Hoe werkt NMBRS? - Tentoo
Kennisbank
FAQ

Hoe werkt NMBRS?

Met NMBRS kun je voor jouw medewerkers onder meer verlof aanvragen, loonstroken bekijken en mutaties doorgeven. We beantwoorden de meest gestelde vragen.

 

Inloggen

Hulp met inloggen: wachtwoord vergeten

Er zijn verschillende oorzaken waarom inloggen soms niet lukt. De meest voorkomende zijn: je bent je wachtwoord vergeten of je maakt gebruik van een verlopen activatielink.

Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan in het inlogscherm onderin op de grijze knop Wachtwoord vergeten?.

De activatielink van je account is 24 uur geldig. Wil je de link gebruiken en kom je erachter dat deze is verlopen? Neem dan contact met ons op via hr@tentoo.nl of bel 020-5246051. We helpen je graag verder.

Is er een andere oorzaak van je inlogprobleem? Klik dan op deze link, hier vind je de uitgebreidere uitleg.

Hoe kan ik een login voor een werknemer aanmaken?

Selecteer de betreffende werknemer aan de linkerkant van je scherm. Controleer bij Personalia of er een emailadres staat bij Email Privé, zo niet vul deze in. Klik op het plusteken bij Medewerker Login, kies bij User Template voor Scenario 2 (als medewerkers elkaars leeftijd mogen zien) of voor Scenario 4 (als medewerkers elkaars leeftijd niet mogen zien).

Zie hier stap voor stap hoe je dit doet:

Stap 1 Ga via het linker menu naar Medewerkers

 

Stap 2 Zoek het kopje ‘Medewerker login’ en klik op het plus-tekentje

 

Stap 3 Vul de gegevens in en kies bij User Template voor ‘Scenario 2’

 

Stap 4 Nu kun je een account aanmaken. De activatielink (24 uur geldig) is verstuurd naar de werknemer.
Controleer eventueel de spam voor het activatielinkje.

 

Verlof

Hoe werkt de verlofmodule?

Een werknemer kan op tentoo.nmbrs.nl of in de NMBRS app een verlofaanvraag indienen door op de knop Verlof Aanvragen te klikken. De werknemer krijgt een pop-up scherm waarin de verlofaanvraag kan worden ingevoerd. Wanneer de werknemer op opslaan klikt, ontvangt de werkgever of manager een e-mail met een signaal. De werkgever of manager kan het verlof goed- of afkeuren door op de link in de e-mail te klikken.

Lees hier verder voor meer informatie

Waar kan ik het aantal vakantie-uren van werknemer x terugvinden?

Kies via de blauwe balk links in je scherm voor overzichten. Onder het kopje Verzuim en Verlof vind je diverse overzichten. Op het overzicht verlofsaldo kun je het aantal nog op te nemen vakantie uren van je werknemers zien.

 

 

Hoe kan ik een verlofaanvraag goedkeuren van een medewerker?

Als een medewerker een verlofaanvraag doet, ontvang je een e-mail met de verlofaanvraag. Je kunt de verlofaanvraag goedkeuren (of afkeuren) door op de link in de e-mail te klikken. Als je geen e-mail ontvangt, kun je de medewerker selecteren door in NMBRS via de blauwe balk, links op je scherm, op Medewerkers te klikken. Je kunt hier de verlofaanvraag terugvinden en goed- of afkeuren. De medewerker ontvangt een bevestiging per e-mail.

Lees hier verder voor meer informatie

 

Salaris en betalingen

Hoe maak ik een proforma voor een nieuwe- of bestaande werknemer?

De proforma vind je onder Loonopdracht via de menuknop rechts bovenin je scherm (3 horizontale streepjes). Selecteer vervolgens het jaar en vul de benodigde gegevens in. Nadat je op opslaan hebt geklikt, kom je direct in de proforma terecht.

Let op: Heb je niet de mogelijkheid om te kiezen voor Proforma via het menu? Mail ons dan met je proforma verzoek via hr@tentoo.nl.

Lees hier verder voor meer informatie

Hoe kan ik een salariswijziging doorvoeren?

Het salaris van een werknemer kun je wijzigen door middel van het mutatieformulier Wijzig Salaris. Je vindt het mutatieformulier onder het kopje Mutatieformulieren Indienen op de startpagina.

Lees hier verder voor meer informatie

Hoe werkt de declaratiemodule?

Op de website van NMBRS staat een video waar je kan zien hoe een werknemer een declaratie moet indienen.

Klik hier om de video te bekijken

 

Hoe kan ik betalingen doen aan de werknemer?

Op de startpagina onder het kopje Salarisdocument Viewer vind je een sepa-bestand met de betalingen aan de werknemer. Dit sepa-bestand kun je uploaden in je bank. Voor vragen over het uploaden, kun je het beste contact opnemen met je bank.

Hoe kan ik de loonaangifte betalen?

Op de startpagina onder het kopje Loonaangifte Viewer klik je op het vergrootglas achter de betreffende maand. Kies bovenin voor Download Sepa. Dit sepa-bestand kun je uploaden in je bank. Voor vragen over het uploaden, kun je het beste contact opnemen met je bank.

Hoe werkt NMBRS Pay?

Voor een uitgebreide uitleg over hoe NMBRS Pay werkt, kom je via deze link terecht op de website van NMBRS.

Wat is de vrije ruimte van de WKR voor dit jaar?

Op de startpagina in NMBRS onder het kopje Salaris Document Viewer vind je het overzicht Werkkostenregeling. Dit is een overzicht van de vrije ruimte t/m laatste maand van verwerking. Het overzicht wordt iedere maand automatisch bijgewerkt.

 

Gegevens wijzigen of toevoegen

Hoe wijzig ik het adres van een werknemer?

Het adres van een werknemer kun je wijzigen door middel van het mutatieformulier Wijzig Adres en Contact. Je vindt het mutatieformulier onder het kopje Mutatieformulieren Indienen op de startpagina.

Hoe kan ik een auto van de zaak toevoegen of wijzigen in NMBRS?

Dit kun je niet zelf aanpassen in NMBRS. Stuur een e-mail naar hr@tentoo.nl met de naam van de werknemer, kenteken van de auto, fiscale waarde, evt. eigen bijdrage en ingangsdatum

Hoe kan ik een kostenplaats wijzigen of toevoegen?

De kostenplaats wijzig je via het menu (3 horizontale streepjes) rechts bovenin onder het kopje Algemeen. Hier kies je voor Kostenplaatsen. Een kostenplaats toevoegen doe je eenvoudig via de knop ‘+ kostenplaats toevoegen’.

Een kostenplaats wijzigen doe je door op de naam van de betreffende kostenplaats te klikken. In de pop-up pas je vervolgens de gegevens aan en sla je deze op.

Lees hier verder voor meer informatie

Hoe kan ik een overzicht of rapport uit NMBRS halen?

Overzichten vind je via blauwe balk links in je scherm. Hier kies voor je voor Overzichten. In het volgende scherm zie je alle overzichten die je kan uitdraaien. Per overzicht kan je verschillende parameters instellen om je overzicht passend te maken.

Lees hier verder voor meer informatie

Hoe kan ik een salariswijziging doorvoeren?

Het salaris van een werknemer kun je wijzigen door middel van het mutatieformulier Wijzig Salaris. Je vindt het mutatieformulier onder het kopje Mutatieformulieren Indienen op de startpagina.

Lees hier verder voor meer informatie

Hoe kan ik de uren van de oproepkracht doorgeven?

Voor het invoeren van de uren van een oproepkracht dien je contact met ons op te nemen via hr@tentoo.nl of bel 020-5246051. Wij maken dan direct een snel-invoer. Deze invoer kan je terugvinden tussen de mutatieformulieren in je account.

Hey werkgever! Nog meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.