Freelancen zonder KVK inschrijving? Dit moet je weten!

Voordelen:

 • Geen KvK-inschrijving nodig
 • Binnen 7 dagen je geld
 • Automatisch verzekerd voor WW, ZW en WIA
 • Je kunt - volledig zelfstandig - voor één opdrachtgever werken

Bel direct naar 020 - 238 69 36 voor meer informatie!

Freelancen zonder KVK inschrijving? Dit moet je weten!

Ga je ondernemen? Dan moet je je misschien inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Zo’n inschrijving is niet voor niets. Lees hier waarom inschrijven bij KvK belangrijk is en wat er allemaal bij komt kijken. Lees ook verder als je wil freelancen zonder KvK. Wij helpen freelancers en zzp'ers door administratie, risico's en zorgen uit handen te nemen. 

Inschrijven bij KvK als zzp'er of freelancen zonder KVK

In Nederland moeten alle ondernemingen en rechtspersonen zich inschrijven in het Handelsregister. Dus ook jij als je gaat starten als zelfstandig ondernemer. Volgens de wet is er sprake van een onderneming als je zelfstandig goederen of diensten levert aan anderen, met de bedoeling om winst te maken.

Om je te kunnen inschrijven bij de KvK moet je langskomen op kantoor. Registreren doe je een week voor of na aanvang van de bedrijfsactiviteiten. Eerder een afspraak maken bij de KvK is ook mogelijk om je inschrijving voor te bereiden. Na registratie ontvang je een schriftelijke bevestiging van de inschrijving. De KvK geeft jouw gegevens automatisch door aan de Belastingdienst. Je hoeft je daar dus niet apart aan te melden. Ook ontvang je een eigen BTW-nummer.

Voor de inschrijving in het Handelsregister betaal je eenmalig een inschrijfvergoeding van €50,-. Als je bij de inschrijving een uittreksel wilt kopen van jouw onderneming dan kost dat € 15,-. De Kamer van Koophandel vertelt je hier meer over. 

Welke rechtsvorm is geschikt?

Zelfstandige ondernemers kunnen kiezen uit verschillende rechtsvormen. De keuze maak je op basis van juridische en fiscale aspecten. De meeste freelancers en zzp’ers kiezen als rechtsvorm de eenmanszaak en in enkele gevallen een bv. Kies je voor een bv dan moet je je altijd inschrijven bij de KvK. Kies je voor een eenmanszaak dan moet je eerst voldoen aan een aantal criteria voor een onderneming.

Of er een verschil is tussen een freelancer en zzp’er? Het zijn beiden veel gebruikte en geaccepteerde termen. Een freelancer is een zzp’er en andersom. In het algemeen wordt de term zzp’er vaker gebruikt dan freelancer. Het enige verschil is dat het per branche verschilt welke term gebruikt wordt. De term zzp'er wordt vaker gebruikt in bijvoorbeeld de bouw, de metaal en de zakelijke dienstverlening. Het begrip freelancer weer meer in de zorg, journalistiek, communicatie of vormgeving.

Wat doet de Kamer van Koophandel eigenlijk?

De KvK biedt een transparant overzicht van alle bedrijven in Nederland. Zo kunnen ondernemers zien of een bedrijf waarmee zij samen willen werken ook echt bestaat. Daarom zijn adressen en andere gegevens van ondernemingen beschikbaar voor iedereen. Of word je freelancer zonder KvK? 

Starten als zzp'er en freelancen zonder KvK-inschrijving via Tentoo

Inschrijven bij de KvK als zzp’er kost dus even wat tijd. Dit is niet essentieel voor jouw ondernemerschap. Ben jij een freelancer zonder KVK? Bij Tentoo kun je meteen aan de slag zonder je in te schrijven bij de KvK. Start je als zzp’er via Tentoo dan is een KvK-inschrijving en BTW-nummer niet meer nodig. Tentoo fungeert namelijk als jouw juridisch werkgever, waardoor je bij Tentoo op de loonlijst komt te staan. Wil je weten wat wij kunnen doen om jou onbekommerd te laten starten als zzp’er? Vraag dan meer informatie aan over freelancen via Tentoo. Liever direct contact met één van onze freelance-experts? Bel ons via 020 - 238 69 36 of vul het onderstaande formulier in. Wij helpen je graag verder!

Ja, neem contact met mij op!

Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

Hier kan je jouw bericht kwijt.

Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »