Verdwijnt de 30 procent regeling?

Verdwijnt de 30-procent regeling?

Door de 30 procent regeling krijgen buitenlandse professionals hier een hoger nettoloon dan in hun thuisland. Hier lijkt verandering in te komen nu het kabinet op zoek is naar manieren om het begrotingstekort te dempen. Het afschaffen van de 30 regeling voor kennismigranten blijkt een serieuze optie te zijn in de voorjaarsnota die in juni 2022 gepresenteerd wordt.

Neem direct contact op
de 30 regeling 2023

Top 3 redenen om in Nederland te werken

‘Hoe werkt de tax ruling? Hoe lang duurt de aanvraag voor de 30%-regeling? Wanneer weet ik of ik recht heb op een hoog netto salaris?’ Het zijn deze vragen die ons de afgelopen negen jaar het meest gesteld zijn. Want als ons iets duidelijk is geworden als juridisch werkgever van vele internationale professionals, dan is het wel hoe aantrekkelijk Nederland is als werkland. We kunnen wel stellen dat de 30%-regeling aanvoerder is van de top 3 redenen om in Nederland te werken. De andere twee zijn opdrachten en huisvesting. Maar, voor hoe lang nog?

Afschaffen per 2023

Het kabinet is druk opzoek naar manieren om het begrotingstekort te dempen. Zonder de koopkracht te raken, wil het kabinet 10 tot 15 miljard euro bezuinigen. Een lastige opgave in onzekere tijden met oorlogsdreiging, een energiecrisis en hoge inflatie. In juni 2022 worden de plannen in de voorjaarsnota bekendgemaakt en een van de regelingen die daarin onder druk staat is de 30%-regeling voor kennismigranten. Volgens ingewijden zal de regeling afgeschaft worden bij nieuwe aanvragen en wel per begin 2023. Reeds toegekende regelingen zouden onaangetast blijven.

 

Wat betekent dit voor werkgevers?

Als de plannen van het kabinet inderdaad gericht zijn op het afschaffen van de 30 regeling, dan heeft dit grote gevolgen voor het aantrekken van buitenlands personeel. Met de grote tekorten in vooral de technische sector, stelt dat Nederlandse werkgevers voor een extra uitdaging. We signaleerden onlangs al dat het bijna onmogelijk lijkt om de energietransitie tijdig te realiseren door het gebrek aan gespecialiseerd personeel. Als werkgevers ook de stroom uit het buitenland in toekomst zien opdrogen, staan we voor een nog veel grotere (kostbaardere) uitdaging.

Meer weten over de 30 regeling voorwaarden? Of hoe een 30 regeling aanvragen? Via ‘Werken met kennismigranten‘ vind je meer informatie over de 30 procent regeling.

Afschaffen 30% regeling kennismigrant.

Ons advies: wacht niet te lang

Het is nog niet zo ver en misschien vallen de plannen uiteindelijk mee, maar ons advies is om niet te lang te wachten met het aantrekken van buitenlandse medewerkers. Benieuwd of en hoe jij de 30%-regeling kunt inzetten voor jouw medewerker(s)? En hoeveel het je kost? Tentoo adviseert je hier graag in en rekent het voor je uit. Wij zijn erkend IND referent, juridisch werkgever en zeer ervaren in het bemiddelen van kennismigranten. Wij nemen jou alle administratieve, juridische en financiële zorg uit handen.

Wij staan voor je klaar!

Meer weten over de 30 procent regeling? Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • (bv. salaris kennismigrant)
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.