Zonder of met sociale zekerheid freelancen? Tentoo Freelance!

Consultancy kennismigranten

Soms vragen complexe onderwerpen om advies van ervaren experts. De consultants van Tentoo kunnen de meest uiteenlopende bedrijfsprocessen grondig analyseren. Op basis van deze analyse ontvang je een adviesrapport met concrete actiepunten om je organisatie te verbeteren. Wij helpen je om je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Ik wil persoonlijk advies

Alle kennis voor werken met kennismigranten

Waaraan je kunt denken bij consultancy? Wanneer je zelf kennismigranten wilt aannemen, word je bijvoorbeeld geconfronteerd met zeer complexe processen. Dan is het meer dan fijn als een ervaringsdeskundige met je meedenkt en je adviseert. Maar ook op het gebied van compliancy, opleiding en subsidies kun je onze expertise inschakelen.

Tentoo verzorgt consultancy op de gebieden:

 • Aanvraag IND partner en gezinsleden
 • Aanvraag IND kennismigrant
 • Aanvraag erkend referent
 • 30%-regeling (aanvragen en toepassen)
 • Controle op compliancy als erkend referent
 • Compliancy-scan
 • Quickscan en deepscan ‘Opleidingen & subsidies’
Neem direct contact op

Tentoo als erkend referent

Wil je een medewerker in dienst nemen zonder de nationaliteit van een EU/EER- land of Zwitserland? Of wil je een kennismigrant verlonen die zijn/haar gezinsleden over wil brengen naar Nederland? Wij leggen hieronder uit wat deze aanvragen bij de IND betekenen. 

IND-aanvraag voor kennismigrant

Komt een medewerker zonder nationaliteit van een EU/EER-land of Zwitserland in Nederland werken? Dan heeft hij een werk- en verblijfsvergunning nodig. Mogelijk kan gebruik worden gemaakt van de kennismigrant werk- en verblijfsvergunning.

Om in aanmerking te komen voor een kennismigrant werk- en verblijfsvergunning, gelden de volgende voorwaarden:

 • Er is een arbeidsovereenkomst met een werkgever of onderzoeksinstelling. Deze werkgever is een door de IND erkende referent.
 • De medewerker gaat voldoende inkomen verdienen*.
 • Het overeengekomen loon is marktconform.

* Dit zijn de IND-salarissen voor 2024. Het gaat om brutosalarissen per maand en het kan onderhevig zijn aan verandering.

Leeftijd/Type Salaris (excl. 8%)
Aansluitend aan zoekjaar € 2.801
Jonger dan 30 jaar € 3.909
30 jaar of ouder 5.331
IND-aanvraag voor partner en gezinsleden

Komt een medewerker zonder de nationaliteit van een EU/EER- land of Zwitserland in Nederland werken als kennismigrant? En wil de kennismigrant zijn/haar partner en kinderen meenemen naar Nederland? De partner en kinderen van de kennismigrant mogen in Nederland verblijven op basis van een vergunning als verblijf bij familielid.

Vanuit Tentoo verzorgen en regelen wij de volledige aanvraag voor familieleden; van een inreisvisum tot het moment dat ze in Nederland arriveren.

Aanvraag erkend referent

Wil je een medewerker in dienst nemen zonder de nationaliteit van een EU/EER- land of Zwitserland? Dan heb je als werkgever een erkend referentschap nodig, toegekend door de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst). Als ervaringsdeskundige kunnen wij je helpen bij dit proces om erkend referentschap aan te vragen.

Onze hulp

Om als bedrijf erkend referent te worden moet er een aanvraag worden ingediend bij de IND. Tentoo helpt bij het indienen van erkend referent aanvraag.

Header lachende man payroll zpp Tentoo
Wat is het?

Advies voor de 30%-regeling

Komt een buitenlandse medewerker in Nederland werken? Dan worden mogelijk extra kosten gemaakt, bijvoorbeeld omdat het levensonderhoud van de medewerker hier duurder is dan in het land van herkomst. Deze zogenoemde extraterritoriale kosten mag je als werkgever onbelast aan de medewerker vergoeden. De medewerker mag er echter ook voor kiezen om 30% van het loon, inclusief vergoeding, belastingvrij te laten uitbetalen voor de eerste 20 maanden van het dienstverband. In de daaropvolgende 20 maanden bedraagt de maximale onbelaste vergoeding 20% van het loon en in de laatste 20 maanden daalt dit naar 10%.

Advies 30%-regeling op loonadministratie

Om de 30%-regeling te mogen toepassen op het salaris van de medewerker, moet je als werkgever een aanvraag indienen bij de belastingdienst. Hoe beter je op de hoogte bent van alle randvoorwaarden, hoe groter de kans dat die aanvraag wordt goedgekeurd. Tentoo is ervaringsdeskundige in de 30%-regeling en expert op het gebied van complexere verloningsopties. Wij adviseren je graag zodat jij en de medewerker zoveel mogelijk voordeel uit de regeling halen.

Controle op compliancy als erkend referent

Is jouw bedrijf zelf erkend referent bij de IND, maar ontbreekt de specialistische kennis over alle rechten en plichten? Tentoo is als jarenlange erkend referent ervaringsdeskundige en adviseert je graag. Zo ga je gegarandeerd te werk conform alle actuele wetten en regels.

Wij kunnen een controle uitvoeren op je volledige administratie om te oordelen of je compliant bent. Wij geven deze kennis ook graag mee via een workshop.

Krijg een Tentoo check kennismigrant

Het wordt steeds ingewikkelder en belangrijker om kennismigranten op compliant wijze (conform actuele wet- en regelgeving) in te zetten. Wanneer je deze regels niet goed naleeft, liggen torenhoge sancties en imagoschade op de loer. Wij helpen Erkend Referent werkgevers om compliant te werken. Dit doen wij aan de hand van een compliancy-scan op kennismigrantendossiers binnen jouw organisatie. 

Intensiever toezicht

De regels voor het inzetten van kennismigranten zijn de afgelopen jaren complexer geworden. De overheid vraagt van Erkend Referent werkgevers dat zij zorgvuldig invulling geven aan de Informatie- Administratie- en Zorgplicht. Het niet-of onjuist omgaan met deze vereisten kan leiden tot complexe en ongewenste situaties. Erkend Referent bedrijven die kennismigranten in dienst hebben en niet goed stilstaan bij wat dit in de praktijk betekent, lopen risico’s. Het toezicht op deze regelgeving wordt bovendien steeds intensiever. In 2022 zijn aan ruim 500 bedrijven een bestuurlijke sanctie opgelegd die kan oplopen tot € 20.000 per geconstateerde overtreding.

Helder advies

Met een uitgebreide Tentoo Check Kennismigrant lichten wij de dossiers van kennismigranten binnen jouw organisatie door. Denk hierbij aan de geldigheid van de kennismigrantverblijfsvergunning, het toegepaste salaris en de benchmark binnen de Nederlandse arbeidsmarkt,  de toegepaste 30% regeling, de diploma’s en certificaten, een TBC-inenting, compleetheid van het IND-dossier, de uitgevoerde werkzaamheden in relatie tot de beschreven werkzaamheden en actualiteit van de werklocatie, Nederland of daarbuiten.

Op basis van onze Tentoo Check Kennismigrant wordt een rapportage met bevindingen en, indien van toepassing, een to-do list opgesteld. We begeleiden deze rapportage met concrete stappen om uw informatie- zorg- en administratie plicht als Erkend Referent werkgever richting de IND te waarborgen.

kennismigranten werken via Tentoo
Alles voor een soepel proces

Krijg persoonlijk advies

Als erkend referent bij de IND helpt Tentoo bij het verlonen van kennismigranten. Wij verzorgen niet alleen de aanvraag van de verblijfsvergunning, maar wij nemen ook de werkgeversverplichtingen en administratie over. Hierdoor kan jij als werkgever je volledig richten op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de complexe procedures die komen kijken bij het aanvragen van een verblijfsvergunning.

Neem direct contact op
Verlonen met een uitzend- of payrollovereenkomst?

Buitenlandse medewerkers verlonen

Als je een kennismigrant verloont via Tentoo, dan worden wij de juridisch werkgever. Dit betekent dat jij je kan focussen op de samenwerking met de kennismigrant. En wij? Wij dragen de arbeidsrechtelijke risico’s en werkgeversplichten en zijn het contactpersoon voor de IND. Voor de verloning van kennismigranten bij Tentoo kun je kiezen voor een payroll- of uitzendovereenkomst.

Ontdek wat bij jou past

Wij staan voor je klaar!

Meer weten? Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 • Hidden
 • (bv. salaris kennismigrant)
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.