Op vrijdag 14 december is Tentoo tot 16.45 uur per e-mail en telefoon bereikbaar. Wij staan je graag weer te woord op maandag 17 december vanaf 8.30 uur.

020 - 420 20 70

Werken tijdens WW, wat zijn de regels?

Werken via Tentoo met ww-uitkering:

 • Recht op WW, Ziektewet en WIA
 • Pensioen opbouwen
 • Bepaal zelf je werk en tarief
 • Sneller in aanmerking voor vaste baan

Bel naar 020 - 238 69 36  voor meer informatie!

Werken tijdens WW, wat zijn de regels?

Je zit in de WW en wil graag weer snel aan het werk. Het liefst krijg je weer een vaste fulltime baan, maar die liggen niet voor het oprapen. Misschien kun je een aantal losse klussen doen. Of je kunt ergens werken, maar niet volledig. Het is verstandig na te gaan wat de regels zijn als je wilt werken tijdens WW.

Werken tijdens WW

Als je gaat werken tijdens je WW, moet je dit melden aan het UWV. Dat geldt ook als je af en toe een klusje doet, betaald of onbetaald. Je moet doorgeven wat voor werk je doet, voor hoeveel uur en wat de eventuele inkomsten daarbij zijn. Het UWV verrekent dit met je WW-uitkering. Het goede nieuws is echter dat het loont om te werken naast je WW-uitkering, want je mag 30 procent van het verdiende brutoloon zelf houden. Als je meer dan 5 uur per week werkloos blijft, moet je doorgaan met solliciteren. De WW-uitkering stopt wanneer je minder dan 5 uur per week werkloos bent.

Vanuit de WW als freelancer werken

Veel mensen van 45 jaar of ouder die in de WW zitten komen moeilijk aan een baan. De kans is groter dat ze het aanbod krijgen om op freelancebasis losse klussen te doen voor bijvoorbeeld hun ex-werkgever of iemand uit hun netwerk. Vaak gaan ze echter liever niet aan de slag als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Want als je kiest voor het zelfstandig ondernemerschap, verlies je op den duur het recht op WW, de Ziektewet en de WIA. Ook bouw je dan geen pensioen meer op.

Zekerheid behouden: freelancen via Tentoo

Er is een manier waarop werkzoekenden klussen op freelancebasis kunnen verrichten voor één of meerdere opdrachtgevers, zonder de sociale zekerheid te verliezen. Via payrolling van Tentoo. Met payrolling sta je op de loonlijst van Tentoo, waardoor je het recht op WW, Ziektewet en WIA behoudt en zelfs verder opbouwt. Je maakt verder zelf afspraken over het werk en je tarief met je opdrachtgever. In die zin werk je volledig als zelfstandige. Dit maakt de combinatie van werken en WW aantrekkelijker en gemakkelijker. Kun je freelance klussen doen, maar nog niet fulltime? Dan vult het UWV jouw inkomen aan met een WW-uitkering!

Toch liever een vaste baan?

Misschien wil je toch liever een vaste baan dan een carrière als freelancer. Door als freelancer actief te blijven, kom je sneller in aanmerking voor een vaste baan dan wanneer je werkloos bent en WW ontvangt. Ook daarom werkt het in je voordeel als je tijdens je zoektocht naar een vaste baan als freelancer verschillende klussen uitvoert.

 Verschil payrolling zelfstandigondernemen

Werken tijdens WW als freelancer via Tentoo

Benieuwd wat payrolling voor jou kan betekenen? Vul het formulier in en krijg een vrijblijvende offerte op maat. Wil je eerst meer info over payroll voor freelancers? Bel ons gerust via 020 - 238 69 36.

 1. Ja, neem contact met mij op!

 2. Voor- en achternaam
  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.
 3. Bedrijfsnaam (indien van toepassing)
 4. Stel je vraag
  Hier kan je jouw bericht kwijt.
 5. Ben je al klant van Tentoo?

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.
 6. Telefoon
  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.
 7. E-mail
  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

"Dankzij payrolling van Tentoo heb ik nu weer een vaste baan"

Henri Janssen (53 jaar), Technisch schrijver

Henri Janssen

Ik verloor mijn baan bij de NS na 27 jaar trouwe dienst. Ik was er werkzaam in diverse technische en leidinggevende functies. Maar de NS wilde verjongen, en daar paste ik met mijn 49 jaar toen niet meer bij.

Ik belandde in de WW en ging direct op zoek naar een nieuwe baan. Dat lukte niet, mede vanwege mijn leeftijd. Gelukkig kon ik op een gegeven moment, dankzij een oud collega, verschillende losse opdrachten verrichten voor bedrijven.

De grote vraag was echter: hoe kon ik me laten verlonen voor de losse opdrachten? Ik wilde per se geen zelfstandig ondernemer worden, want dan zou ik mijn recht op WW en Ziektewet en WIA verliezen. Mijn oud collega wees mij op payrolling van Tentoo als alternatief. Op dat moment wist ik nog niet wat payrolling inhoudt. Ik kwam erachter dat ik via payrolling als freelancer opdrachten kan uitvoeren voor opdrachtgevers, zonder daarbij de sociale zekerheid te verliezen. Daarom was payrolling voor mij dé oplossing om te werken tijdens WW.

Begin januari van dit jaar heb ik bij één van mijn opdrachtgevers een vast contract aangeboden gekregen. Mede dankzij de keuze om via payrolling als freelancer opdrachten uit te voeren heb ik nu dus een vaste aanstelling! Uiteindelijk heb ik daardoor slechts acht maanden gebruik hoeven maken van de WW.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
Onbekommerd ondernemen

Webinar: Personeel vinden, binden en boeien

Wapen je als werkgever tegen de krappe arbeidsmarkt. In ons gratis webinar krijg je concrete tips, ervaringen en oplossingen hoe je personeel vindt, bindt én boeit.

Bekijk webinar

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »