Freelancen met vrijheid en zekerheid I Tentoo Freelance I Ook voor zzp'ers

FREELANCER

Als freelancer heb je de vrijheid om te doen waar je goed in bent. Soms moet je ook zaken doen die je minder energie geven. Denk aan belastingen, administratie en debiteurenproblemen. En dat is precies waar wij goed in zijn! Tentoo beweegt met je mee, zodat jij kunt doen waar je goed in bent. Dat noemen wij flexible freelance support!

Loonberekening aanvragen

Eigen baas

Nederland telt ruim 1 miljoen freelancers en zzp’ers. Dit aantal neemt jaarlijks verder toe. Veel van hen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap vanwege de vrijheid. Eigen baas zijn. Veel zzp’ers en freelancers worden echter minder vrolijk van de zorgen en risico’s die hierbij horen. Daarom zijn wij er!

Via Tentoo Freelance zoek jij je eigen opdrachten en heb je alle vrijheden van een ondernemer. Je bepaalt zelf voor wie je werkt en wat je tarief is. Wat doet Tentoo? Wij regelen je administratie en facturatie én we zorgen dat je uitbetaald wordt wanneer jij dat wilt. Zo combineer je de vrijheid van ondernemen met het gemak van werken in loondienst.

Alles goed geregeld

Als je werkt via Tentoo, hoef jij je geen zorgen te maken over administratie of belastingen. Daarnaast bouw je automatisch rechten op voor de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). Zo voorkom je dat je geen inkomsten hebt wanneer je uitvalt wegens ziekte of wanneer je even zonder opdrachten zit. Tentoo regelt bovendien je facturatie en zorgt ervoor dat jij je geld binnen 7 dagen ontvangt. Je loopt dus geen risico met wanbetalers en slaat het administratieve gedoe ook over.

Voordelen

  • Automatisch verzekerd voor WW, ZW en WIA
  • Administratie uit handen
  • Met of zonder KVK-inschrijving
  • Je mag werken voor één opdrachtgever
  • Binnen 7 dagen je geld
Direct contact

Waarom freelancen / zzp'en via Tentoo?

Deze vraag kunnen onze duizenden freelancers en zzp’ers het beste zelf beantwoorden. Daarom legden we de vraag aan hen voor. Dit zijn de meest voorkomende antwoorden.

Extra zekerheid, minder risico’s

Dit antwoord staat met stip op nummer één. Zelfstandigen die pas nadenken over ondernemersrisico’s als het te laat is….dat komt steeds minder voor. Als freelancers of zzp’er wil je je zoveel mogelijk indekken tegen de risico’s die je loopt. Werken via Tentoo Freelance biedt je bescherming die medewerkers in loondienst ook hebben. Via ons heb je als zelfstandig ondernemer alle vrijheid die je wilt én je bouwt rechten op voor WW, ZW en WIA. Lees er hier alles over.

Parttime ondernemen

Je werkt in loondienst, maar wilt ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. Misschien heb je nog weinig opdrachtgevers en wil je voorzichtig uittesten of het iets voor je is. Wellicht vind je het gewoon fijn om de zekerheid van een vast inkomen te hebben. Zeker als je met weinig uren begint, is het fijn als je dan in ieder geval al die uren vól in je eigen onderneming kunt steken. En niet in administratie, facturatie, debiteurenbeheer en belastingzaken. Bovendien kun je via ons snel aan de slag, zonder inschrijving bij de KVK. Nieuwsgierig? In ons whitepaper lees je er alles over.

Werken vanuit de WW

Als je in de WW zit, wil je het liefst snel weer aan de slag. Dat gaat het snelst als je werkt. Als de banen niet voor het oprapen liggen, kun je ervoor kiezen om op freelancebasis losse klussen te doen. Wanneer je dat via Tentoo doet, behoud je het recht op WW, Ziektewet en WIA en bouw je het zelfs verder op. Zo maken we de drempel lager om vanuit de WW weer aan de arbeidsmarkt deel te nemen. Lees hier meer over in het whitepaper: ‘WW en werken als freelancer’.

Werken voor één opdrachtgever

Wanneer je als zzp’er of freelancer maar één opdrachtgever hebt, kan dat problemen opleveren met de belastingdienst. Die ziet de samenwerking dan mogelijk als een verkapt dienstverband. Dit is ook wel bekend als schijnveiligheid. Wanneer je via Tentoo werkt, hoef je je hier geen zorgen om te maken. Je komt als zelfstandige fictief in dienst bij Tentoo, waardoor wij voor de belastingdienst jouw werkgever zijn. Vanuit die basis kun jij als freelancer/zzp’er werken voor zoveel of zo weinig opdrachtgevers als je wilt.

Gemak

Voor veel zelfstandig ondernemers is het gemak van werken via Tentoo Freelance mooi meegenomen, maar voor sommigen is het dé reden om via ons te werken. Zij hebben helemaal niets met het bijhouden van een administratie (of hebben er geen tijd voor) en vinden het fijn dat alles wordt geregeld. Geen omkijken naar administratie, belastingen en wanbetalers: handig toch?

Freelance Businessman Working

In de praktijk

“Ik hoef alleen mijn uren in te vullen. Hoe chill is dat!?”

Kim Heerooms werkt naast haar studie Chinese Geneeskunde 32 uur per week als intercedent en geeft in de avonden yogales. Haar werk als yogadocent doet ze via Tentoo.

“Ik werk met veel plezier als yogadocent, maar houd niet heel veel vrije tijd over. De werkwijze via Tentoo levert mij vooral veel tijdswinst op. Ik hoef geen administratie op orde te houden en hoef niet te werken met zzp-overeenkomsten. Ik hoef alleen mijn uren in te vullen en ‘that’s it’. Hoe chill is dat!?”

Kim Heerooms Parttime yogadocent

Hoe werkt het?

Werken via Tentoo Freelance gaat eenvoudig, digitaal en snel.

Stap 1 Vind een opdracht waarmee je aan de slag wilt.
Stap 2 Registreer je bij Tentoo.
Stap 3 Geef het afgesproken bedrag door via ons online portaal.
Stap 4 Je opdrachtgever accordeert het bedrag.
Stap 5 Wij factureren het bedrag aan je opdrachtgever.
Stap 6 Wij dragen voor jou de belasting en werkgeverslasten af en betalen je binnen 7 dagen uit.
Je zit nergens aan vast

Met Tentoo Freelance kun je direct starten en je stopt wanneer je wilt. Je zit bij ons nergens aan vast. Zodra je uren inboekt gaan wij voor je aan de slag; boek je geen uren in, dan doen wij niets. Weten of het iets voor jou is? Of benieuwd wat het je kost? Bel ons direct via het telefoonnummer hieronder of vul het formulier onderaan de pagina in.

Direct contact

Persoonlijk advies

Advies van onze freelance-adviseurs over jouw situatie? Bel ons via 020-238 6936. We helpen je graag verder!

Bel 020-2386936
Administratieve steun

ZZP-Support

Als je alleen je administratie, debiteurenbeheer en je boekhouding wilt uitbesteden.

Meer

Hey freelancer! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • (bv. mijn tarief is €50,00 per uur)
  • Hidden