Zorgeloos zzp'ers en freelancers inhuren

Voordelen:

 • Geen risico op schijnzelfstandigheid
 • Dezelfde flexibiliteit als bij 'gewone' zzp-inhuur
 • Factuurbedrag zzp'er blijft gelijk
 • De freelancer heeft snel zijn geld

Bel direct naar 020 – 723 09 53 voor meer informatie.

Zorgeloos zzp'ers en freelancers inhuren

Kun je als opdrachtgever nog zonder risico’s op naheffingen zzp’ers en freelancers inzetten? Ja, als je de modelovereenkomsten van de Wet DBA goed en oprecht inzet. Maar er is een alternatief: verlonen per opdracht via Tentoo. Zo kun jij volledig flexibel zzp’ers inhuren, zonder risico op schijnzelfstandigheid.

Hoe is het nu geregeld?

Het was altijd zo overzichtelijk. Als opdrachtgever kon je zonder risico’s zzp’ers met een VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) inhuren. Deze zelfstandige kon ‘gewoon’ aan de slag en jij was gevrijwaard van het betalen van loonheffingen en sociale premies. Dit veranderde eind 2016 met de invoering van de Wet DBA, waardoor opdrachtgevers en zzp’ers moeten samenwerken via modelovereenkomsten.

De werkwijze met modelovereenkomsten leidt echter tot meer administratieve rompslomp en creëert onzekerheid bij opdrachtgevers en zzp’ers. Het is nu voor beide partijen onduidelijk in welke situaties een naheffing kan volgen voor schijnzelfstandigheid. Veel bedrijven zijn daardoor terughoudend met het inzetten van zzp’ers. Maar dat hoeft niet.

Nieuwe zzp-wet in 2021

Het kabinet heeft zelf al toegegeven dat de Wet DBA niet werkt. Handhaving van de wet is meermaals uitgesteld en in 2021 moet een nieuwe zzp-wet van start gaan. Alles hierover lees je in ons ‘Wet DBA dossier’. Hier staat ook dat de Belastingdienst wél optreedt tegen bedrijven die de modelovereenkomsten bewust ‘misbruiken’. Sinds 1 juli 2018 zijn de controles op ‘kwaadwillende’ bedrijven aangescherpt. Steeds meer bedrijven die geen enkel risico op schijnzelfstandigheid willen lopen, kiezen voor freelance verloning via Tentoo.

De 5 zekerheden van freelancers en zzp'ers per opdracht verlonen via Tentoo

 • Jij huurt de freelancer of zzp’er in voor een bepaalde opdracht. Als de opdracht eindigt, eindigt de samenwerking.
 • Tentoo betaalt de freelancer of zzp'er uit en draagt de loonheffingen en sociale premies af. Zo heb jij geen risico op boetes en naheffingen.
 • De freelancer of zzp'er werkt in overeenkomst van opdracht. Er is dus géén sprake van een arbeids-, uitzend- of payrollovereenkomst.
 • De financiële en administratieve afwikkeling wordt gedaan door Tentoo. Jij hoeft alleen de juiste freelancer te vinden!
 • Het factuurbedrag dat je nu gewend bent te betalen aan je freelancer of zzp’er, blijft gelijk.

Voordelen voor de freelancer of zzp’er

Freelance verloning per opdracht biedt ook veel voordelen voor de zzp’er die jij inschakelt. Die heeft namelijk binnen 7 dagen zijn geld dankzij voorfinanciering van Tentoo. Bovendien is de zzp’er via dit samenwerkingsverband automatisch verzekerd voor de Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). Ze kunnen zelfs pensioen opbouwen. En ook de zelfstandige behoudt gewoon alle zzp-vrijheid.

Zorgeloos freelancers inhuren

Wil jij als opdrachtgever zonder zorgen en risico’s zelfstandige professionals inhuren? Dus zonder omkijken naar modelovereenkomsten, boetes, naheffingen of de toekomstige zzp-wet? Dan is verlonen per opdracht voor jou ideaal. Bel 020 – 723 09 53 of vul onderstaand contactformulier in.

Ja, neem contact met mij op!

Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

Hier kan je jouw bericht kwijt.

Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »