Freelance naast loondienst: parttime ondernemen | Tentoo

Voordelen parttime ondernemen via Tentoo:

 • Direct starten (geen KvK-inschrijving nodig)
 • Verzekerd voor WW, ZW en WIA
 • Binnen 7 dagen uitbetaald
 • Geen risico op schijnzelfstandigheid 
 • Ideaal naast vaste baan of studie!

Bel direct naar 020-238 6936 voor meer informatie!

Freelance naast loondienst: parttime ondernemen | Tentoo

Wat is jouw reden om parttime te ondernemen? Sommigen zien parttime ondernemen als een proefperiode. Je heb nog niet genoeg opdrachtgevers om fulltime te kunnen starten dus begin je voorzichtig. Anderen willen niet teveel risico nemen en vinden het idee van een vast inkomen hebben fijn. Wat je reden ook is, het ondernemerschap kan pittig zijn.

De voordelen van parttime ondernemen

Ondanks het een grote stap is waar je goed over moet nadenken, zijn er genoeg voordelen op te noemen om te ondernemen naast je vaste baan. De voordelen om te freelancen naast loondienst op een rij:

1. Nog altijd een vast inkomen

Ondanks je zelfstandig ondernemer bent, kun je altijd terugvallen op de inkomsten die je ontvangt van je werkgever. Soms zijn er periodes waar je minder makkelijk aan opdrachten kunt komen. Logisch dat je daarvan baalt. Maar doordat je onderneemt naast je vaste baan, wordt er nog altijd elke maand netjes salaris op je bankrekening gestort. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om je financiële situatie. Zit dit je toch niet helemaal lekker? Houd dan wat geld achter de hand voor de periodes waarin je minder inkomsten hebt (bijvoorbeeld tijdens vakantie).

2. Verkleinen van je risico’s

Als je fulltime start als freelancer, komen daar risico’s bij kijken. Als zzp’er kan het gebeuren dat je een tijdje zonder opdrachten zit of ziek wordt. Dan heb je geen inkomen, want recht op een WW-uitkering heb je niet. Ga je parttime ondernemen dan hoef je je daar geen zorgen om te maken. Je werkt namelijk nog steeds in loondienst. Met andere woorden: je bent nog steeds verzekerd.

3. Cursussen volgen

Nog zo’n fijn voordeel. Via je werkgever kun je cursussen en trainingen volgen op kosten van de zaak. Ga je fulltime als zelfstandige aan de slag, dan moet je dit helaas uit eigen zak betalen. Zo kun je toch jezelf blijven ontwikkelen. En (stiekem) kun je de kennis en informatie die je opsteekt tijdens een cursus weer inzetten tijdens opdrachten voor jouw eigen klanten. Natuurlijk wel even je baas inlichten over jouw plan om te starten als zzp’er naast je baan.

4. Netwerk van je werkgever

Via je werkgever heb je een groot netwerk tot je beschikking. Overleg met je werkgever of je wellicht dat zakelijke netwerk mag aanspreken voor je nieuwe bedrijf. Sommige ken je misschien al, waardoor je makkelijker een praatje kunt maken. Zo heb je er binnen no time een paar nieuwe klanten bij.

En wat zijn de nadelen?

Elke overweging, dus ook bij parttime ondernemen, bevat voor- en nadelen. Een nadeel van ondernemen naast je baan kan zijn dat je tegenwerking kunt krijgen van je huidige baas. Check daarom goed wat er in je contract staat. Wat staat erin over concurrentiebeding en relatiebeding? Daarnaast kan een nadeel zijn dat je voor parttime ondernemen niet genoeg tijd hebt. De avonduren en die paar uur in de week zijn misschien niet genoeg. Dan toch maar je baan opzeggen?

Zorgeloos zzp'en 

Zoals aangegeven heb je als parttime ondernemer minder tijd voor je onderneming omdat je ook nog een vaste baan hebt. En dan moet je je ook nog eens bezighouden met een zakelijke administratie, facturatie, debiteurenbeheer en belastingzaken. Hoeveel tijd houd je dan daadwerkelijk over om je zaak tot een succes te maken? Met payrolling hoef jij je niet te bekommeren om deze randzaken. Je geeft aan Tentoo door voor wie je werkt en Tentoo doet de rest. Zo kun jij je tijd beter benutten door opdrachten binnen te halen en die opdrachten uit te voeren.

Automatisch verzekerd

Via payrolling werk je net als andere zelfstandige ondernemers. Je neemt dus opdrachten aan van bedrijven en voert deze uit. Je wordt dus op basis van een opdracht ingehuurd, en niet op basis van een arbeidscontract. Door te payrollen bouw je wél rechten op voor de Werkloosheidswet, de Ziektewet en de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). In tegenstelling tot zzp'ers. Zelfs pensioenopbouw is mogelijk. 

Parttime ondernemen: de conclusie

Genoeg voordelen, maar ook zaken waar je goed over moet nadenken voordat je besluit te starten met parttime ondernemen. Check allereerst je huidige contract en overleg met je werkgever. Lees bovenstaande punten nog eens goed doort. Bekijk ook het artikel starten als zelfstandige en download onze whitepapers ‘Parttime ondernemen’ en 'Starten als zzp'er? Dit moet je weten!'. Wil je meteen aan de slag? Tentoo helpt jou graag zodat jij succesvol start als parttime ondernemer. Bel ons gerust via 020-238 6936 of vul het onderstaande formulier in.

 • Ja, ik ontvang graag een persoonlijke berekening!

  Vul hier alsjeblieft je naam in.

  Vul hier de naam van je mogelijke opdrachtgever in waarvoor je wilt freelancen?

  We sturen de offerte per mail toe. Vul daarom alsjeblieft het mailadres in.

  Op welk telefoonnummer kunnen we je bereiken?

  Invalid Input

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

Ook interessant voor jou:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »