Ik ben werkgever

Als werkgever en ondernemer wil je graag groei en continuïteit in je bedrijf. Soms betekent dat dat je medewerkers vast aan je wilt binden. Soms betekent het juist dat je op zoek bent naar flexibiliteit. Soms wil je zelf je zaken regelen. Soms wil je graag zaken uitbesteden. Tentoo helpt je graag.

Waarmee kunnen we je helpen?

Ook handig: wat betekent de Wet DBA voor jóu?

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag!

Via het onderstaande formulier kun je direct in contact met ons komen. Stel je vraag en we bellen (of e-mailen) je zo snel als mogelijk. Zelf bellen kan ook, dat is vaak het snelst. Je kunt ons bereiken via 020 – 420 20 70.

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag!

Vul hier alsjeblieft je naam in.

Vul hier alsjeblieft je e-mailadres in.

Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

Vul hier alsjeblieft je vraag in.

Ontslagvergoeding iets aangepast

De Hoge Raad heeft de ontslagvergoeding iets aangepast, zo meldt de Volkskrant. Rechters mogen voortaan bij het vaststellen van de ontslagvergoeding de persoonlijke omstandigheden van de werknemer zwaarder laten meewegen.

In 2015 werd de ontslagvergoeding nog versoberd. Het doel: het aan banden leggen van de soms in de honderdduizenden euro’s lopende gouden handdruk die werkgevers aan (vooral oudere) werknemers moesten meegeven bij ontslag. Hiervoor in de plaats kwam de transitievergoeding. Een vergoeding voor medewerkers die minimaal 2 jaar in dienst zijn en niet verder kan oplopen dan maximaal 76.000 euro of een jaarsalaris.

Hogere schadevergoedingen

Naast de transitievergoeding kan de werknemer via de rechter een schadevergoeding eisen bij onterecht ontslag. Dit resulteerde de afgelopen jaren in vergoedingen variërend van één maandsalaris tot zestien maandsalarissen. De Hoge Raad heeft nu bepaald dat rechters bij het bepalen van deze schadevergoeding de persoonlijke situatie van de ontslagen werknemer zwaar mogen laten meewegen. Denk aan het arbeidsverleden en de kansen op een nieuwe baan. Deze nieuwe manier van beoordelen kan leiden tot veel hogere schadevergoedingen.

Ontslag voor kapster

De Hoge Raad kwam tot deze conclusie door de zaak van een kapster die na 25 jaar trouwe dienst werd ontslagen. De vrouw werkte 4,5 uur per week en verdiende 224,51 euro bruto per maand. Ze nam een advocaat in de arm en stapte naar de rechter. Die bepaalde dat de kapperszaak haar naast de transitievergoeding van 1.596 euro een schadevergoeding van 4.000 euro moest betalen. Daar nam de vrouw geen genoegen mee en ze maakte de gang naar de Hoge Raad.

Individuele rechtvaardigheid

De kapster en haar advocaat eisten een schadevergoeding van 57.699,07 euro; het bedrag dat ze tot haar pensioen misloopt. De vrouw heeft vier kinderen en nog altijd geen nieuwe baan. Dat wil ze gecompenseerd zien. Die mogelijkheid is er nog, want de Hoge Raad bepaalde dat rechters meer moeten kijken naar de schadelijke gevolgen voor de werknemer. Een rechter gaat zich nu opnieuw buigen over de eis van bijna 60 duizend euro. “Het kan lelijk in de papieren lopen, maar de individuele rechtvaardigheid is terug in het ontslagrecht”, zei Stefan Sagel, de advocate van de kapster, in de Volkskrant.

Misschien ook interessant voor jou:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »