Werkgever - Tentoo

WERKGEVER

Je wilt groei en continuïteit voor je bedrijf. Kansen pakken, snel inspelen op veranderingen. Sommige medewerkers wil je vast in dienst hebben, andere wil je inzetten wanneer je ze nodig hebt. Soms wil je zaken zelf regelen, soms besteed je het liever uit. Wij helpen jou aan die flexibiliteit. En we nemen graag je kopzorgen en risico’s over. Wat jou ook beweegt; wij bewegen altijd mee.

Persoonlijk advies
Sensual Dancing Couple In Hall

Focus op je bedrijf

Kun of wil je de risico’s van het werkgeverschap niet dragen? Dan nemen wij die over. Wil je je geen zorgen hoeven maken of je salarisadministratie tijdig en correct wordt uitgevoerd? Wij zijn er voor je! Tentoo verloont tienduizenden medewerkers bij meer dan 11.000 bedrijven. Daarnaast helpen we honderden werkgevers met hun salarisadministratie en/of HR-beleid. Onze belangrijkste drijfveer: zorgen dat jij je kunt bezighouden met de kerntaken van je bedrijf. Je kunt als werkgever voor de volgende zaken bij ons terecht:

 • Personeel verlonen – Wij nemen het juridisch werkgeverschap over, jij blijft de baas.
 • Salarisadministratie – Medewerkers blijven bij jou in dienst, wij voeren de salarisadministratie.
 • HR-Advies – Wij helpen je aan een strak HR-beleid of leveren interim HR-adviseurs.

 

Excited Diverse Colleagues Working In Bar

Volop flexibiliteit

Wij bewegen met je mee

Tentoo is in 1992 ontstaan als verloningsbedrijf. Om werkgevers (en freelancers) flexibiliteit te bieden en ze administratief te ontlasten. Inmiddels zijn we een complete HR-dienstverlener, waarbij óók onze verloningsdienstverlening flink is uitgebreid. We startten met payroll en bieden inmiddels als enige in Nederland 4 volwaardige manieren om medewerkers te verlonen. Zo kunnen we nóg beter met jou meebewegen.

Verloningsvoordelen

 • Werkgeverschap zonder risico’s
 • Personeel is flexibel inzetbaar
 • Salarisadministratie en uitbetaling wordt verzorgd
 • Loonkosten worden voorgefinancierd
 • Jij maakt de werkafspraken en stuurt aan op de werkvloer

Verlonen op uitzend basis

 • Tot 4 jaar flexibiliteit
 • Alleen voor nieuw personeel
 • Wij doen werving en selectie
Bekijken

Verlonen op payroll basis

 • Wij volgen jouw cao
 • Ook voor je huidige medewerkers
 • Jij mag de werving en selectie doen
Bekijken

Verlonen van zzp’ers

 • Wij regelen de juridische overeenkomsten, onboarding en snelle uitbetaling
 • Directe ureninvoer via jouw planningstool
 • Alles op 1 totaalfactuur
Bekijken

Verlonen per opdracht

 • Werkgeverschap zonder risico’s
 • Personeel is flexibel inzetbaar
 • Salarisadministratie en uitbetaling wordt verzorgd
Bekijken
Bekijk alle dienstverleningen voor werkgevers

Jouw complete flexpool via Tentoo

Sinds 1992 is Tentoo dé betrouwbare kracht achter werkgevers. Wij bieden de perfecte oplossing om jouw diverse talentenpool moeiteloos te beheren en te factureren. We begrijpen dat het kiezen van de juiste dienstverlening een uitdagende puzzel kan zijn. Maar geen zorgen, wij hebben ze voor je op een rij gezet. Ontdek nu welke van onze diensten het beste bij jou passen en vereenvoudig alles met één enkele factuur via Tentoo.

Salarisadministratie uitbesteden

Naast de verloningsdienstverleningen is het ook mogelijk om jouw salarisadministratie uit te besteden. Wij nemen jouw salarisadministratie over maar jij blijft juridisch werkgever. Tentoo verzorgt dan de salarisstroken, loonmutaties, loonaangiftes en jaaropgaven. Zo kan jij de focus houden op de bedrijfsvoering en gaan wij aan de slag met jouw administratie. Met onze uitgebreide ervaring kunnen we onze klanten het vertrouwen geven om zorgeloos te ondernemen.

 • 24/7 online inzicht in je salarisadministratie
 • App van NMBRS met signaleringsfunctie
 • Een vast aanspreekpunt met kennis van zaken
corinne-kutz-tMI2_-r5Nfo-unsplash

Meer dan 10.000 mensen gingen jou voor

"Voor mij is het belangrijk om invloed te hebben op de samenwerking. Maatwerk is het toverwoord. Tentoo is in staat om een oplossing op maat te bieden."

Marianne is de oprichter van Moneypenny. Het bureau waar virtual assistants (VA’s) thuiswerkopdrachten vinden bij klanten die op zoek zijn naar een flexibele oplossing voor hun secretariaat of marketing.   

Moneypenny werkt sinds een paar jaar samen met Tentoo. “We waren op zoek naar meer maatwerk. We hebben veel overwogen maar het maatwerk en de persoonlijke benadering bij Tentoo spraken ons heel erg aan.” Ook de transparantie in de kosten en het online portaal behoren tot de redenen om voor Tentoo te kiezen. “We hebben veel VA’s die een onboarding moeten doorlopen, daar komt best wat bij kijken. Het portaal van Tentoo is heel efficiënt voor deze processen, de informatie wordt hapklaar aangeboden en aangepast aan Moneypenny,” legt Marianne uit.   

Meer weten over het ontstaan van Moneypenny en hoe Marianne de samenwerking met Tentoo ervaart? Lees er alles over in dit interview. 

Marianne Sturman Oprichter Moneypenny

"Met Tentoo als partner zorgen we ervoor dat onze kosten laag blijven."

Kuno is plantmanager bij Signode in Zwijndrecht, voorheen Van Antwerpen Cartonnage – waar producten voor de verpakkingenindustrie en bouw worden gemaakt van afgekeurde rollen melkpak-verpakkingsmateriaal.

Naast het vaste personeel werken er ook mensen op flexibele basis bij Signode, die worden verloond via Tentoo. Kuno:  

“Door ons flexibele personeel via Tentoo te verlonen, besparen we aanzienlijk op de kosten ten opzichte van uitzendbureaus. Wat ik vooral waardeer aan Tentoo, is de transparante en informatieve aanpak. Ze bieden heldere inzichten in wettelijke veranderingen en verplichtingen, iets wat je niet altijd ziet bij andere dienstverleners. De persoonlijke benadering en diepgaande uitleg over wet- en regelgeving door mijn contactpersoon bij Tentoo maken het verschil.” 

Meer weten over het Signode en hoe Kuno de samenwerking met Tentoo ervaart? Lees er alles over in dit interview.   

Kuno Lipperts Plantmanager Signode Zwijndrecht

"Tentoo bespaart ons niet alleen kostbare tijd, maar zorgt er ook voor dat onze medewerkers alles krijgen waar ze recht op hebben."

Matthijs is oprichter en eigenaar van Klondyke – webwinkel met antiquarische en tweedehands boeken. Al drie decennia lang levert Matthijs niet alleen prachtige boeken aan liefhebbers wereldwijd, maar creëert hij ook een unieke werkplek voor scholieren en studenten die graag tussen de boeken werken.

Met de groei van zijn bedrijf stond Matthijs voor nieuwe uitdagingen, met name op het gebied van personeels- en salarisadministratie. “Als je bezig bent met ondernemen heb je geen tijd om elke maand in de gaten te houden of iemand z’n contract al afloopt of dat iemand recht heeft op een vast contract. Tentoo regelt dit allemaal, wat mij veel tijd scheelt.”

Wil je weten welke voordelen Matthijs ervaart sinds zijn samenwerking met Tentoo? Lees er alles over in dit interview.

Matthijs Eigenaar Klondyke Boeken

"De mensen bij Tentoo snappen het, ze weten alles op het gebied van verlonen en ik krijg snel een antwoord op mijn vragen."

Lisa Staal, theatermaker en auteur toert met haar inspirerende theatershow ‘Schaamteloos Open’ de komende jaren door Nederland. Omdat de crewleden niet in vaste dienst zijn, maar natuurlijk wel uitbetaald moeten worden, zocht ze hiervoor een makkelijke oplossing en kwam ze bij Tentoo terecht.

“Ik kan heel veel dingen goed, maar administratieve dingen? Help! Ik wilde me hier ook niet zelf in verdiepen, dus ging ik online op zoek naar een oplossing. Nou, het was even een klus om bij het juiste bedrijf voor mij uit te komen. Ik heb 2 andere bedrijven geprobeerd, maar hierbij ging veel mis, en werd het me niet makkelijker, maar juist moeilijker gemaakt. Na dit gedoe ging ik weer op zoek en vond ik Tentoo. Wat een opluchting! Het hele team en de formule van Tentoo zijn top. Sinds vorig jaar worden mijn crewleden supersnel uitbetaald. De mensen die bij Tentoo werken snappen het, ze weten alles op het gebied van verlonen, zijn slim, en ik krijg snel een antwoord op mijn vragen.”

Lisa Staal Theatermaker van o.a. ‘Schaamteloos Open’

"Al mijn aandacht kan naar de kwaliteit van onze dienstverlening."

Astrid Scholtes-Schaafsma is oprichter en eigenaar van HerfstZorg. HerfstZorg biedt particuliere mantelzorg op maat, zodat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

“Dankzij Tentoo kan ik mijn aandacht houden bij wat echt belangrijk is voor de kwaliteit van onze dienstverlening aan senioren en andere zorgbehoevenden. Mijn focus ligt bij het welzijn van onze cliënten, dat is waar HerfstZorg voor staat. Mijn medewerkersadministratie ligt bij Tentoo, dat is hun specialiteit.”

Astrid Scholtes-Schaafsma Oprichter en eigenaar van HerfstZorg

"Doordat Tentoo de verloning voor ons verzorgt, hebben wij ook echt de tijd om ons volledig te richten op de mensen en de groei van ons bedrijf."

Sherif el Zeiny is oprichter en eigenaar van Delivery Drivers. Met een poule van ruim 300 chauffeurs, heeft Sherif 24/7 de perfecte driver klaarstaan voor elke opdrachtgever. “De juiste match, daar word ik gelukkig van”, lacht Sherif. Ons motto is ‘Samen Groeien’, dat geldt zeker ook voor de samenwerking met Tentoo.”

Als het aan Sherif ligt, wordt Delivery Drivers de grootste chauffeursdienst van Nederland. En met de ondersteuning van Tentoo, kan dat zeker lukken. Sherif: “Ik werk al tien jaar samen met Tentoo en ze hebben me altijd goed geholpen in alle fasen van mijn bedrijf. In de beginjaren, toen alles nog nieuw was en ik veel moest leren, maar ook bij de snelle groei die we nu doormaken zijn ze zeer betrokken. We hebben chauffeurs en fietsbezorgers in de leeftijd van 16 tot 89 jaar”, vertelt Sherif. “Voor sommigen is dit werk een bijbaan en voor anderen is het hun hoofdinkomen. Door de verloning bij Tentoo onder te brengen, weten we zeker dat de salarisadministratie zorgvuldig en correct gebeurt.”

Sherif el Zeiny Oprichter en Eigenaar Delivery Drivers

"De soepele opstelling van Tentoo biedt ons de mogelijkheid om te groeien"

Ruben Hoogendoorn is algemeen directeur van Onbezorgd Bezorgd. Deze snelgroeiende logistieke dienstverlener is specialist in het online matchen en combineren van transporten. Onbezorgd Bezorgd verzorgt onder meer transport, op- en overslag, fulfilment en geeft logistieke adviezen.

“De soepele opstelling van Tentoo bood ons de mogelijkheid om te groeien van eenmanszaak naar B.V., met alle mensen die al sinds jaren bij ons werkzaam zijn via Tentoo. Mede dankzij Tentoo (en relatiebeheer in het bijzonder!) konden wij deze mooie stap zetten. We hopen nog lang samen door te groeien.”

Ruben Hoogendoorn Algemeen Directeur bij Onbezorgd Bezorgd

"Met het scholingsbudget via Tentoo kunnen onze medewerkers hun kennis en vaardigheden binnen de horeca verbreden."

Regina en haar partner zijn sinds 2018 de trotse eigenaren van Brasserie om de Dobben in Burgum. Bij de start hadden ze geen horeca-ervaring en vroegen advies aan andere horecabedrijven. Een brasserie in Leeuwarden raadde Tentoo aan als betrouwbare partner voor de verloning van personeel. 

“We stonden op het punt om voor het eerst personeel aan te nemen. De risicospreiding, gunstige omrekenfactor en het persoonlijke scholingsbudget spraken ons erg aan. Tentoo neemt onze zorgen weg over uitval van medewerkers, en het feit dat we geen loonadministratie hoeven te doen, is een grote plus.” 

Meer weten over Brasserie om de Dobben en hoe Regina de samenwerking met Tentoo ervaart? Lees er alles over in dit interview. 

Regina Eigenaar Brasserie om de Dobben
Tentoo beweegt met je mee

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.