Werken naast WW, wat zijn de regels?

Werken via Tentoo met ww-uitkering:

 • Recht op WW, Ziektewet en WIA
 • Pensioen opbouwen
 • Bepaal zelf je werk en tarief
 • Sneller in aanmerking voor vaste baan

Bel naar 020-238 6936 voor meer informatie!

Werken naast WW, wat zijn de regels?

Je ontvangt momenteel of binnenkort een WW-uitkering en wil graag zo snel mogelijk weer aan het werk. Of je nu droomt van een carrière als zelfstandig ondernemer, extra wil bijverdienen of sneller in aanmerking wil komen voor een vaste baan, hoe dan ook: zelfstandig ondernemen tijdens de WW loont!

Werken tijdens WW loont

Als je gaat werken naast je WW, moet je dit melden aan het UWV. Dat geldt ook als je af en toe een klusje doet, betaald of onbetaald. Je moet doorgeven wat voor werk je doet, voor hoeveel uur en wat de eventuele inkomsten daarbij zijn. Het UWV verrekent dit met je WW-uitkering. Het goede nieuws is echter dat het loont om te werken naast je WW-uitkering, want je mag 30 procent van het verdiende brutoloon zelf houden. Als je meer dan 5 uur per week werkloos blijft, moet je doorgaan met solliciteren. De WW-uitkering stopt wanneer je minder dan 5 uur per week werkloos bent.

Werken naast WW uitkering als freelancer

Veel mensen van 45 jaar of ouder die in de WW zitten komen moeilijk aan een baan. De kans is groter dat ze het aanbod krijgen om op freelancebasis losse klussen te doen voor bijvoorbeeld hun ex-werkgever of iemand uit hun netwerk. Vaak gaan ze echter liever niet aan de slag als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Want als je kiest voor het zelfstandig ondernemerschap, verlies je op den duur het recht op WW, de Ziektewet en de WIA. Ook bouw je dan geen pensioen meer op.

Zekerheid behouden: freelancen via Tentoo

Er is een manier waarop werkzoekenden klussen op freelancebasis kunnen verrichten voor één of meerdere opdrachtgevers, zonder de sociale zekerheid te verliezen. Via payrolling van Tentoo. Met payrolling sta je op de loonlijst van Tentoo, waardoor je het recht op WW, Ziektewet en WIA behoudt en zelfs verder opbouwt. Je maakt verder zelf afspraken over het werk en je tarief met je opdrachtgever. In die zin werk je volledig als zelfstandige. Dit maakt de combinatie van werken en WW aantrekkelijker en gemakkelijker. Kun je freelance klussen doen, maar nog niet fulltime? Dan vult het UWV jouw inkomen aan met een WW-uitkering. In een webinar leggen we uit waarom veel freelancers vanuit de WW starten.

Toch liever een vaste baan?

Misschien verkies je toch liever een baan in loondienstverband boven een carrière als zelfstandig ondernemer.. Door als freelancer actief te blijven, kom je sneller in aanmerking voor een vaste baan dan wanneer je werkloos bent en WW ontvangt. Ook daarom werkt het in je voordeel als je tijdens je zoektocht naar een vaste baan als freelancer verschillende klussen uitvoert.

Meer weten?

Benieuwd wat jij netto overhoudt aan freelanceklus naast jouw WW-uitkering? Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende berekening op maat. Alles nog even rustig doorlezen? Open het whitepaper over ondernemen vanuit de WW. Je kunt ons ook bereiken via 020-238 6936 of freelancers@tentoo.nl.

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

 • Ja, ik ontvang graag een persoonlijke berekening!

  Vul hier alsjeblieft je naam in.

  Vul hier de naam van je mogelijke opdrachtgever in waarvoor je wilt freelancen?

  We sturen de offerte per mail toe. Vul daarom alsjeblieft het mailadres in.

  Op welk telefoonnummer kunnen we je bereiken?

  Invalid Input

"Dankzij payrolling van Tentoo heb ik nu weer een vaste baan"

Henri Janssen (53 jaar), Technisch schrijver

Henri Janssen

Ik verloor mijn baan bij de NS na 27 jaar trouwe dienst. Ik was er werkzaam in diverse technische en leidinggevende functies. Maar de NS wilde verjongen, en daar paste ik met mijn 49 jaar toen niet meer bij.

Ik belandde in de WW en ging direct op zoek naar een nieuwe baan. Dat lukte niet, mede vanwege mijn leeftijd. Gelukkig kon ik op een gegeven moment, dankzij een oud collega, verschillende losse opdrachten verrichten voor bedrijven.

De grote vraag was echter: hoe kon ik me laten verlonen voor de losse opdrachten? Ik wilde per se geen zelfstandig ondernemer worden, want dan zou ik mijn recht op WW en Ziektewet en WIA verliezen. Mijn oud collega wees mij op payrolling van Tentoo als alternatief. Op dat moment wist ik nog niet wat payrolling inhoudt. Ik kwam erachter dat ik via payrolling als freelancer opdrachten kan uitvoeren voor opdrachtgevers, zonder daarbij de sociale zekerheid te verliezen. Daarom was payrolling voor mij dé oplossing om te werken tijdens WW.

Begin januari van dit jaar heb ik bij één van mijn opdrachtgevers een vast contract aangeboden gekregen. Mede dankzij de keuze om via payrolling als freelancer opdrachten uit te voeren heb ik nu dus een vaste aanstelling! Uiteindelijk heb ik daardoor slechts acht maanden gebruik hoeven maken van de WW.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »