Technisch personeel inzetten - personeel verlonen met Tentoo

Snel technisch personeel inzetten

Terwijl het kabinet zich stort op de energietransitie, kampt technisch Nederland al tien jaar met enorme personeelstekorten. Vooral praktisch opgeleide vakmensen zijn schaars: van de vacatures die rechtstreeks te maken hebben met de verduurzaming van energienetwerken kan 36 procent niet worden vervuld. Zonder deze vakmensen blijft Nederland afhankelijk van fossiele energie. Toch brandt er licht aan het eind van de tunnel. 

Neem direct contact op

Ambitieus arbeidsmarktplan

De krapte op de arbeidsmarkt zit de energietransitie al geruime tijd in de weg. En de oorlog in Oekraïne maakt nog eens extra duidelijk hoe sterk afhankelijk we zijn van fossiele energie. De roep om personeel wordt dus alleen nog maar groter. Vooral praktisch opgeleide vakmensen zijn moeilijk te vinden. Volgens een rapport van ABN AMRO is er ondermeer een tekort aan installateurs van warmtepompen en zonnepanelen. Daarnaast treft de krapte op de arbeidsmarkt monteurs voor dakwerk, sanitair, verwarming en gas- en waterleidingen. De totale energie-infrabranche lijdt onder vergrijzing; de komende vijf jaar gaat 4 procent met pensioen, terwijl de aanwas van jongeren een magere 1 procent is. Het kabinet zal zich ook moeten storten op een ambitieus arbeidsmarktplan om de huidige werknemers beter te waarderen en jongeren te overtuigen dat vakmanschap loont.

Grote flexibele schil van kleine onderaannemers

Grote flexibele schil van kleine onderaannemers
Intussen hebben veel technische bedrijven de afgelopen jaren een grote flexibele schil opgebouwd van kleine onderaannemers. Hierin passen ook de plannen om werknemers uit het buitenland en vluchtelingen in te zetten. Al zal het kabinet zich dan wel ook moeten buigen over vraagstukken als gezinshereniging en pensioenvoorzieningen. Tot die tijd kunnen technische bedrijven hun flexibele schil snel en zorgeloos uitbreiden met de inzet van personeelsexperts.

Bron: FD, ABN AMRO

Verloon je personeel met Tentoo - technisch internationaal personeel en vluchtelingen

Tentoo beweegt met je mee

Tentoo is gespecialiseerd in de inhuur van personeel, nationaal en internationaal. Wij nemen risico’s, administratieve plichten en juridische zaken bij je weg zodat je snel en zorgeloos technisch personeel kunt inzetten. Want als je eenmaal de juiste vakmensen hebt gevonden, heb je geen tijd te verliezen. Tentoo wijst je de weg. We ondersteunen je bij het gebruik maken van de kennismigrantenregeling bijvoorbeeld. Die kun je inzetten als een medewerker afkomstig is uit een land buiten de EU, denk aan India, Brazilië maar ook Oekraïne. Met alle positieve verhalen die wij van onze klanten horen, zijn we extra gemotiveerd om meer (technische) personeelsvraagstukken op te lossen.

Wij staan voor je klaar!

Meer weten? Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mag ik meer informatie?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.