Header - freelancer die werkt in een café via tentoo freelance

Werken voor een buitenlandse werkgever

Nederlanders worden steeds vaker gevraagd om in eigen land te werken voor een werkgever die buiten de Nederlandse grenzen is gevestigd. Deze buitenlandse werkgever is hierbij verplicht om het salaris van de medewerker te belasten volgens de Nederlandse wet- en regelgeving. Als medewerker kom jij gewoon in aanmerking voor de belastingvoordelen in Nederland (zoals hypotheekrenteaftrek en pensioenopbouw). Tentoo maakt dit mogelijk.

Ik wil persoonlijk advies

Wij worden juridisch werkgever

Salarisbetalingen in Nederland voor buitenlandse werkgevers

Als jij een buitenlandse werkgever hebt, kan Tentoo optreden als jouw juridische werkgever in Nederland. Wij betalen dan maandelijks jouw salaris uit onder de Nederlandse fiscale en arbeidsrechtelijke wetgeving. Leiding, toezicht, sturing en begeleiding liggen volledig bij de buitenlandse opdrachtgever. Die ontvangt van ons maandelijks (digitaal) een duidelijke en overzichtelijke factuur. Ideaal voor jou én je buitenlandse opdrachtgever.

 

 

Fatima

Tentoo regelt belasting, pensioen & meer

Belastingplicht verzorgd

Tentoo is juridisch werkgever voor jou als medewerker. Wij betalen je salaris uit en verzorgen alle afdrachten aan de Belastingdienst. Jij en je buitenlandse werkgever hoeven hier dus niets voor te regelen.

Recht op hypotheekrenteaftrek

Als je voor een buitenlandse werkgever werkt en via ons wordt verloond, werk je volledig volgens de Nederlandse fiscale en arbeidsrechtelijke wetgeving. Jouw inkomsten zijn bekend bij de Nederlandse overheid en je behoudt je recht op hypotheekrenteaftrek.

Pensioenopbouw

Via Tentoo bouw je na 26 gewerkte weken pensioen op. Dit heet ook wel de Basispensioenregeling. Het is bij wet verplicht dat iedereen die ouder is dan 21 jaar en minimaal 26 weken via een flexwerk- of uitzendovereenkomst werkt, pensioen opbouwt. Tentoo verzorgt de aanmelding bij het pensioenfonds; jouw (buitenlandse) opdrachtgever betaalt deze pensioenpremie na 26 gewerkte weken.

Werk je 78 weken of langer via Tentoo voor jouw buitenlandse opdrachtgever? Dan bouw je samen met jouw opdrachtgever pensioen op via de Pluspensioenregeling.

Neem direct contact op

Wij staan voor je klaar!

Wil je meer weten over hoe een buitenlandse werkgever jou in Nederland kan inzetten? Tentoo adviseert jou en/of je opdrachtgever graag.

Laat je gegevens achter in het formulier hiernaast en licht je vraag of situatie (kort) toe, dan komen wij er snel bij je op terug.

Liever direct contact? Bel onze experts dan via 020-670 81 18, dan kan hij meteen een toelichting geven en je eventuele vragen beantwoorden.

  • Hidden
  • (bv. salaris kennismigrant)
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.