Gratis whitepapers

De whitepapers op deze pagina kun je gratis downloaden. Hiermee willen we bijdragen aan een stukje onbekommerd ondernemerschap!

Personeel aannemen in crisistijd

Personeel aannemen in crisistijd

De economische vooruitzichten zijn onzeker. Maar je hebt wel personeel nodig. In dit whitepaper lees je wat je wél en niet moet doen als je nu medewerkers aantrekt.

Personeelshandboek

Personeelshandboek

Alleen grote bedrijven baat bij een personeelshandboek? Integendeel! Ook bij MKB’ers zorgt een handboek voor veel duidelijkheid op de werkvloer, werkplezier en meer productiviteit.

Wet DBA en zzp-inhuur: en nu?

Wet DBA en zzp-inhuur: en nu?

Zzp’ers en hun opdrachtgevers horen sinds 1 mei 2016 samen te werken op basis van de Wet DBA. Maar daarop wordt pas vanaf 1 juli 2018 gehandhaafd. En nu?

Personeel aannemen

Personeel aannemen

Wat kun je verwachten als startend werkgever? Dit whitepaper geeft een handig overzicht en praktische tips. Straks weet je welke stappen je moet zetten om werkgever te worden en welke risico's en kosten hiermee gepaard gaan.

Ontslag wegens disfunctioneren

Ontslag wegens disfunctioneren

Als een medewerker niet goed functioneert, dan wil je dat het liefst samen oplossen. Maar wat als ontslag de enige oplossing blijkt? Waar moet een ontslagaanvraag aan voldoen?

https://content.tentoo.nl/whitepaper-ondernemen-vanuit-ww-openen

Ondernemen vanuit de WW

Of je nu droomt van een carriere als zelfstandig ondernemer, wil bijverdienen of sneller in aanmerking wil komen voor een vaste baan: werken tijdens de WW loont!

Salarisadministratie

Salarisadministratie

Als werkgever moet de salarisadministratie op orde zijn. Ons advies: doe dit vooral niet zelf! Natuurlijk spreken wij voor eigen parochie, maar als je dit paper hebt gelezen dan ben ook jij hiervan overtuigd.

Payroll voor zzp'ers

Payroll voor zzp'ers

Steeds meer zzp'ers kiezen ervoor om te werken via payroll. Zo combineer je de vrijheid van het ondernemen, met het gemak en de zekerheid van werken in loondienst. Hoe werkt de payrollconstructie en hoe ga je aan de slag? 

Vernieuwde Arbowet: zó speel je er op in

Vernieuwde Arbowet: zó speel je er op in

De Arbowet is vernieuwd. Sinds 1 juli 2017 heb je als werkgever andere rechten en plichten. Wat zijn de veranderingen precies? En hoe voldoe je aan de nieuwe eisen?

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het ontslaan van een medewerker is nooit leuk, maar ontslag op staande voet is extra vervelend. De situatie is dan zo ernstig dat je direct afscheid moet nemen van een medewerker. Wat betekent dit?

Parttime ondernemen

Parttime ondernemen

Starten als zelfstandig ondernemer naast een vaste baan of studie, het wordt steeds populairder. Hoe pak je dit aan? Wat zijn de risico's en hoe minimaliseer je die?

Beloningsbeleid

Beloningsbeleid

Medewerkers die goed presteren wil je als werkgever natuurlijk belonen. Maar welk beloningssysteem past binnen jouw bedrijf? In dit gratis whitepaper geven we je informatie en tips.

Starten als zzp'er

Starten als zzp'er

Voor jezelf beginnen gaat niet vanzelf. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden en die je moet regelen. In dit whitepaper stomen wij jou in zeven stappen klaar. Inclusief tips, tricks, do's en don'ts. Let's get started!

Employer branding

Employer branding

Hoe vind jij goede kandidaten voor je bedrijf? Employer branding helpt je in de jacht op nieuw talent. In dit whitepaper leggen wij uit wat employer branding inhoudt en hoe je het succesvol kunt inzetten. 

Starten als werkgever

Starten als werkgever

Je start als werkgever. En nu? Wat zijn je rechten, plichten en risico's? Na het lezen van de zeven stappen in dit whitepaper weet je wat je kunt verwachten en wat je moet doen.

Beoordelingsbeleid

Beoordelingsbeleid

Een goed beoordelingsbeleid leidt tot kwaliteit, betere samenwerking en meer motivatie op de werkvloer. Met onze Starterskit kun jij snel aan de slag met een goede manier van beoordelen.

Functieprofielen

Functieprofielen

Een belangrijk onderdeel van het HR-beleid. Voor werving en selectie, maar ook om bedrijfsstrategische redenen. Waarom? Dat lees je in de paper. Je krijgt ook acht tips voor het opstellen van de profielen!

Wanbetalers

Wanbetalers

Het is de grootste ergernis van zzp'ers: opdrachtgevers die de rekening niet of te laat betalen. De impact van een niet-betalende klant kan groot zijn voor een zzp'er! Lees hoe je dit probleem kunt beperken.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »