Werken als flexwerker bij Tentoo

Ga je aan de slag als flexwerker bij Tentoo? Dan doet Tentoo de verloning voor het bedrijf (de opdrachtgever) waarvoor jij werkt. Wat dat voor jou betekent? Als flexwerker krijg je onder meer binnen 3 dagen je salaris uitbetaald, ben je verzekerd voor ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid én je gaat pensioen opbouwen. Tentoo zorgt dat jij onbekommerd kunt werken bij je opdrachtgever. Hieronder beantwoorden wij de 10 meestgestelde vragen van flexwerkers.

Werken als flexwerker bij Tentoo

1. Hoe werkt verlonen?

Verloning kun je zien als een driehoeksverhouding tussen jou als flexwerker, je opdrachtgever en Tentoo als verloningsbedrijf. Jij gaat als flexwerker aan de slag bij je opdrachtgever. Tentoo verzorgt als juridisch werkgever de uitbetaling van jouw werkzaamheden en de bijbehorende administratie.

De kans is het grootste dat je door jouw opdrachtgever wordt verloond met een uitzendovereenkomst, maar het kan ook gaan om verloning met een payrollovereenkomst. Dit zijn de verschillen.

Uitzendovereenkomst:
De ‘CAO voor uitzendkrachten’ van de NBBU is voor jou van toepassing. Onderdeel hiervan is dat jij en je opdrachtgever tot 5,5 jaar op flexibele basis kunnen samenwerken. Deze periode is opgebouwd in vier fases:
Fase 1: Duurt 26 weken. Je hoeft alleen uitbetaald te worden voor de gewerkte uren. Zowel jij als de opdrachtgever kan de samenwerking op elk moment beëindigen.
Fase 2: Duurt 52 weken. Gelijk aan fase 1, maar je bouwt nu ook pensioen op.
Fase 3: Duurt 4 jaar. Je mag zesmaal een contract voor bepaalde tijd krijgen en hebt recht op een vast minimumaantal uren dat je wordt uitbetaald.
Fase 4: Na 5,5 jaar werken op flexibele basis heb je recht op een vaste aanstelling.
Jij hoeft niet exclusief voor je opdrachtgever te werken, je mag altijd (parttime) voor een andere opdrachtgever werken.

Payrollovereenkomst:
De cao van jouw opdrachtgever is voor jou van toepassing en voor jou gelden de arbeidsvoorwaarden die jouw opdrachtgever hanteert voor de medewerkers die hij zelf in dienst heeft. Je mag drie contracten voor bepaalde tijd krijgen in 3 jaar tijd. Je opdrachtgever mag eisen dat jij exclusief voor zijn bedrijf werkt. Alleen met zijn toestemming mag je ook (parttime) voor een andere opdrachtgever werken.

2. Hoe verloopt de uitbetaling via Tentoo? 

Jij vult als flexwerker digitaal je gewerkte uren in. Zodra je opdrachtgever deze uren goedkeurt, betalen wij je salaris binnen 3 dagen uit.

3. Bouw ik pensioen op?

Als je 21 jaar of ouder bent, bouw je vanaf je 26ste werkweek pensioen op via de Basispensioenregeling. Tentoo regelt je aanmelding bij het pensioenfonds, je opdrachtgever betaalt de premie. Werk je 78 weken of langer via Tentoo? Dan ga je pensioen opbouwen via de Pluspensioenregeling. Jij en je opdrachtgever betalen dan samen aan je pensioen. Via Tentoo kun je bovendien aanvullend pensioen opbouwen.

4. Hoeveel houd ik netto over?

Hoe hoog het nettoloon exact is, verschilt per situatie. Je maakt zelf afspraken over je brutosalaris met je opdrachtgever. Over dit brutoloon betaalt je opdrachtgever de werknemers- en werkgeverslasten; ook je vakantiegeld en vakantiedagen worden verrekend.

Je salaris en eventuele toeslagen (denk aan reiskosten en loonsverhogingen) horen gelijk te zijn aan die van medewerkers die bij je opdrachtgever op de loonlijst staan, ervanuitgaande dat ze dezelfde leeftijd en hetzelfde opleidingsniveau hebben. Dit bespreken wij periodiek met je opdrachtgever.

5. Wat zijn mijn secundaire arbeidsvoorwaarden?

Tentoo hecht veel waarde aan goed werkgeverschap. Daar horen ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden bij. We begeleiden medewerkers bij ziekte en re-integratie, bieden een pensioenregeling en geven korting op opleidingen. Ook kunnen onze flexkrachten onbeperkt gebruikmaken van onze online leeromgeving Academy for Flex. Dit biedt alle mogelijkheden om je (persoonlijk) te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

Daarnaast kun je profiteren van kortingen op verschillende verzekeringen die je via onze verzekeringspartner afsluit. Denk hierbij aan je zorg- en ziektekostenverzekering, en ook aan je auto-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. De premiekorting kan oplopen tot 25%.

Ook bieden we je de mogelijkheid om aanvullend pensioen op te bouwen en een hypotheek aan te vragen

Payrollovereenkomst

Word je verloond met een payrollovereenkomst? Dan gelden voor jou de (secundaire) arbeidsvoorwaarden die jouw opdrachtgever hanteert voor de mensen die hij zelf in loondienst heeft. Daarbovenop kun je altijd nog gebruikmaken van de secundaire arbeidsvoorwaarden die wij bieden.

6. Kan ik als flexwerker een hypotheek krijgen?

Bij Tentoo doen we ons uiterste best om onze flexwerkers die een hypotheek willen afsluiten, te helpen. Daarom werken wij al jaren samen met een gespecialiseerde verzekeringspartner. Van de hypotheekaanvragen die onze partner voor onze flexwerkers indient, wordt zo’n 80 procent toegekend.

7. Wat gebeurt er als ik ziek ben?

Als je ziek bent, meld je dit op de eerste dag bij Tentoo en bij je opdrachtgever. Wij begeleiden je tijdens je ziekte en zorgen er samen met jou voor dat je zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Je bouwt tijdens je werkdagen als flexwerker rechten op voor (gedeeltelijke) doorbetaling bij ziekte. Je hebt maximaal 104 weken recht op loondoorbetaling bij ziekte of een Ziektewet-uitkering.

8. Krijg ik doorbetaald als ik zwanger ben?

Ja, bij zwangerschap heb je als flexwerker recht op zwangerschapsverlof van tenminste 16 weken. Gedurende die periode betaalt Tentoo óf het UWV jouw WAZO-uitkering. Tentoo vraagt de zwangerschapsuitkering voor je aan.

Tijdens je contractperiode betaalt Tentoo je salaris 100 procent door. Wanneer je contract eindigt voor of tijdens je verlof, wordt de WAZO-uitkering door het UWV aan je betaald. De hoogte van de WAZO-uitkering wordt berekend over het inkomen dat je gemiddeld verdiende in het jaar voorafgaand aan je zwangerschapsverlof (dit is je dagloon). De uitkering is 100 procent van je dagloon. Hier geldt wel een maximum voor, check dit op www.uwv.nl.

9. Wat gebeurt er als ik arbeidsongeschikt ben?

Je bent arbeidsongeschikt als je door ziekte of een ongeval je werk niet kunt doen. Tijdens je ziekteperiode bekijk je samen met Tentoo en je opdrachtgever hoe je kunt re-integreren. De afspraken hierover worden vastgelegd in je re-integratiedossier.

Ben je langdurig uitgeschakeld? Dan ontvang je tijdens je contract loondoorbetaling bij ziekte of een Ziektewet-uitkering wanneer je contract is geëindigd. Na 2 jaar (deels) ziek zijn beslist het UWV of je recht hebt op een WIA-uitkering, waarbij (een arts van) het UWV onderzoekt of je nog (gedeeltelijk) kunt werken.

10. Wat gebeurt er als mijn opdrachtgever mij niet langer wil inzetten?

Als je opdrachtgever geen werk meer voor je heeft, val je niet in een zwart gat. Met je werk als flexwerker bouw je rechten op. Hierdoor kun je een WW-uitkering aanvragen bij het UWV. De hoogte en duur van die uitkering zijn afhankelijk van het contracttype, je salaris en de lengte van de periode die je als flexwerker via ons hebt gewerkt. Meer informatie over een WW-uitkering en de hoogte daarvan, vind je op www.uwv.nl.

Stel je vraag!

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag! Met onderstaand formulier kun je direct je vraag aan ons stellen. Je krijgt snel antwoord. Bellen kan natuurlijk ook, dan heb je nog sneller je antwoord. Je kunt ons bereiken via +31 (0)20 - 420 20 70.

Ja, neem met mij contact op!

Vul hier alsjeblieft je naam in.

Vul hier alsjeblieft je e-mailadres in.

Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

Vul hier alsjeblieft je vraag in.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »