Zzp'ers komen weer financieel rond - Tentoo
zzper-coronasteun-tentoo

Zzp’ers komen weer financieel rond

Maar een solide vangnet blijft belangrijk

De impact van de coronapandemie op zzp’ers in Nederland was ongekend. Veel sectoren lagen volledig stil, waardoor freelancers hun inkomsten zagen verdampen. De overheid reageerde snel door financiële ondersteuning aan te bieden aan zzp’ers die in de problemen waren gekomen. Goed nieuws is dat nu blijkt dat 90% van de zzp’ers die om hulp vroegen, weer financieel rond kan komen (Het Parool, juni 2023). Hoewel dit natuurlijk een positieve ontwikkeling is, is het ook van belang om de lessen die we hebben geleerd tijdens de coronacrisis niet te vergeten.

Lessen van de coronacrisis

De coronacrisis heeft ons geleerd dat zzp’ers kwetsbaar zijn bij economische tegenslagen. Veel zzp’ers konden niet anders dan aan te kloppen bij de gemeente voor financiële hulp om het hoofd boven water te houden. Deze situatie benadrukt het belang van een solide vangnet voor zelfstandige ondernemers in tijden van crisis. De overheid heeft een cruciale rol gespeeld door financiële steun te verlenen, maar het is belangrijk om te blijven investeren in de bescherming van zzp’ers.

Freelance oplossing corona Tentoo

Verminderen van financiële risico’s voor freelancers

Freelancers die werken via Tentoo, hoeven zich geen zorgen te maken over freelance administratie of belastingen. Daarnaast bouwen ze automatisch rechten op voor de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). Dit voorkomt dat je als freelancer geen inkomsten hebt wanneer je uitvalt wegens ziekte of wanneer je even zonder opdrachten zit. Tentoo regelt bovendien de facturatie en zorgt ervoor dat het geld binnen 7 dagen overgemaakt is. Zzp’ers lopen dus geen risico met wanbetalers en slaan het administratieve gedoe ook over.

Voordelen van Tentoo

  • Verzekerd voor  WW, ZW en WIA
  • Geen zorgen om administratie
  • Met of zonder KVK
  • Extra verzekeren voor beroepsaansprakelijkheid, ongevallen en meer via ons portaal van Alicia
  • Binnen 7 dagen betaald
Financiële risico's voor zzp'ers en freelance - Corona

Hey freelancer! Nog meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.