Internationale student laten werken in Nederland - Tentoo
Smiling woman in front of laptop. Working with knowledge migrants.

Internationale student laten werken in Nederland

Nederland is zeer interessant voor internationale studenten. Ons land telt ruim 85.000 buitenlandse studenten uit 170 landen. Dat is meer dan 11 procent van alle studenten. Hieronder leggen wij uit hoe jij internationale studenten kan laten werken voor jouw bedrijf in Nederland.

Ik wil persoonlijk advies

Wat maakt Nederland zo interessant?

Er zijn veel internationale werkstudenten in Nederland. Maar wat maakt Nederland zo interessant voor internationale studenten om hier te komen werken? Ten eerste het brede aanbod aan goed gekwalificeerde opleidingen, maar daarnaast hebben we ook veel aantrekkelijke bijbanen voor ze. Nederlandse bedrijven maken bovendien maar al te graag gebruik van deze parttime internationale vakkrachten.

Wij helpen werkgevers om dit goed te regelen.

 

 

brooke-cagle-JBwcenOuRCg-unsplash

Tewerkstellingsvergunning

Studenten uit de EU/EER zijn vrij om arbeid te verrichten in Nederland. Dit geldt niet voor studenten zonder EU/EER-nationaliteit. Zij mogen alleen werken met een tewerkstellingsvergunning (TWV), toegekend door het UWV.

Met een TWV mag een student werken via de volgende voorwaarden:

  • Alleen in de maanden juni, juli en augustus voltijd werken.
  • Of¬†maximaal 16 uur per week werken.
  • Ouder dan 18 jaar.

Goed werkgeverschap

Naast de voorwaarden van de TWV is het belangrijk om goed werkgeverschap te tonen aan de internationale student. Denk hierbij aan:

  • Geldige arbeidsovereenkomst volgens Nederlandse wet- en regelgeving.
  • Opvolging en uitvoering van de toepasbare cao.
  • Pensioenopbouw wanneer van toepassing.
  • Reserveringen voor vakantiegeld en vakantiedagen.
  • Het recht op een transitievergoeding.
Neem direct contact op

Regel het goed

Als werkgever van een buitenlandse student is het belangrijk om dit goed te organiseren en aan alle voorwaarden te voldoen. Het aanvragen van een TWV kan veel tijd in beslag nemen en er komen veel administratieve handelingen bij kijken.

Tentoo helpt dagelijks bedrijven met het aanvragen van een TWV-vergunning voor internationale studenten. Wij nemen dit graag uit handen zodat jij met een gerust hart de internationale student voor je bedrijf kunt laten werken.

 

Interesse?

Vul het formulier hieronder in en we nemen snel contact met je op. Uiteraard kun je ons ook altijd even bellen. Bel onze experts op 020 670 81 18.

jud-mackrill-Of_m3hMsoAA-unsplash
Tentoo regelt het

Kennismigranten verlonen?

Tentoo is een erkend referent bij de IND en biedt ondersteuning bij het verlonen van kennismigranten. Wij zorgen ervoor dat jij je als werkgever kunt focussen op de kernactiviteiten van jouw bedrijf zonder je zorgen te maken over de ingewikkelde procedures die bij het aanvragen van een verblijfsvergunning komen kijken.

Ik werk met kennismigranten
Verlonen met een uitzend- of payrollovereenkomst?

Buitenlandse medewerkers verlonen

Wanneer je ervoor kiest om een kennismigrant via Tentoo te verlonen, dan worden wij de juridisch werkgever. Dit betekent dat jij je kunt richten op de samenwerking met de kennismigrant, terwijl wij de verantwoordelijkheid dragen voor de arbeidsrechtelijke risico’s en werkgeversplichten. Bij Tentoo kun je kiezen tussen een payroll- of uitzendovereenkomst voor de verloning van kennismigranten.

Ontdek wat bij jou past

Wij staan voor je klaar!

Meer weten? Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.