Binnenhof-1

Meer ondernemers in de Tweede Kamer

De nieuwe Tweede Kamer telt meer Kamerleden met ondernemerservaring dan 4 jaar geleden. Nu alle nieuwe Tweede Kamerleden na de verkiezingen van maart zijn geïnstalleerd, blijkt dat er 72 Kamerleden met ervaring in het bedrijfsleven inzitten. Dat waren er 67.

Gepubliceerd door: Tentoo
Geplaatst op 9 april 2021
Leestijd

Van de 72 volksvertegenwoordigers met ervaring in het bedrijfsleven, hebben 40 Kamerleden ervaring als ondernemer (35 na de vorige verkiezingen) en 32 kamerleden hebben ervaring met werken in loondienst. Dit blijkt uit een analyse van Opinieblad Forum van VNO-NCW.

Zelfstandigen

Het begrip ‘ervaring met ondernemerschap’ is in deze analyse ruim genomen. Het gaat veelal om Kamerleden die (tijdelijk) actief zijn geweest als zelfstandige op het gebied van advies en communicatie. Als de definitie zou zijn ‘ondernemers met personeel’, dan valt de score veel lager uit en zou het slechts om een handjevol Kamerleden gaan.

FvD hofleverancier

Forum voor Democratie (FvD) levert van de zes grootste partijen verhoudingsgewijs de meeste volksvertegenwoordigers met ervaring in het bedrijfsleven. De SP de minste. Daarbij zijn de Kamerleden met ondernemerservaring en ervaring in loondienst bij elkaar opgeteld. Dit is de uitkomst:

  • Forum voor Democratie: 63% van de 8 Kamerleden
  • CDA: 60% van de 15 Kamerleden
  • VVD: 55% van de 34 Kamerleden
  • GroenLinks: 50% van de 8 Kamerleden
  • PvdA: 33% van de 9 Kamerleden
  • SP: 11% van de 9 Kamerleden
Payrolling via Tentoo - alles over payrolling in 2023
Whitepaper

Payroll in 2024

De rol van payrolling is door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) behoorlijk veranderd. Ondernemers zetten het niet meer in voor de flexibiliteit, maar om de inhuur van personeel in eigen hand te houden en de werkzaamheden en risico’s van het werkgeverschap uit te besteden.

In dit payroll white paper lees je wat payroll anno 2024 inhoudt en wat je ermee kunt.

Whitepaper lezen

Geef me nog meer informatie!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.