht je dus tijdelijk zonder opdrachten zitten (bijvoorbeeld door de coronacrisis), kun je terugvallen op een WW-uitkering. Wanneer jij weer via ons aan de slag gaat, vult het UWV jouw inkomen aan met een WW-uitkering. Zo ben je altijd verzekerd van een inkomen.

Doorbetaling bij ziekte

Flinke griep te pakken? Geen zorgen: via Tentoo bouw je rechten op voor een ziektewetuitkering. Hierdoor heb je ook bij ziekte recht op een gedeelte (70%) van je dagloon. De eerste 2 dagen zijn wachtdagen. Je ontvangt dan geen inkomen. Het UWV gaat bij het berekenen van het dagloon meestal uit van het sociale verzekeringsloon (SV-loon) dat je verdiende in het jaar voordat je ziek werd.

Langer dan 2 jaar ziek

We hopen dat je zo snel mogelijk weer opknapt en aan de slag kan. Zo niet, dan kom je na 2 jaar in aanmerking voor een WIA-uitkering (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Raadpleeg voor meer informatie de website van het UWV.

Pensioen opbouwen

Als je werkt, denk je misschien nog niet aan later. Aan je pensioen bijvoorbeeld. Toch is het goed om daar nu al bij stil te staan. Tentoo biedt jou persoonlijk advies.

Freelance Tentoo flexibiliteit zekerheid

Doorbetaling van loon bij zwangerschap

Als je zwanger bent, dan heb je recht op zwangerschapsverlof van ten minste 16 weken. Het zwangerschapsverlof is flexibel op te nemen: medewerkers kunnen elk moment kiezen tussen 6 en 4 weken voor de uitgerekende datum.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Voor iedereen die bij Tentoo staat ingeschreven, zijn er aantrekkelijke premiemogelijkheden voor bijvoorbeeld:

 • Ziektekostenverzekeringen
 • Scholing
 • Hypotheken
 • Secundaire aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Daarnaast kun je als Tentoo-freelancer ook nog gebruikmaken van een aantal aantrekkelijke collectieve premies op diverse verzekeringen, zoals een (basis) ziektekosten-, opstal-, inboedel-, aansprakelijkheids-, doorlopende reis-, auto- en caravanverzekering.

Verzekerd freelancen-1

In de praktijk

“Ik kan terugvallen op een sociaal vangnet en heb zekerheden.”

Linda Dijkman-Van Ark is freelance visagiste. Ze werkt via Tentoo en voelt zich ‘gewoon’ een zelfstandig ondernemer.

“Ik zoek mijn eigen opdrachtgevers en bepaal alles zelf. Het verschil met zelfstandigen die niet via Tentoo werken zit hem vooral in de risico’s. Ik kan terugvallen op een sociaal vangnet en heb zekerheden. Daar voel ik me erg prettig bij.”

Linda Dijkman-Van Ark Freelance visagist

Hey freelancer! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 • Hidden
 • (bv. mijn tarief is €50,00 per uur)
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.